Sikker på at 2012-OL blir flyttet

 

London 2012
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

 

Landslagssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ketil Tømmernes, er sikker på at datoene for London-OL i 2012 blir flyttet.

 

Dette tror jeg helt sikkert at IOC kommer til å snu på.

Ketil Tømmernes / NRK

OL i London skal arrangeres fra 27. juli til 12. august. Dermed kommer lekene i konflikt med den muslimske høytiden Ramadan, som i 2012 varer fra 21. juli til 20. august.

 

Muslimske medalker i Athen-OL
Foto: NRK

Muslimer skal verken spise eller drikke så lenge solen er oppe under Ramadan, noe som vil gi muslimske utøvere et veldig handicap under lekene.

- Jeg er helt sikker på at man kommer til å justere det, sier Tømmernes til NRK.

Møte i november

Den internasjonale olympiske komite IOC skal ha det møte i november der de skal diskutere hva de skal gjøre med kollisjonen mellom Ramadan og 2012-OL.

Tømmernes er ikke i tvil om hva IOC kommer frem til på det møtet.

- Dette angår en så stor del av idrettsutøvere og ikke minst publikum, så dette tror jeg helt sikkert at IOC kommer til å snu på, sier Ketil Tømmernes.

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal