Hopp til innhold

Skiorientering

 • Baklid sikret sin tredje verdenscupseier sammenlagt i skiorientering

  Jørgen Baklid ble nummer to på den avsluttende mellomdistansen i verdenscupen i skiorientering i Estland. Med det sikret han seg sin tredje sammenlagtseier.

  Baklid tok fatt på den siste verdenscupkonkurransen etter 4.-plass på lørdagens øvelse. Søndag ble han slått av finske Eevert Toivonen.

  – Jørgen hadde god kontroll på Niklas Ekström da han kom i mål, og det var det viktigste i dag, sier landslagstrener i skiorientering Christian Hohl.

  Baklid tok fire VM-gull på rad i Ramsau i januar.

  – Han viser i dag hvilket konkurransehode han har, og er for 3. år på rad best i verden, fortsatte Hohl.

  På kvinnesiden ble Anna Ulvensøen nummer tre. Hun kom dermed på 2.-plass i totalcupen. Åsne Haavengen ble femmer, men tok sølv i U23-VM som var innlagt i dagens konkurranse.

  – Jeg er kjempefornøyd med pallplass sammenlagt i verdenscupen. Det er utrolig moro, forteller Ulvensøen.(NTB)

  Baklid
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB
 • Ulvensøen vant jaktstarten i verdenscupfinalen i ski-o

  Anna Ulvensøen sørget for norsk seier på kvinnenes jaktstart i verdenscupfinalen i skiorientering i Estland.

  Hun duellerte med svenske Magdalena Olsson om seieren. Olsson ble nummer to og Ulvensøen nummer tre på fredagens sprint.

  – Jeg var veldig usikker på veivalgene underveis, men jeg ledet ved begge kartbyttene. Samtidig visste jeg at det kunne vær forskjell på gaflingene, og ut fra siste fellespost var Magdalena foran meg, sa Ulvensøen.

  Det handlet om 10-15 sekunder i favør av Olsson.

  – Jeg jobbet hardt for å ta henne igjen, men plutselig falt hun på flatmark i løypa rett foran meg, fortalte Ulvensøen.

  Det var vindfullt i mildværet i Estland, og en del granbar i løypene, men det var løssnø som felte Olsson.

  – Skien hennes skar ut av løypa og ned i løssnøen, forklarte Ulvensøen, som har en liten sjanse til å ta igjen sammenlagttoer Olsson når verdenscupen avsluttes søndag med mellomdistanse.

  Ulvensøen har VM-gull på mellomdistanse tidligere i sesongen.

  Jørgen Baklid, som gjorde rent bord i VM med fire gull (inkludert sprintstafetten sammen med Ulvensøen), ble beste norske mann med 4.-plass på jaktstarten. Han beholdt sin plassering fra sprinten. Det ble dobbelt finsk seier med Niklas Ekström som vinner. (NTB)

  skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Norsk bronse i EM og gull i junior-VM i skiorientering

  Anna Ulvensøen gikk inn til bronse på mellomdistansen under EM i skiorientering i Latvia, mens Teodor Mo Hjelseth sikret gull på samme distanse i junior-VM.

  Nydalen-utøveren Ulvensøen ble slått med 1.36 minutt av vinneren, estiske Daisy Ludre Schnyder. Svenske Frida Sandberg tok sølvet, 36 sekunder foran Ulvensøen.

  – Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det bra, sa Ulvensøen.

  Jørgen Baklid ble beste norske på herresiden med en femteplass. Han var 13 sekunder bak den siste pallplassen.

  Teodor Mo Hjelseth ble verdensmester på mellomdistansen i juniorklassen. Han representerer i likhet med Ulvensøen Nydalen.

  Hjelseth slo to svensker i kampen om gullet. Isak Lundholm og Tim Lundberg var henholdsvis 12 og 21 sekunder bak vinneren. Ingeborg Roll Mosland tok bronse i kvinneklassen i junior-VM onsdag, mens Kristin Melby Jacobsen endte på plassen bak.

  Birgit Dorthea Madslien ble nummer seks. Sveitsiske Alina Niggli vant foran svenske Elsa Brandt.

  (©NTB)

  skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Landslaget i skiorientering tatt ut

  Tre utøvere fra Innlandet er tatt ut på landslaget i skiorientering for kommende sesong.

  De tre er Eskil Frøisland fra Vang i Hamar, Evine Westli Andersen fra Løten og Bjørnar Kvåle fra Hadeland.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

3Ry212LE9OE

Mener Graham Hansen bør vinne Gullballen etter finalebragd: – Tallene taler for seg selv

Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen kunne juble for mesterligatriumf etter å ha slått Lyon 2–0. Nå mener eksperter at sistnevnte bør vinne gullballen.

Siste nytt

 • PSG cupmester for 15. gang

  Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

  PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

  Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

  Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

  Ci3ukuYs-sw
  Foto: AP
 • Leverkusen sikret sesongens andre trofé – vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen

  Xabi Alonsos menn fikk revansj etter det sure tapet i europaligafinalen da Leverkusen vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen lørdag kveld.

  Onsdag gikk Leverkusen på sesongens første tap. Det skjedde parodisk nok i sesongens nest siste tap og finalen i europaligaen. Før det sto de med 51. strake seire. Det sikret dem også klubbhistoriens første tittel i Bundesliga.

  Lørdagens seier over Kaiserslautern kronet dermed sesongen med deres andre trofé. Sist de vant den tyske cupen var helt tilbake i 1992/93-sesongen.

  ECe9rMy5mqc
  Foto: AP
 • Henrik Ingebrigtsen langt bak i siste løp før EM-uttaket

  Henrik Ingebrigtsen løp inn tiden 13.26,92 under et stevne i Brussel lørdag kveld. EM-kravet ligger på 13.20,00, men Ingebrigtsen er formelt kvalifisert da han har løpt innenfor kravet i kvalifiseringsperioden.

  Forbundet vekter imidlertid resultater fra 2024 tyngre, og Ingebrigtsen kjemper mot flere andre løpere om en plass på EM-laget.

  Han ble tidlig løpt fra hovedfeltet i Brussel, og kom til slutt inn på en 14.-plass. Franskmannen Yann Schrub vant løpet på tiden 13.04,20.

  Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er selvskrevne på 5000-meterlaget under EM i Roma som sendes på NRK fra 7. til 12. juni. Norge har allerede fire utøvere som er kvalifisert, men det er kun to ledige plasser igjen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal