Skaden gjør Sulland ekstra motivert

Den ferske skaden gjør at Linn Jørum Sulland løfter blikket frem mot OL i Rio i 2016. Men først skal hun bake julekaker og nyte førjulstiden.

Sulland ute med skade

HØY SMERTETERSKEL: Linn Jørum Sulland spilte kampen mot Frankrike med brudd i foten.

Foto: Fisker, Claus / NTB scanpix

Søndag ble det klart at EM ryker for Linn Jørum Sulland. Et brudd i et fotbein holder henne borte fra håndballbanen.

Men det var en positiv Sulland som møtte NRK dagen derpå. Landslagsspilleren med det knallharde skuddet og OL-gull i både EM, VM og OL, brukte kvelden og natta til å komme over den største skuffelsen og se fremover mot nye høydepunkt.

– Jeg har ikke noe valg. Jeg kan ikke gå rundt å være lei meg i hele desember. Da blir jeg i hvert fall dårlig, sier Sulland.

Førjulstid

Nå skal Sulland benytte desember til ting hun ikke har fått gjort på lenge. Med mesterskap i desember har førjulstiden tidligere blitt tilbragt på håndballbanen, men i år blir det heller baking av pepperkaker og sandkaker.

– Ja, det blir kanskje litt mer baking enn vanlig. Jeg skal til London, besøke en venninne i Molde og kjøpe julegaver. Det blir en skikkelig førjulstid som det er en stund siden jeg har hatt, sier Sulland.

Og motivasjonen er definitivt til stede for nye høydepunkt på håndballbanen. Hun har i hvert fall ingen planer om å gi seg.

– OL om halvannet år er det store målet. Dette er et hump i veien, sier Sulland.

Skal få styrke i beina

30-åringen har klare planer om hva hun skal bruke desember til på treningsfronten.

Sulland trener seg opp

SKAL UTNYTTE DESEMBER: Linn Jørum Sulland vil bruke skadeavbrekket til å få mer styrke i beina.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Dette er en mulighet for meg til å få litt mer stryke i beina. Det er en fordel, sier Sulland, som har slitt med et vondt kne siden 2012. Kneet gjorde oss at hun lenge var usikker til EM i Ungarn, som nå definitivt ryker.

Bruddet i fotbeinet kom under oppvarming før kampen mot Frankrike i Larvik på fredag, men Sulland spilte likevel kampen.

– Jeg kjenner at det skjer noe under oppvarmingen og snakker med lege og fysio. De sjekker hva det er, men er usikre og sier at smerteterskelen avgjør. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det var ingen hyggelig kamp, forteller Sulland selv.

Drar ikke til Ungarn

Sulland har ingen planer om å reise ned til Ungarn sammen med jentene. EM blir fulgt på TV. Og hun har selv noen tanker om hva som blir det største savnet for laget når hun følger EM fra sofaen og ikke er med ute på banen.

– Skuddet er nok det viktigste og jeg har spilt mye og lenge med jentene, så vi har et bra samspill, sier hun.

Ida Bjørndalen Karlsson kommer rett inn for Sulland.

– Hun er klar for det her og jeg regner med at det går veldig bra. Hun må bruke tiden hun har frem til mesterskapet til å bli kjent med oppspillene og diverse. Det er kort tid, men det går fint. Hun har et tungt skudd, sier Sulland om lagvenninnen.


Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse med Lars Lagerbäck
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cupfinale hopp, skiflyging
V-cupfinale hopp: Skiflyging
V-cup hopp: Finale skiflyging
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup fristil, Big Air