Normal

Skarpnord foran Tutta i British Open

ST. ANDREWS (NRK.no): Marianne Skarpnord (27) var lei dårlig spill på greenen og byttet ut putteren sin foran British Open. Hun åpnet bedre enn Suzann Pettersen i den prestisjetunge majorturneringen.

Skarpnord

Marianne Skarpnord har åpnet solid i British Open og er på delt 18. plass.

Foto: JON SUPER / Ap

Etter at 27-åringen ikke klarte cuten under sist helgs turnering på europatouren, byttet hun ut putteren sin. Det hjalp. Torsdag var hun svært fornøyd med puttingen sin.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen ligger ett slag bak Marianne Skarpnord etter første runde av British Open.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

– Jeg byttet putter tirsdag. Enten måtte jeg bytte putter eller så ville jeg ha blitt lagt inn på lukket avdeling. Ballen gikk ikke i hullet, og da er det umulig. Til slutt begynner du å slå dårlige slag fordi du blir frustrert, sa Skarpnord til NRK.

Tre birdier

Skarpnord gikk en bogeyfri runde og var tre slag under par i St. Andrews. Tutta ligger ett slag etter sarpingen.

– Jeg spilte ikke superbra. Jeg slo et par halvdårlige utslag og hadde et litt dårlig innspill på siste hull. Heldigvis satte jeg et par putter og gjorde ingen massive feil, sa Skarpnord.

Hun ligger på delt 18.-plass etter første runde. Tutta ligger 20 plasser bak. Opp til ledende Camilla Lennarth og Morgan Pressel skiller det tre slag for Skarpnord.

Lettet

Skarpnord spiller på tradisjonsrike Old Course i St. Andrews for første gang. Den gode starten gjør at hun kan senke skuldrene før fredagens runde.

– Det er deilig å ha blitt ferdig med det slik at jeg kan fokusere på en ny runde i morgen, sa østfoldingen, som innrømmet at hun var nervøs før første runde.

– Jeg var glad det var bred fairway på første hull, smilte hun.

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg