NRK Meny
Normal

Serbia-Albania ender uten poeng

Serbia har blitt tildelt seier mot Albania etter skandalekampen i Beograd. Samtidig trekkes de tre poeng.

Serbia og Albania

Hjemmepublikumet tok seg inn på banen og angrep de albanske spillerne.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Kampen mellom Serbia og Albania den 14.oktober ble avbrutt på grunn av opptøyer på banen.

Nå har Serbia blitt tildelt seieren i EM-kvalifiseringens gruppe I.

Serbia har samtidig blitt dømt av det europeiske fotballforbundet til å spille sine neste to hjemmekamper bak lukkede dører. I tillegg må både Serbia og Albania betale en bot på 100 000 euro, uttaler det serbiske fotballforbundet.

Trekkes tre poeng

Serbia vinner ikke bare kampen på walkover. De har også blitt trukket tre poeng for slåssingen. Det betyr at begge lag ender med null poeng fra kanten, samtidig som Serbia får en positiv målforskjell på tre mål.

Rudolf Repka, medlem av UEFAs disiplinærkomité, uttalte forrige uke at han trodde kampen ville bli spillt på nytt bak lukkede dører og på nøytral grunn. Det blir den altså ikke.

Albania anker

Albanske spillere angrepet i Beograd

De albanske spillerne måtte rømme inn i garderoben da publikumere gikk til angrep.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

I følge engelske The Guardian har det albanske fotballforbundet omtalt avgjørelsen som en parodi. De mener at de albanske spillerne var i fare, etter at det serbiske politiet ikke klarte å holde publikum borte fra banen.

– UEFAs avgjørelse er ikke rettferdig. De tre poengene tilhører oss, og de har tatt fra oss det vi fortjener, sier Albanias trener, Gianni De Biazi.

Det albanske fotballforbundet har bestemt seg for å anke saken.

Nasjonalistisk flagg

Utløste slåsskampen

Det var dette flagget som utløste slåsskampen.

Foto: GENT SHKULLAKU / Afp

Det var like før pause at en drone fløy over stadion med et nasjonalistisk flagg. Serbias Stefan Mitrovic rev ned flagget, noe som satte sinnene i kok hos de albanske spillerne.

Videre stormet hjemmepublikumet banen og gikk løs på de albanske spillerne. Det var fullstendig kaos ute på banen. Blant annet fikk en albansk spiller en krakk kastet i hodet.

Odd-spilleren Herolind Shala satt på benken for Albania under kampen. Han tar dommen til etterretning, men ønsker ikke å gi noen kommentar til NRK i dag.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal