Hopp til innhold

Skiskytterne sier ja til høydehus

Styret i Norges Skiskytterforbund gikk i dag inn for å støtte idrettstyrets innstilling om å oppheve forbudet mot bruk av kunstig simulert høyde, eller høydehus som mange kaller det.

I midten av april ble det klart at Idrettsstyret støttet Norges Friidrettsforbunds forslag om å oppheve forbudet. Forslaget skal opp på idrettstinget i mai.

– Styret har diskutert det i dag, og vi har landet på at vi støtter idrettsstyrets innstilling. Hovedårsaken er at det skal være mest rettferdig for utøverne uansett hvilken nasjon de går for. Det er også en annen årsak, og det er miljøperspektivet. Det er ikke sikkert det bli noen vesentlig bruk av dette, men miljøet blir viktigere og viktigere, og redusert reiseaktivitet er noe vi må ta med i beslutningen, sier skiskytterpresident Arne Horten til NRK.

Johannes Thingnes Bø støtter styrets beslutning.

– I mine øyne så er det så enkelt som at det alle andre for lov til burde vi også få lov til. På bakgrunn av det så burde forbudet bli opphevet. Jeg synes dette er kjempebra og jeg er glad forbundet vårt er framtidsretta, sier han til NRK.

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund bestemte forrige uke at de ikke ønsker å oppheve høydehusforbudet.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka
Foto: Primoz Lovric / NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal