NRK Meny
Normal

– Jeg føler meg så ensom

Serena Williams jakter sin sjette tittel på Wimbledon-gresset, men Grand Slam-opplevelsen er ikke helt slik den pleier å være for den amerikanske tennisdronningen.

Serena Williams

Serena Williams har fem titler fra Wimbledon, og tirsdag starter hun jakten på den sjette. På veien har hun fått noen motiverende ord fra storesøster Venus.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Serena og Venus Williams

Serena og Venus Williams kunne juble for OL-gull i London i fjor, og er også regjerende mestre i Wimbledon. I år må Serena klare seg uten en skadet Venus.

Foto: ADREES LATIF / Reuters
Serena Williams

Serena Williams kan ta sin sjette tittel i Wimbledon - én mer enn storesøsteren.

Foto: POOL / Reuters
Serena Williams

Lillesøster Williams spilte seg nuylig til sin 16. Grand Slam-tittel da hun vant French Open.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

For første gang siden 1998, da Serena Williams gjorde sin debut i Wimbledon-turneringen, må 31-åringen klare seg uten storesøster Venus Villiams.

Venus sliter med en ryggskade og ble tvunget til å trekke seg fra turneringen. Det merkes for Serena.

– For meg er det ingen familiekonkurranse, men det er det første året jeg spiller i Wimbledon uten at Venus er her. Jeg føler meg så ensom. Det føles som om noe mangler, sier Serena ifølge AFP.

Regjerende mestre

Søsterparet deler hjem i Florida, og har alltid bodd i samme leilighet under Wimbledon-turneringene. Derfor er det ekstra merkbart for 31-åringen at storesøsteren ikke er der.

– Jeg bor fortsatt på det minste rommet, fordi hun alltid hadde det største. Hver gang jeg kommer dit føler jeg meg trist. Jeg ser inn på rommet hennes og hun hadde alltid på musikk om morgenen, forteller Serena.

Savnet av søsteren gjelder også på tennisbanen, for i år blir det ingen doublekamp med to blad Williams.

– Vi er regjerende mestre i double, så ja, jeg er virkelig lei meg for dette, sier lillesøsteren.

Kan slå søsteren

Venus har likevel gjort sitt for å hjelpe søsteren til suksess i Grand Slam-turneringen.

– Før jeg dro, sa hun «Du må komme deg over det. Det er på tide at du passerer meg». Det var virkelig motiverende. Forhåpentlig er jeg kapabel til å klare det, forteller Serena.

Williams-søstrene har dominerte på Wimbledon-gresset de siste årene, bare tre andre har klarte å ta seg til topps i turneringen siden 2000. Serena og Venus har nemlig spilt seg til fem trofeer hver i Wimbledon.

Skulle Serena vinne i år går hun dermed forbi søsteren, og vil samtidig ta sin 17. Grand Slam-tittel.

Superstatistikk

De første kampene i Grand Slam-turneringen spilles mandag, men regjerende mester på kvinnesiden, Williams, skal først i aksjon tirsdag. Da skal 31-åringen opp mot Mandy Minella.

Minella er ranket som nummer 92 i verden, og bør ikke by på store problemer for Williams som har herjet på tennisbaner verden over de siste tolv månedene.

Williams har vunnet 74 av sine 77 kamper det siste året, og har på veien rasket med seg titlene i Wimbledon, US Open og French Open, samt OL-gull.

Det skaper store forventinger til amerikaneren i Wimbledon.

I fjor var det ikke noe press på meg, fordi jeg røk ut ganske tidlig året før. Når jeg går inn i en turnering uten favorittstempelet, føles det alltid bra. I år er det definitivt litt mer press å være favoritten, sier Williams.

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint