Skiskytterstjerner mister bonuser etter festing og hærverk

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø blir trukket bonuser og stipend på inntil 100.000 kroner.

Svendsen og Bø

FIKK REFS: Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Tarjei Bø fikk sammen med Johannes Thingnes Bø bøter og advarsel etter festingen og hærverket i mars.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding ved 11.00-tiden torsdag formiddag.

Det er Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø som blir straffet for utenomsportslige hendelser under verdenscuphelgen i Pokljuka i mars.

– De tre løperne brøt forbundets etiske retningslinjer gjennom uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand, heter det i pressemeldingen.

– Begikk hærverk

Nettavisen har fått tak i e-posten som skal ha blitt sendt til skiskytterlandslaget i etterkant av episoden.

«Bakgrunnen for dette (advarselen, journ. anm.) er at de var ute på byen på torsdagen under verdenscupen i Pokljuka, drakk alkohol, badet i sjøen og begikk hærverk ved å tappe luften ut av dekkene til ulike nasjoner og serviceteam utenfor hotellet», heter det i e-posten, ifølge Nettavisen.

Politiet i Bled i Slovenia har tidligere bekreftet overfor NRK.no at det ikke ble levert inn noen politianmeldelse mot de norske skiskytterne den aktuelle uken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nordby

LEDERNE: Sportssjef Per Arne Botnan (f.v.) og landslagstrener Espen Nordby Andersen. Her sammen med Frode Bukkvoll, som trener landslaget for syns- og bevegelseshemmede.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Kan ikke tolerere det

Sportssjef Per Arne Botnan sier til NRK.no at beløpet på 100.000 kroner gjelder for hver enkelt utøver.

– Det er en betydelig sum. Men vi synes det er alvorlig. Det handler om vårt omdømme og det er viktig med tanke på våre samarbeidspartnere. Vi ønsker ikke slike episoder, sier Botnan.

– Hva sier løperne?

– De har ikke samme syn på saken. De mener det er guttestreker, og hadde de gjort det hjemme, hadde det kanskje vært det. Men her snakker vi om verdenscupsammenheng, og da blir det noe annet enn guttestreker, sier Botnan.

– Er det ikke lov for utøvere å ta en fest av og til?

– Jo, for all del. Vi har ingen nulltoleranse når det gjelder alkohol. Så hvis de hadde tatt en øl og dratt hjem og lagt seg, hadde ingen merket noe. Men kombinasjonen av mye alkohol og tingene som skjer i etterkant, gjør at vi ikke kan tolerere det, sier Botnan.

«Vil bli en grundig gjennomgang»

Botnan sa først til Dagbladet at episoden skal ha skjedd under verdenscuphelgen i Pokljuka i Slovenia i tidsrommet 6.- til 9. mars.

Det er første gang sportssjefen sender en slik advarsel, ifølge ham selv.

«Dette er klare brudd på løperkontrakt og forbundets etiske retningslinjer. Det vil bli en grundig gjennomgang av forbundets etiske retningslinjer, omdømmebygging, sponsorater m.m. i forbindelse med nye løperkontrakter», heter det i e-posten.

Svenske biler utsatt

Sportssjef Botnan opplyser at det blant annet skal ha vært svenske og østerrikske biler som ble utsatt for hærverket.

Den svenske landslagssjefen Kent Norell sier til Expressen at han tror episoden var en «pracitcal joke» og beskriver hærverket som «harmløst».

– Dette er ikke noe problem, sier Norell.

NRK.no har ikke lykkes å komme i kontakt med de aktuelle løperne torsdag.

Siste nytt

 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal