Hopp til innhold

– Jeg har vært så misunnelig på Marit som får gjøre det så ofte

Vibeke Skofterud hentet et norsk flagg blant publikum før hun gikk i mål i Vasaloppet. Hun satte ny rekordtid selv om hun mistet staven underveis.

Video Skofterud er første norske kvinne som har vunnet

Vibeke Skofterud vant overlegent og satte ny rekord for kvinnene i Vasaloppet. (Bilder med tillatelse fra SVT.)

– Jeg har vært så misunnelig på Marit (Bjørgen) som får gå over målstreken med det norske flagget så ofte. Dette var godt å få oppleve, gliser Vibeke Skofterud til NRK.

Satte ny rekord

Hun ledet med tre minutter foran nestemann på oppløpet, og kunne derfor ta seg tid til en avstikker innom publikum der hun fikk med seg et flagg.

Leende og smilende gikk hun over målstreken mens hun veivet med flagget - som første norske kvinnelige vinner av Vasaloppet.

Skofterud var helt suveren under løpet og satte i tillegg ny rekordtid. Med 4.08.24 slo hun Kerry Pettins tid (4.17.02) fra 1998 med over åtte minutter.

– Det betyr at navnet mitt blir stående i bøkene ett eller annet sted, det, sier Skofterud og ler, tydelig fornøyd.

Det var første gang hun gikk Vasaloppet, og hadde ikke forventet at det skulle klaffe så til de grader.

Mistet staven

Men allerede i starten møtte hun på det som fort kunne blitt skjebnesvangre problemer.

– Etter halvannen mil var det noen som tråkket av meg staven. Jeg måtte snu og gå tilbake, og da var det allerede sikkert femten personer som hadde tråkket på den. Det var litt drama, og det var flaks at den ikke ble ødelagt, forteller Skofterud.

Ikke bare ble Skofterud den første norske kvinnen til å vinne Vasaloppet, det ble i tillegg dobbelt norsk i toppen. Laila Kvali gikk inn til andreplass, tre minutter og ti sekunder bak Skofterud.

Kjølstad imponerte

På herresiden vant Jörgen Brink sin tredje strake seier. Også han satte ny rekord med tiden 3.38.4. Beste norske herre ble Johan Kjølstad på femteplass.

– Det var veldig overraskende, men utrolig gøy. Men jeg var redd jeg skulle gå tom den siste milen. Jeg fikk ikke drukket noe og var veldig sulten. Men det ordnet seg da jeg fikk en slurk cola, sier han.

Kjøstad skulle egentlig være hjelperytter for Eldar Rønning. Men Rønning klarte ikke å henge med i toppen og endte til slutt som nummer 11.

Anders Aukland tok en sjuendeplass, Audun Laugaland ble nummer åtte, mens Jørgen Aukland ble nummer ti.

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste