Hopp til innhold

Seriemester Leverkusen fullførte bragd

Xabi Alonso og Leverkusen fullførte et imponerende kunststykke da de med 2-1-seier hjemme mot Augsburg avsluttet Bundesliga-sesongen uten et eneste tap.

Allerede 14. april var klubbens aller første Bundesliga-tittel i boks. Totalt ble det 28 seire på 34 kamper.

Med 4–0 i siste kamp, sikret Stuttgart seg andreplassen, foran Bayern München – som tapte 2–4 borte mot Hoffenheim.

Leverkusen
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Suverent NM-gull til Ottestad

  Uno-X-rytter Mie Bjørndal Ottestad parkerte resten av feltet og syklet inn til et suverent NM-gull på fellesstarten i Nordland søndag.

  Det var 26-åringens andre NM-gull på fellesstart i karrieren. I fjor tok hun bronsemedalje bak Susanne Andersen og Katrine Aalerud, men da vant hun til gjengjeld NM-tempoen.

  Ottestad rykket fra hovedfeltet snaut 50 kilometer før mål i den 116,2 kilometer lange løypa med start og målgang på Tverlandet utenfor Bodø. Hun fikk derfra en ensom vei mot mål i regnværet.

  Uno-X-rytteren skaffet seg relativt raskt et forsprang på over minuttet. 30 kilometer fra mål ledet hun med to minutter på hovedfeltet, og avstanden var økt til hele fire minutter med 18 kilometer igjen å sykle. Senere fortsatte hun bare å styrke sin ledelse, og gruppen bak henne hadde innsett at de måtte gjøre opp om de øvrige medaljene.

  Det ble en durabelig kamp i feltet bak, som kom inn mot mål om lag sju minutter bak Ottestad. Emma Dyrhovden fra Åsane var aller raskest i spurten, mens Ottestads Uno-X-kollega Aalerud tok bronsemedaljen.

  (©NTB)

 • Rusthen tilbake i Norge

  Motorsyklisten Mia Rusthen er hentet hjem til Norge og er innlagt på Ullevål sykehus. Det opplyser faren hennes, Trond Rusthen, til VG.

  – Flyturen hjem gikk bra, og nå er hun hos proffe leger på Ullevål. De skal nok studere de bildene som allerede er tatt og muligens ta sine egne bilder, sier han og legger til:

  – Hvis det hadde vært snev av fare ved å flytte henne, så hadde ikke det blitt gjort.

  Rusthen veltet på Misona-banen i Italia i tidenes første VM-ritt for kvinner i roadracing. Hun ble lagt i kunstig koma etter ulykken og ble operert for å unngå økende trykk i hodet.

  (©NTB)

  Mia Rusthen
  Foto: WAHLROSS FILM
 • Stenshorne punkterte i Barcelona

  Den norske Formel 3-føreren Martinius Stenshorne var svært uheldig under hovedløpet i Barcelona.

  Allerede i første sving førte et sammenstøt til trøbbel. MP-fører Tim Tramnitz kjørte i Stenshorne bakfra, og nordmannen havnet ute til venstre og tapte noen plasseringer.

  Problemene fortsatte, for på den siste runden punkterte 18-åringen fra Hokksund da han forsøkte å passere Laurens van Hoepen og traff nederlenderens hjul.

  Det begynte å regne mot slutten av løpet, og med tre fungerende hjul ble Stenshorne passert av en haug førere på veien mot mållinjen. Dermed endte den unge nordmannen på 27. plass.

  QQnFnUe71hw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal