NRK Meny
Normal

Skrøder måtte tale til lagkameratene: – Litt for mye for meg

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no) En beskjeden og rørt Per-Åge Skrøder (34) ble heiet frem etter å ha blitt tomålshelt i sin 100. landskamp.

Skroder

Smilet og latteren satt løst da matchvinner Per-Åge Skrøder ble hyllet for sin 100. landskamp.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Skrøder

Her har Per-Åge Skrøder nettopp blitt jublet frem for å holde takketale.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er alltid hyggelig å være med dere. Jeg setter stor pris på å spille med dere, og det var greit å få en seier også. Nå skal vi være med på «racet» om en kvartfinale, sa Skrøder, før han stoppet opp og brøt ut i latter.

Da hadde 34-åringen blitt overrekt blomster og trampeklappet frem av sine lagkamerater.

– Det er litt for mye for meg. Jeg liker å ta det rolig, jeg. Men det er hyggelig å bli satt pris på innimellom også, da, sier Skrøder til NRK.no.

– Stor prestasjon

Skrøder spilte nemlig hovedrollen i skjebnekampen mot Hviterussland i sin 100. landskamp.

34-åringen kronet jubileet ved å bli matchvinner med to scoringer.

Dermed lever kvartfinaledrømmen i aller høyeste grad.

– Det var en stor prestasjon og en stor feiring. Det er slike anledninger han er god på å gripe. Vi trengte noen mål, og det var ikke overraskende at han trer frem i en slik anledning, sier lagkamerat Mats Trygg om mathcvinneren.

Landslagssjef Roy Johansen spår fortsatt en lang landslagskarriere for 34 år gamle Skrøder.

– Det er opp til ham selv. Hvis han holder seg skadefri og satser ordentlig, kan han holde på i mange år til, sier Johansen.

Kan sikre kvartfinale søndag

Seieren mot Hviterussland førte Norge opp på den viktige 4.-plassen i gruppe A, som sikrer kvartfinaleplass mot gruppevinneren.

Hvis Norge slår Sveits søndag kveld, samtidig som Tsjekkia taper mot Canada, er Norge sikret sin fjerde kvartfinalebillett på 20 år.

Alle andre utfall gjør at Norge møter Tsjekkia til en ren kvartfinaleduell tirsdag ettermiddag.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag