Shampo raser etter utestengelse

Vålerenga Ishockeys sportssjef, Espen Knutsen, rister på hodet etter at en spiller fikk åtte kampers karantene etter takling.

Espen Knutsen

Espen Knutsen mener straffen mot Filip Gunnarsson er for hard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vålerengas Filip Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en duell med en Kongsvinger-spiller i en eliteseriekamp 18. oktober.

– Jeg kan ikke fatte avgjørelsen. Det hele var et stort uhell. Vi går ikke inn for å takle en motspiller når vi har puck i oppspillsfasen, sier sportsjef i Vålerenga, Espen Knutsen, til NRK.

Takling mot hodet

Filip Gunnarsson

Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en takling i en eliteseriekamp.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Disiplinærutvalget i Norges ishockeyforbund mener Gunnarsson taklet motspiller mot hodet og bør av den grunn straffes hardt.

«Rapporten Disiplinærutvalget har mottatt fra NIHF samt de tilgjengelige videobilder beskriver og viser en takling rettet mot en spillers hode. Disiplinærutvalget støtter NIHF sin vurdering om at dette er en takling som skal bestraffes etter regel 124 - Takling mot hode og nakke.», står det i rapporten som Vålerenga mottok torsdag.

Anker straffen

Det var i første periode mellom Kongsvinger og Vålerenga situasjonen oppstod mellom Gunnarsson og Kongsvinger-backen Kim Lennhammer.

– VIF er i oppspillsfasen, Trygg prøver å spille igjennom Gunnarsson som kolliderer med Kongsvingerspilleren. Ser man på hodet til Gunnarsson har han fullt fokus på Trygg som puckfører.

Gunnarsson ser ikke motspilleren før en tienedel før kollisjonen skjer. Slik vi ser det kunne det like gjerne vært Gunnarsson som hadde blitt liggende, skriver Vålerenga i sitt tilsvar til Disiplinærutvalget.

Oslo-klubben reagerer også sterkt på at utvalget gir Gunnarsson en ekstra tøff straff siden de mener han er en «repeted offender».

– Han har vært i Vålerenga i fem år og har bare fått én matchstraff, sier Knutsen som bekrefter at klubben anker utestengelsen.

Vålerenga-trener Roy Johansen er heller ikke fornøyd med straffen.

– Jeg er sjokkert. Det er en meget streng straff. For meg er den straffen helt uforståelig. Begge to går i isen. Det var ingen bevist handling fra Gunnarsson og det virker som en veldig forhastet beslutning. Jeg synes ikke det burde det være noen straff, sier VIF-trener Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Emilie Christensen scora 6 mål for Larvik.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal