NRK Meny
Normal

Velta disket i debuten

Rune Velta ble diskvalifisert etter første omgang av hoppuka i Oberstdorf.

Video Debutanten Rune Velta diskvalifisert

Debutanten Rune Velta diskvalifisert

- Drakten til Velta var for vid i skrittet og dermed ureglementert, sier en pressetalsmann i FIS til NRK.

Ettersom det var for mye "stoff" mellom beina til hoppukedebutanten kunne han dra nytte av ekstra flytekapasitet i svevet.

Velta kvalifiserte seg egentlig til 2. omgang etter at han hoppet 116,5 meter, men gleden over dette ble kortvarig.

Nett-TV: Se Første renn i hoppuka direkte

Video Hoppuka, 1. renn

Skuffende norsk hopping

Det var ellers også en veldig dårlig norsk innsats i 1. omgang. Tom Hilde er bestemann på en 12. plass, Bjørn Einar Romøren nummer 20, Anders Bardal nummer 22 og Anders Jacobsen nummer 26.

Johan Remen Evensen som var beste nordmann i tilsvarende renn i fjor da han ble nummer 10, klare ikke å kvalifisere seg til 2. omgang i år.

- Skandale

Den ellers så sindige hoppkommentatoren, Arne Scheie, var ikke fornøyd med kvaliteten på hoppingen i 1. omgang. Han mente at dommerne måtte ta mye av skylden for det.

- Dette er en dommerskandale. Denne omgangen kan ikke hoppuka eller hoppsporten være bekjent av. Det er alt for langt mellom de gode hoppene, sa en oppgitt Scheie.

Østerriksk dominans

Det var total østerriksk dominans etter 1. omgang. De fire øverste plassene var bekledd av østerrikere. Thomas Morgenstern leder foran Andreas Kofler, Manuel Fettner og Wolfgang Loitzl.

Sliter med sykdom

Bjørn Einar Romøren har slitt med sykdom de siste dagene.

-Jeg har vært veldig, veldig syk så det har ikke vært noe gøy, sier Romøren til NRK.

Den norske landslagshopperen har måttet hvile mens de andre har trent til hoppukas første renn. Tross sykdommen stilte han til start i Oberstdorf.

-Jeg har ligget de siste dagene og har ikke vært så veldig mye til kar, men jeg skal nå klare å hoppe på ski likevel, sier han.

Romøren er litt usikker på hva som har rammet kroppen.

-Det har vært noe feber og dårlig mage og litt sånn forskjellig, sier en litt sliten Romøren.

Men han legger til at han satser 100 prosent tross sykdom i kroppen.

Siste nytt

  • Børufsen ordnet kjærkommen seier

    Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

  • Tromsø snudde VIF-trenden

    Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

  • Stabæk med sesongens andre seier

    Stabæk snudde 0–1 til 2–1 mot Odd. Tonny Brochmann (28) ble den store helten da han skåret på straffespark med bare minutter igjen. Torgeir Børven (Odd) og Ohi Omoijuanfo (Stabæk) stod for de to andre skåringene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal