Helland: – Går forbi hvem som helst i verden

Pål Andre Helland har selvtilliten på plass etter at Rosenborg herjet i sesonginnledningen.

Pål Andre Helland

I SENTRUM: Det meste handlet om Pål Andre Helland på Lerkendal i dag.

Helland scoret to mål i sesongdebuten mot Aalesund, og fikk RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til å uttale at han ikke trodde det fantes eliteseriebacker som gledet seg til å møte Helland.

– Det er den innstillingen jeg har selv. Jeg mener selv, naiv og dum som jeg er, at får jeg en mot en, så går jeg forbi hvem som helst i verden. Det tror jeg ærlig og oppriktig. Det er kanskje min styrke, at jeg har såpass styrke på egne ferdigheter, sier han til NRK etter kampen.

Reginiussen ute resten av sesongen

Etter to mål og et misset straffespark fikk Helland strekk da han kom alene med keeper kvarteret før slutt. Etter kampen kunne han avdramatisere den skaden.

– Det var ikke så ille som jeg fryktet. Det er enten krampe eller en bitteliten strekk. I verste fall er det en til tre uker, men i beste fall er jeg tilbake neste helg, sa tomåls-helten.

En som dessverre ikke var så heldig var RBK-kaptein Tore Reginiussen. Han ble båret av banen med en avrevet akilles.

Det betyr trolig et skadeavbrekk på mellom seks og ni måneder og at sesongen allerede er over for kapteinen.

Reginiussen

Tore Reginiussen holdt seg til holdet da han ble båpret av banen på Lerkendal i dag.

– Det gjør denne seieren litt dyrere. Vi klarer å leve med det, men vi hadde levd bedre med Tore. Han er en fantastisk fotballspiller. Det gjør oss litt mer bekymret, men ikke i dag, oppsummerte Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen til C More etter kampen.

For Ingebrigtsen tok seg også tid til å skryte av et meget godt Rosenborg-lag.

– Det var voldsom vilje og voldsom energi, og 3-0-målet viser hvor vi er, synes jeg. Det er en voldsom vilje til å score mål. Det lover bra, håper vi, sier han.

Brutal åpning for AaFK

Men i kampen ble det tidlig klart hvor det bar.

Tretti sekunder etter at ballen eliteserien 2015 var sparket i gang på Lerkendal lå ballen i nettet for første gang for hjemmelaget. Pål Andre Helland utnyttet et nølende Aalesunds-forsvar og stanget inn et innkast.

En scoring en måltyv verdig, bare sekunder etter hyllesten av den gamle storscoreren Odd Iversen. Rosenborg-legenden døde i vinter, og ble hyllet før kampstart mot Aalesund i dag.

– Vi bygde videre på den fantastiske stemningen som var her rett før avspark. Vi fikk en jævla giv i laget, og jeg tror ikke det er noe artig å spille i oransje drakt her, sa Pål Andre Helland til C More i pausen.

Overlegen serieåpning

Like før det var spilt femten minutter var Helland på farten igjen, og scoret sitt andre for dagen.

Med en voldsom iver og tilstedeværelse kjørte Rosenborg over Aalesund og Alexander Søderlund økte etterhvert ledelsen to ganger for Rosenborg, før Tomas Malec fastsatte resultatet til 5-0 med et nydelig hodestøt.

LES NRKS ELITESERIEGUIDE: – RBK mangler en stjerne

Emil Ødegaard ligger nede

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes og Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Odd brukte kun ti minutter på å snu kampen. Først med et skudd fra Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Dermed stod det 2-1 til pause. Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes etter 86 minutter etter et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Odd befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.