Hopp til innhold

Skuffende hopping i Oberstdorf

Tom Hilde ble beste nordmann på en skuffende norsk dag i det første rennet i Hoppuka.

Video Skuffende norsk innsats

Tom Hilde ble beste nordmann i Oberstdorf. Thomas Morgenstern var suveren.

Resultater fra Oberstdorf

Hilde endte på 10. plass i Obestdorf og ble det eneste norske lyspunktet onsdag etter at han hoppet 128 meter i 2.omgang. Han lå på 12. plass etter 1. omgang.

- Jeg er fornøyd jeg. Det var topp-ti-plassering som var målet, så da må jeg være fornøyd, sa Tom Hilde til NRK etter rennet.

Anders Bardal endte på 20. plass, Anders Jacobsen på 23. plass og Bjørn Einar Romøren endte på 27. plass.

Hoppukedebutant Rune Velta ble diskvalifisert etter første omgang ettersom drakten hans var ureglementert.

Les: Velta disket i debuten

Johan Remen Evensen klarte ikke å kvalifisere seg for 2. omgang.

- Dette rennet går inn i historien som et av de dårligste hoppukerennet av nordmennene under Mika Kojonkoskis ledelse, sa NRKs hoppkommentator Arne Scheie.

Hilde tangerte Remen Evensens 10. plass fra det tilsvarende rennet i fjor som er den dårligste plasseringen under finnens ledelse.

Hvordan kan de norske hopperne løfte seg til det neste rennet i Garmisch-Partenkirchen? Diskuter nederst i saken!

- Lang unna

Sportssjefen for de norske hopperne, Clas Brede Bråthen, har sett det før.

- Dette er langt unna der vi skal være, og vi har nok en gang fått en tung start på hoppuken. Prøveomgangen var bra, men vi er ikke med i rennet, sa en skuffet Bråthen.

Morgenstern vant

Thomas Morgenstern ledet etter 1. omgang og beholdt også roen i finaleomgangen. Østerrikeren vant til slutt med 16,5 poeng foran finske Matti Hautamäki, mens sveitsiske Simon Amman ble nummer tre. Dette var Morgensterns tredje seier i et huppukerenn.

- Skandale

Den ellers så sindige hoppkommentatoren, Arne Scheie, var ikke fornøyd med kvaliteten på hoppingen i 1. omgang. Han mente at dommerne måtte ta mye av skylden for det.

- Dette er en dommerskandale. Denne omgangen kan ikke hoppuka eller hoppsporten være bekjent av. Det er alt for langt mellom de gode hoppene, sa en oppgitt Scheie.

Sliter med sykdom

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren var ikke noen glad mann i Oberstdorf

Foto: Bent Majercik / NRK

Bjørn Einar Romøren har slitt med sykdom de siste dagene.

-Jeg har vært veldig, veldig syk så det har ikke vært noe gøy, sier Romøren til NRK.

Den norske landslagshopperen har måttet hvile mens de andre har trent til hoppukas første renn. Tross sykdommen stilte han til start i Oberstdorf.

-Jeg har ligget de siste dagene og har ikke vært så veldig mye til kar, men jeg skal nå klare å hoppe på ski likevel, sier han.

Romøren er litt usikker på hva som har rammet kroppen.

-Det har vært noe feber og dårlig mage og litt sånn forskjellig, sier en litt sliten Romøren.

Men han legger til at han satser 100 prosent tross sykdom i kroppen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal