NRK Meny
Normal

Shampo raser etter utestengelse

Vålerenga Ishockeys sportssjef, Espen Knutsen, rister på hodet etter at en spiller fikk åtte kampers karantene etter takling.

Espen Knutsen

Espen Knutsen mener straffen mot Filip Gunnarsson er for hard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vålerengas Filip Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en duell med en Kongsvinger-spiller i en eliteseriekamp 18. oktober.

– Jeg kan ikke fatte avgjørelsen. Det hele var et stort uhell. Vi går ikke inn for å takle en motspiller når vi har puck i oppspillsfasen, sier sportsjef i Vålerenga, Espen Knutsen, til NRK.

Takling mot hodet

Filip Gunnarsson

Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en takling i en eliteseriekamp.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Disiplinærutvalget i Norges ishockeyforbund mener Gunnarsson taklet motspiller mot hodet og bør av den grunn straffes hardt.

«Rapporten Disiplinærutvalget har mottatt fra NIHF samt de tilgjengelige videobilder beskriver og viser en takling rettet mot en spillers hode. Disiplinærutvalget støtter NIHF sin vurdering om at dette er en takling som skal bestraffes etter regel 124 - Takling mot hode og nakke.», står det i rapporten som Vålerenga mottok torsdag.

Anker straffen

Det var i første periode mellom Kongsvinger og Vålerenga situasjonen oppstod mellom Gunnarsson og Kongsvinger-backen Kim Lennhammer.

– VIF er i oppspillsfasen, Trygg prøver å spille igjennom Gunnarsson som kolliderer med Kongsvingerspilleren. Ser man på hodet til Gunnarsson har han fullt fokus på Trygg som puckfører.

Gunnarsson ser ikke motspilleren før en tienedel før kollisjonen skjer. Slik vi ser det kunne det like gjerne vært Gunnarsson som hadde blitt liggende, skriver Vålerenga i sitt tilsvar til Disiplinærutvalget.

Oslo-klubben reagerer også sterkt på at utvalget gir Gunnarsson en ekstra tøff straff siden de mener han er en «repeted offender».

– Han har vært i Vålerenga i fem år og har bare fått én matchstraff, sier Knutsen som bekrefter at klubben anker utestengelsen.

Vålerenga-trener Roy Johansen er heller ikke fornøyd med straffen.

– Jeg er sjokkert. Det er en meget streng straff. For meg er den straffen helt uforståelig. Begge to går i isen. Det var ingen bevist handling fra Gunnarsson og det virker som en veldig forhastet beslutning. Jeg synes ikke det burde det være noen straff, sier VIF-trener Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting