Hopp til innhold

Skiskytterne sier ja til høydehus

Styret i Norges Skiskytterforbund gikk i dag inn for å støtte idrettstyrets innstilling om å oppheve forbudet mot bruk av kunstig simulert høyde, eller høydehus som mange kaller det.

I midten av april ble det klart at Idrettsstyret støttet Norges Friidrettsforbunds forslag om å oppheve forbudet. Forslaget skal opp på idrettstinget i mai.

– Styret har diskutert det i dag, og vi har landet på at vi støtter idrettsstyrets innstilling. Hovedårsaken er at det skal være mest rettferdig for utøverne uansett hvilken nasjon de går for. Det er også en annen årsak, og det er miljøperspektivet. Det er ikke sikkert det bli noen vesentlig bruk av dette, men miljøet blir viktigere og viktigere, og redusert reiseaktivitet er noe vi må ta med i beslutningen, sier skiskytterpresident Arne Horten til NRK.

Johannes Thingnes Bø støtter styrets beslutning.

– I mine øyne så er det så enkelt som at det alle andre for lov til burde vi også få lov til. På bakgrunn av det så burde forbudet bli opphevet. Jeg synes dette er kjempebra og jeg er glad forbundet vårt er framtidsretta, sier han til NRK.

Langrennskomiteen i Norges Skiforbund bestemte forrige uke at de ikke ønsker å oppheve høydehusforbudet.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka
Foto: Primoz Lovric / NTB

Siste nytt

 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte nesten 200 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  – For en stor ære å få denne prisen. Stort tusen takk for den, skriver Haaland på Instagram mandag kveld med et bilde av prisen.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal