NRK Meny
Normal

Skjelbreid: – Nå må Brann-spillerne leve som toppidrettsutøvere

Hun er verdensmester i skiskyting og styremedlem i Brann. Liv Grete Skjelbreid gir råd til Brann-spillerne om hvordan de skal holde seg i Eliteserien.

Liv Grete Skjelbreid

Liv Grete Skjelbreid ble valgt inn i Brann-styret før denne sesongen. Tross den elendige tabellsituasjonen, har hun fortsatt tro på at bergenserne beholder plassen i eliteserien.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rikard Norling

Rikard Norling og hans Brann sliter. Fem runder før sesongslutt ligger bergenserne nest sist.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Livsstilen påvirker prestasjonene. Det jeg ville gjort dersom jeg var Brann-spiller var å ta et overblikk over meg selv, og finne ut om det er noe jeg kunne endret på og som førte til at jeg ble litt bedre hver dag. Jeg ville levd 110 prosent som en toppidrettsutøver resten av sesongen, sier Liv Grete Skjelbreid til NRK.

Bergens stolthet styrer mot nedrykk fra Eliteserien denne sesongen. Søndag ble det et pinlig 4-0-tap mot sølvjagende Odd Grenland.

Skjelbred var i sin tid verdens beste skiskytter, og sier hun ikke tviler på at hun tror Brann-spillerne lever som toppidrettsutøvere.

Nøye med søvn og kosthold

Likevel mener hun det nå er tid for å optimalisere prestasjonene for å redde plassen i Eliteserien.

– Spillerne må være nøye med restitusjon, søvn og kosthold, de må være godt forberedt og prestere på hver trening. I tillegg må de prøve å stenge ute all negativ medieomtale og fokusere på det positive, det de selv kan gjøre noe med. Jeg tror spillerne er villige til å legge ned det arbeidet som skal til for å redde plassen. Men alt fokus må ligge på det som kan forbedre situasjonen. Laget er i en vanskelig situasjon, og spillerne må gjøre de rette tingene for å komme berget gjennom dette, fortsetter hun.

Før denne fotballsesongen ble Skjelbreid valgt inn i Brann-styret for å bidra med sin erfaring fra toppidretten.

Etter helgens tap mot Odd Grenland gråt supporterne på tribunen, og bergensordfører Trude Drevland proklamerte at hun nå tror Brann rykker ned.

Må prestere optimalt

Med blant annet fire VM-gull i skiskyting fra Oberhof i 2004, vet hun mye om å prestere under press. Spesielt de gangene hun skjøt for gull på siste skyting handlet alt om å takle presset.

– Brann-spillerne lever under et kjempepress for å unngå nedrykk. Og de må prestere optimalt i alle de fem siste kampene. Da må spillerne være nøye på hva som påvirker prestasjonene og resultatet. Tankene må styres. De må gjøre det som skal til for å yte 100 prosent, sier Skjelbreid Poiree, som uansett har tro på at Brann redder plassen i Eliteserien.

– Jeg er jo en tidligere toppidrettsutøver, så jeg har selvsagt troen på at dette går, sier Liv Grete Skjelbreid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Pellegrino har signert for Godset

  Amahl Pellegrino (27) har signert en toårsavtale med Strømsgodset. Det melder klubben på sine nettsider mandag. Han kommer vederlagsfritt fra Mjøndalen.

  – Det har vært en drøm for meg i mange år å spille for Strømsgodset, sier han.

  Amahl William D'Vaz Pellegrino
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal