Hopp til innhold

Skiskytterne sier ja til høydehus

Styret i Norges Skiskytterforbund gikk i dag inn for å støtte idrettstyrets innstilling om å oppheve forbudet mot bruk av kunstig simulert høyde, eller høydehus som mange kaller det.

I midten av april ble det klart at Idrettsstyret støttet Norges Friidrettsforbunds forslag om å oppheve forbudet. Forslaget skal opp på idrettstinget i mai.

– Styret har diskutert det i dag, og vi har landet på at vi støtter idrettsstyrets innstilling. Hovedårsaken er at det skal være mest rettferdig for utøverne uansett hvilken nasjon de går for. Det er også en annen årsak, og det er miljøperspektivet. Det er ikke sikkert det bli noen vesentlig bruk av dette, men miljøet blir viktigere og viktigere, og redusert reiseaktivitet er noe vi må ta med i beslutningen, sier skiskytterpresident Arne Horten til NRK.

Johannes Thingnes Bø støtter styrets beslutning.

– I mine øyne så er det så enkelt som at det alle andre for lov til burde vi også få lov til. På bakgrunn av det så burde forbudet bli opphevet. Jeg synes dette er kjempebra og jeg er glad forbundet vårt er framtidsretta, sier han til NRK.

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund bestemte forrige uke at de ikke ønsker å oppheve høydehusforbudet.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka
Foto: Primoz Lovric / NTB

Siste nytt

 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Tittelforsvarer Djokovic videre i Wimbledon-turneringen

  Verdenstreer Novak Djokovic tok seg greit videre fra til kvartfinalen i Wimbledon-turneringen med seier over nederlandske Tim van Rijthoven søndag kveld.

  Serberen, som er tittelforsvarer og topprangert i gressturneringen, vant første sett 6-2, før han måtte gi fra seg andre sett til nederlenderen med 4-6. Så slo Djokovic tilbake med 6-1 og 6-2.

  Tim van Rijthoven er rangert som nummer 104 i verden.

  I kvartfinalen skal Djokovic spille mot Jannik Sinner. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste