Skiorientering

 • VM-gull på jaktstart

  Audun Heimdal sikret seg gullet på jaktstarten under VM i skiorientering i Estland.

  Jaktstarten var 13,2 kilometer lang og hadde 25 poster. Heimdal hadde 17 sekunder å ta inn på russeren Vladislav Kiselev, som gikk som nøytral utøver.

  Heimdal var i ledelsen tre kvarter ut i løpet, men måtte inn mot mål se både Kiselev og veteranen Andrej Lamov ta seg forbi ham. Mot slutten var det derimot ingen som klarte å holde tempoet til nordmannen.

  Heimdal vant med 10 sekunder foran Lamov og med Kiselev på bronseplass, ytterligere ett sekund bak.

  Audun Heimdal, Jørgen Baklid og Anna Ulvensøen
  Foto: Norges Orienteringsforbund
 • Medaljedryss i skiorientering

  De norske utøverne innledet VM i skiorientering i Estland med ett sølv og to bronse ved Audun Heimdal, Jørgen Baklid og Anna Ulvensøen på onsdagens sprint.

  Heimdal var 17 sekunder bak den russiske vinneren Vladislav Kiselev, mens Jørgen Baklid ble slått med ett fattig sekund av landsmannen i kampen om sølvet i herreklassen.

  Anna Ulvensøen var 21 sekunder unna gullet på bronseplass. Hun har flere 4.-plasser både fra EM, VM og verdenscupen.

  Medaljer i VM i skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB
 • Moholdt trippelmester da Norge vant

  Lars Moholdt gikk Norge inn til gull under stafetten i EM i skiorientering mandag. Med seg på det norske laget hadde han Jørgen Baklid og Jørgen Madslien. Moholdt ble EM-konge med gull på sprinten, stafetten, langdistansen og sølv på mellomdistansen.

  Moholdt skiorientering
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Moholdt sekunder fra EM-gull

  Lars Moholdt gikk inn til EM-sølv på mellomdistansen i EM i skiorientering i Tyrkia fredag. Det skjedde etter en tett kamp om gullet mot svensken Erik Rost. Rost var bare tre sekunder foran nordmannen. Bronsen gikk til russeren Sergej Gorlanov.

  Lars Moholdt
  Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • Norsk EM-bronse i skiorientering

  Evine Westli Andersen og Jørgen Madslien sikret seg bronsemedaljen på sprintstafetten EM i skiorientering torsdag. Russland tok gullet med 29 sekunders margin til sølvvinner Sverige, mens det norske laget var slått med to minutter og 25 sekunder.

  Evine Westli Andersen og Jørgen Madslien
  Foto: Orienteringsförbundet Sverige / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal