Hopp til innhold

Skipresidenten om brannslukkingen: – Må tenke over om jeg vil dette

Tove Moe Dyrhaug sier hun må i tenkeboksen hvis bråk og konflikter fortsetter å prege hverdagen som skipresident.

– Jeg må være ærlig å si at det har vært mye brannslukking. Jeg jobber steinhardt hver dag, men det dukker opp nye saker hele tiden, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

Trønderen har måttet forholde seg til flere vanskelige saker siden hun ble valgt som øverste sjef i Norges Skiforbund i juni i fjor.

Særlig de siste månedene har det stormet rundt skiforbundet. Kritikk og sterke meninger har kommet fra mange hold etter konfliktene med skistjernene Johannes Høsflot Klæbo og Lucas Braathen. Sistnevnte valgte nylig å legge opp som alpinist i alder av 23 år.

I tillegg er det tøffe økonomiske tider for Dyrhaugs organisasjon. Selv vet hun ikke hvor lenge hun blir værende som skipresident.

– Jeg hadde ikke noe tidsaspekt eller prestisje da jeg tok på meg rollen, og jeg har mange ideer jeg vil jobbe videre med. Hvis jeg ikke får jobbet med dem, og bare må holde på med brannslukking, må jeg tenke over om jeg vil dette.

– Samtidig er det mye spennende på gang, mange flinke folk som jobber for idretten hver dag og mye positivt som skjer, selv om de negative sakene får mest fokus, sier Dyrhaug.

(NTB)

Lucas Braathen legger opp
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Anna Svendsen legger opp

  Langrennsløper Anna Svendsen forteller at hun legger opp.

  Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

  – En tid for alt, skriver veteranen.

  Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

  (NTB)

  Anna Svendsen i Drammen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

  Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

  Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

  – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

  – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

  Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

  – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

  Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

  Andreas van der Spa
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

  Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

  Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

  – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

  Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

  Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

  Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal