Hopp til innhold

– Jeg føler meg så ensom

Serena Williams jakter sin sjette tittel på Wimbledon-gresset, men Grand Slam-opplevelsen er ikke helt slik den pleier å være for den amerikanske tennisdronningen.

Serena Williams

Serena Williams har fem titler fra Wimbledon, og tirsdag starter hun jakten på den sjette. På veien har hun fått noen motiverende ord fra storesøster Venus.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Serena og Venus Williams

Serena og Venus Williams kunne juble for OL-gull i London i fjor, og er også regjerende mestre i Wimbledon. I år må Serena klare seg uten en skadet Venus.

Foto: ADREES LATIF / Reuters
Serena Williams

Serena Williams kan ta sin sjette tittel i Wimbledon - én mer enn storesøsteren.

Foto: POOL / Reuters
Serena Williams

Lillesøster Williams spilte seg nuylig til sin 16. Grand Slam-tittel da hun vant French Open.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

For første gang siden 1998, da Serena Williams gjorde sin debut i Wimbledon-turneringen, må 31-åringen klare seg uten storesøster Venus Villiams.

Venus sliter med en ryggskade og ble tvunget til å trekke seg fra turneringen. Det merkes for Serena.

– For meg er det ingen familiekonkurranse, men det er det første året jeg spiller i Wimbledon uten at Venus er her. Jeg føler meg så ensom. Det føles som om noe mangler, sier Serena ifølge AFP.

Regjerende mestre

Søsterparet deler hjem i Florida, og har alltid bodd i samme leilighet under Wimbledon-turneringene. Derfor er det ekstra merkbart for 31-åringen at storesøsteren ikke er der.

– Jeg bor fortsatt på det minste rommet, fordi hun alltid hadde det største. Hver gang jeg kommer dit føler jeg meg trist. Jeg ser inn på rommet hennes og hun hadde alltid på musikk om morgenen, forteller Serena.

Savnet av søsteren gjelder også på tennisbanen, for i år blir det ingen doublekamp med to blad Williams.

– Vi er regjerende mestre i double, så ja, jeg er virkelig lei meg for dette, sier lillesøsteren.

Kan slå søsteren

Venus har likevel gjort sitt for å hjelpe søsteren til suksess i Grand Slam-turneringen.

– Før jeg dro, sa hun «Du må komme deg over det. Det er på tide at du passerer meg». Det var virkelig motiverende. Forhåpentlig er jeg kapabel til å klare det, forteller Serena.

Williams-søstrene har dominerte på Wimbledon-gresset de siste årene, bare tre andre har klarte å ta seg til topps i turneringen siden 2000. Serena og Venus har nemlig spilt seg til fem trofeer hver i Wimbledon.

Skulle Serena vinne i år går hun dermed forbi søsteren, og vil samtidig ta sin 17. Grand Slam-tittel.

Superstatistikk

De første kampene i Grand Slam-turneringen spilles mandag, men regjerende mester på kvinnesiden, Williams, skal først i aksjon tirsdag. Da skal 31-åringen opp mot Mandy Minella.

Minella er ranket som nummer 92 i verden, og bør ikke by på store problemer for Williams som har herjet på tennisbaner verden over de siste tolv månedene.

Williams har vunnet 74 av sine 77 kamper det siste året, og har på veien rasket med seg titlene i Wimbledon, US Open og French Open, samt OL-gull.

Det skaper store forventinger til amerikaneren i Wimbledon.

I fjor var det ikke noe press på meg, fordi jeg røk ut ganske tidlig året før. Når jeg går inn i en turnering uten favorittstempelet, føles det alltid bra. I år er det definitivt litt mer press å være favoritten, sier Williams.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal