Skjelbreid: – Nå må Brann-spillerne leve som toppidrettsutøvere

Hun er verdensmester i skiskyting og styremedlem i Brann. Liv Grete Skjelbreid gir råd til Brann-spillerne om hvordan de skal holde seg i Eliteserien.

Liv Grete Skjelbreid

Liv Grete Skjelbreid ble valgt inn i Brann-styret før denne sesongen. Tross den elendige tabellsituasjonen, har hun fortsatt tro på at bergenserne beholder plassen i eliteserien.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rikard Norling

Rikard Norling og hans Brann sliter. Fem runder før sesongslutt ligger bergenserne nest sist.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Livsstilen påvirker prestasjonene. Det jeg ville gjort dersom jeg var Brann-spiller var å ta et overblikk over meg selv, og finne ut om det er noe jeg kunne endret på og som førte til at jeg ble litt bedre hver dag. Jeg ville levd 110 prosent som en toppidrettsutøver resten av sesongen, sier Liv Grete Skjelbreid til NRK.

Bergens stolthet styrer mot nedrykk fra Eliteserien denne sesongen. Søndag ble det et pinlig 4-0-tap mot sølvjagende Odd Grenland.

Skjelbred var i sin tid verdens beste skiskytter, og sier hun ikke tviler på at hun tror Brann-spillerne lever som toppidrettsutøvere.

Nøye med søvn og kosthold

Likevel mener hun det nå er tid for å optimalisere prestasjonene for å redde plassen i Eliteserien.

– Spillerne må være nøye med restitusjon, søvn og kosthold, de må være godt forberedt og prestere på hver trening. I tillegg må de prøve å stenge ute all negativ medieomtale og fokusere på det positive, det de selv kan gjøre noe med. Jeg tror spillerne er villige til å legge ned det arbeidet som skal til for å redde plassen. Men alt fokus må ligge på det som kan forbedre situasjonen. Laget er i en vanskelig situasjon, og spillerne må gjøre de rette tingene for å komme berget gjennom dette, fortsetter hun.

Før denne fotballsesongen ble Skjelbreid valgt inn i Brann-styret for å bidra med sin erfaring fra toppidretten.

Etter helgens tap mot Odd Grenland gråt supporterne på tribunen, og bergensordfører Trude Drevland proklamerte at hun nå tror Brann rykker ned.

Må prestere optimalt

Med blant annet fire VM-gull i skiskyting fra Oberhof i 2004, vet hun mye om å prestere under press. Spesielt de gangene hun skjøt for gull på siste skyting handlet alt om å takle presset.

– Brann-spillerne lever under et kjempepress for å unngå nedrykk. Og de må prestere optimalt i alle de fem siste kampene. Da må spillerne være nøye på hva som påvirker prestasjonene og resultatet. Tankene må styres. De må gjøre det som skal til for å yte 100 prosent, sier Skjelbreid Poiree, som uansett har tro på at Brann redder plassen i Eliteserien.

– Jeg er jo en tidligere toppidrettsutøver, så jeg har selvsagt troen på at dette går, sier Liv Grete Skjelbreid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • DT: NFF vurderer gransking

  Norges Fotballforbund vurderer å be Strømsgodset om en redegjørelse for håndteringen av rasismeanklagene mot ekstrener Henrik Pedersen, melder Drammens Tidende.

  Det opplyser juridisk seksjonsleder Espen Auberg i NFF til avisen.

  – Ja, det stemmer. I denne saken følger påtalenemnda med. Vi har snakket med representanter fra Godset, og påtalenemnda vil trolig foreta en vurdering av saken etter hvert, sier han.

  Strømsgodset gjennomfører selv sin egen gransking av saken. Pedersen fikk sparken i forrige uke. Flere spillere har anonymt anklaget ham for rasisme, men dansken har hele tiden avvist anklagene.

  – Tanken så langt er å la Godset gjennomføre de undersøkelsene som gjøres nå og deretter la dem få forklare hva som har skjedd, sier Auberg i NFF.

  Han vil ikke spekulere i hvilke straffer eller sanksjoner som kan være aktuelle i saken.

  Henrik Pedersen under en Godset-kamp
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Utestengt i ti kamper for rasisme

  Slavia Praha-spilleren Ondrej Kudela er utestengt i ti europacupkamper for rasisme mot Rangers' Glen Kamara i en europaligakamp.

  Det besluttet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kudela skal ha ytret rasistiske meldinger til Kamara da lagene møttes på Ibrox 18. mars.

  I etterkant skal Kamara ha slått til Kudela i spillertunnelen. Rangers-spilleren er utestengt i tre kamper for sin rolle i episoden. I tillegg er Rangers-spissen Kemar Roofe utestengt i fire kamper for overfall i den samme kampen.

  Roofe ble utvist for en stygg takling der han sparket Slavia Praha-keeper Ondrej Kolar i ansiktet. Kolar pådro seg brudd i hodeskallen i taklingen.

  Slavia Praha vant bortekampen 2-0 og tok seg videre til kvartfinale i europaligaen med 3-1 sammenlagt.

  Rangers' Finnish midfielder Glen Kamara (C) and Slavia Prague's Czech defender Ondrej Kudela
  Foto: Andrew Milligan / AFP
 • Grøvdals sesongdebut kan bli utsatt

  Kl. 12.29 meldte NRK at Karoline Bjerkeli Grøvdal gjør sin sesongdebut i Rekordløpet Gardermoen førstkommende lørdag, på 5 km gateløp. Ikke lenge etter kom kontrabeskjeden fra arrangørene. På grunn av koronarestriksjonene i Viken kan ikke løpet gjennomføres som planlagt.

  Om løpet blir flyttet ut av Viken eller om det blir gjennomført som en ren treningsøkt, er ikke avklart.

  Grøvdal har uansett planer om å løpe et 5 km gateløp 1. mai.

Sendeplan

Kl. Program Kanal