NRK Meny
Normal

Shampo raser etter utestengelse

Vålerenga Ishockeys sportssjef, Espen Knutsen, rister på hodet etter at en spiller fikk åtte kampers karantene etter takling.

Espen Knutsen

Espen Knutsen mener straffen mot Filip Gunnarsson er for hard.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vålerengas Filip Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en duell med en Kongsvinger-spiller i en eliteseriekamp 18. oktober.

– Jeg kan ikke fatte avgjørelsen. Det hele var et stort uhell. Vi går ikke inn for å takle en motspiller når vi har puck i oppspillsfasen, sier sportsjef i Vålerenga, Espen Knutsen, til NRK.

Takling mot hodet

Filip Gunnarsson

Gunnarsson har fått åtte kampers karantene etter en takling i en eliteseriekamp.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Disiplinærutvalget i Norges ishockeyforbund mener Gunnarsson taklet motspiller mot hodet og bør av den grunn straffes hardt.

«Rapporten Disiplinærutvalget har mottatt fra NIHF samt de tilgjengelige videobilder beskriver og viser en takling rettet mot en spillers hode. Disiplinærutvalget støtter NIHF sin vurdering om at dette er en takling som skal bestraffes etter regel 124 - Takling mot hode og nakke.», står det i rapporten som Vålerenga mottok torsdag.

Anker straffen

Det var i første periode mellom Kongsvinger og Vålerenga situasjonen oppstod mellom Gunnarsson og Kongsvinger-backen Kim Lennhammer.

– VIF er i oppspillsfasen, Trygg prøver å spille igjennom Gunnarsson som kolliderer med Kongsvingerspilleren. Ser man på hodet til Gunnarsson har han fullt fokus på Trygg som puckfører.

Gunnarsson ser ikke motspilleren før en tienedel før kollisjonen skjer. Slik vi ser det kunne det like gjerne vært Gunnarsson som hadde blitt liggende, skriver Vålerenga i sitt tilsvar til Disiplinærutvalget.

Oslo-klubben reagerer også sterkt på at utvalget gir Gunnarsson en ekstra tøff straff siden de mener han er en «repeted offender».

– Han har vært i Vålerenga i fem år og har bare fått én matchstraff, sier Knutsen som bekrefter at klubben anker utestengelsen.

Vålerenga-trener Roy Johansen er heller ikke fornøyd med straffen.

– Jeg er sjokkert. Det er en meget streng straff. For meg er den straffen helt uforståelig. Begge to går i isen. Det var ingen bevist handling fra Gunnarsson og det virker som en veldig forhastet beslutning. Jeg synes ikke det burde det være noen straff, sier VIF-trener Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Svensk favoritt rømte etter kvalik

  Den svenske skikjøreren Henrik Harlaut var blant favorittene, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Da rømte han fra laget, pressen og det som var i bakken.

  – Vi vet ikke hvor han er, sier pressesjef Lars Markusson.

  Henrik Harlaut
  Foto: Mike Blake / Reuters
 • Norge vant 10-8

  Herrelandslaget i curling hadde kniven mot strupen i nattens kamp mot Danmark, men klarte til slutt å hale i land seieren. Norge har nå to seiere og tre tap hittill i OL. Det vil si at håpet om semifinale fortsatt lever.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Storslalåm 2. omgang, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang
Ski Classics: Jizerska Padesatka
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn