NRK Meny
Normal

Mowinckel nummer seks: - Det er helt sjukt

Ragnhild Mowinckel tok en nesten sensasjonell sjetteplass i den alpine kombinasjonen i OL i Sotsji.

Ragnhild Mowinckel

Så glad blir man når man gjør det godt i en grein man ikke kjører vanligvis. Ragnhild Mowinckel jubler hemningsløst etter å ha kjørt inn til ledelse i kombinasjonen. Det endte med en meget sterk sjetteplass

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

Artikkelen oppdateres!

– Det er helt sjukt. Jeg hadde ikke ventet å være i nærheten av dette, sa en jublende Mowinckel til TV 2 etter at sjetteplassen var sikret.

– Jeg er målløs

– Kan du si noe om denne slalåmomgangen?

– Nei, det klarer jeg ikke nå. Jeg er målløs, jublet den norske jenta.

Mowinckel lå på 12.-plass etter utfordelen, 1,60 bak ledende Julia Mancuso. Men fartsspesialisten overrasket alle - ikke minst seg selv - med en formidabel slalåmomgang.

Hun kjørte inn til ledelse og en tid som mange av de som startet etterpå, ikke klarte å matche. Da alt var over, lå hun på sjetteplass.

– Hva? Og så slalåm, liksom, jublet Mowinckel rett etter målgang. Hun var så glad hun nesten ikke visste hva hun skulle si.

– Jeg valgte å la det stå til og satse på alt eller intet. Det gikk heldigvis bra, sa hun.

– Langt over forventning

– Dette var kjempeartig og langt over forventning, sier Stig Aambø om Molde-jentas resultat i OL. Aambø er leder for Møre og Romsdal skikrets.

– Var du overrasket?

– Ja egentlig. Hun er ikke så godt trent i slalåm, så det skulle ikke tilsi en så god plassering. Men hun er tøff i hodet.

– Hvor stor prestasjon er en sjetteplass i OL?

– Det er en kjempeprestasjon. Vi er ikke så godt vant i Norge blant kvinnelige alpinister. Dette er noe av det bedre på nasjonalt nivå, og for vårt fylke er det helt fantastisk, sier Aambø.

Seieren gikk til tyske Maria Höfl-Riesch, mens Nicole Hosp fra Østerrike og Julia Mancuso fra USA tok de andre medaljene.

Lotte Smiseth Sejersted, som var nummer seks etter utfor, kjørte ut i slalåmdelen.

Resultater fra kvinnenes alpin-kombinasjon

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn