NRK Meny
Normal

Her kaster Skarstein seg unna – brekker ski og stav

PYEONGCHANG (NRK): Birgit Skarstein (29) ble tvunget til å gjøre en unnamanøver på sin siste trening før langdistansen. Da røyk både ski og stav.

Birgit Skarstein ble tvunget til å gjøre en unnamanøver på sin siste trening før langdistansen. Da røyk både ski og stav.

ØDELA UTSTYR: Birgit Skarstein kunne smile av fallet etterpå, men skiparet må kasseres dagen før Paralympics-åpningen. Foto: Jørn Tveter

– Det var en fyr som gikk foran meg, og så trynet han midt i bakken der. Da måtte jeg kaste meg til venstre og skjære ut av linja for ikke å kjøre på ham, sier Skarstein til NRK.

Det var i en svak utforkjøring at 29-åringen så at det var i ferd med å gå galt. Skarstein veltet kjelken unna den sittende utøveren, som ikke rakk å komme seg unna.

 • Se fallet i videovinduet øverst.

– Første gang på to år

Selv om utstyret fikk gjennomgå, understreker Skarstein at det gikk fint med henne.

– Det er sikkert første gang det skjer på to år, så når det først skal skje, var det bra det var i dag og ikke i morgen, påpeker 29-åringen.

Birgit Skarstein

TRE MEDALJESJANSER: Birgit Skarstein går langdistanse, sprint og mellomdistanse i Pyeongchang.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

NRK måtte vente lenge mens Skarstein sjekket utstyret sammen med støtteapparatet.

Søndag skal hun nemlig gå langdistanse (12 km), og da er alt nødt til å være 100 prosent.

Utfordrende forhold

– Skiparet må kasseres. Men det viser også at jeg må treffe de linjene riktig. Treffer du skavlene der oppe, går du rett i været. Da er det bare å holde seg fast, sier Skarstein.

Hun har forberedt seg til forholdene i Pyeongchang ved å trene mye i regn og på løst føre.

Der OL-deltakerne fikk kjenne på bitende kulde, var det nemlig ventet et annet vær i mars.

Og det vanskelige føret har kommet.

– Skaden gjør det litt vanskeligere for henne å bruke hele løypa. Hun er litt mer avhengig av et spor hun glid godt i, forklarte samboer og trener Martin Sletten overfor NRK før helgen.

Samtidig presiserte treneren at Skarstein har forberedt seg godt på de vanskelige sukkerforholdene. 29-åringen, som har vært sterkest på sprint og mellomdistanse de to siste sesongene, tok også VM-sølv på langdistanse i 2017.

Søndag venter altså nok en medaljesjanse, men nå er Skarstein først og fremst glad for at hun ikke skadet kollegaen dagen før dagen.

– Det gikk fikk fint med meg, men det var enda viktigere å ikke treffe utøveren som lå i bakken foran meg, sier 29-åringen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial