Hopp til innhold

Sensasjonell norsk pallplass i Amstel Gold Race

Ingvild Gåskjenn klinket til med en knallsterk tredjeplass i den prestisjetunge Amstel Gold Race i Nederland søndag.

– Det er hennes desidert største resultat, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

– Hun er på pallen! I alle dager. Det er karrierens beste resultat, uten tvil. Så jeg syner? utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

25-åringen fra Horten leverte en kjempespurt, og ble det den første norske syklisten med pallplass i Amstel Gold Race.

– Det i seg selv er enormt. Hun var fantastisk sterk, sa Magelssen.

Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren.

Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.

Herrenes ritt ble vunnet av Thomas Pidcock. Odd Christian Eiking, Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard kom alle inn i en gruppe elleve sekunder bak Pidcock, hvor Eiking ble best på en 25. plass.

Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

Siste nytt

 • Voldssiktelsen mot verdensener Scheffler lagt bort

  Det blir ingen strafferettslig etterspill for golfeneren Scottie Scheffler etter dramaet som oppsto under PGA-mesterskapet.

  Amerikaneren var blant annet anklaget for å ha overfalt en politimann. Han ble tidligere i måneden arrestert da han kjørende i bil skulle til golfanlegget for å spille 2. runde av majorturneringen i Louisville i Kentucky.

  På veien måtte han passere en politiveisperring, der en mann hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss.

  Scheffler har hele tiden kalt saken en stor misforståelse, og onsdag ble alle punkter i siktelsen mot ham lagt bort. (NTB)

  PGA Scheffer Detained
  Foto: AP
 • Reiten får Hegerbergs trener som sjef i Chelsea

  Sonia Bompastor (43) gir seg som Lyons hovedtrener for å ta over samme rolle i Chelsea. Der er Guro Reiten blant spillerne hun skal lede.

  Chelsea bekreftet det ventede overgangen onsdag. Bompastor har skrevet under en kontrakt på fire år og tiltrer 1. juli.

  Hun er hentet til London som erstatter for Emma Hayes, som etter mange suksessrike år går løs på jobben som USAs landslagssjef.

  – Jeg er takknemlig for å kunne bli en del av Chelsea. Det er en institusjon i engelsk fotball, og jeg vil gi alt for at det nye prosjektet skal innfri de ambisjonene klubben har, sier Bompastor.

  I 2021 ble hun hovedtrener i Lyon. Der ledet hun klubben til tre franske seriemeterskap og til én triumf i Champions League (2021/22).

  e60t71zuJ5A
  Foto: AP
 • Etappevinner i Tour de France utestengt i fire år for doping

  Miguel Ángel López (30) får ikke konkurrere som syklist de neste årene. Colombianeren straffes for brudd på dopingbestemmelsene.

  Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) gikk onsdag ut med avgjørelsen. López er utestengt i fire år, og perioden gjelder fra 25. juli 2023 til 24. juli 2027.

  Colombianeren utelukkes for å ha brukt det forbudte stoffet menotropin. Det ble oppdaget i forberedelsene til Giro d'Italia i 2022.

  Senere samme år fikk Lopez sparken fra profflaget Astana.

  Den klatresterke 30-åringen har i karrieren tatt flere sterke seirer. I 2020 vant han en etappe i Tour de France. Han har også tre etappeseirer i Vuelta a España.

  Miguel Ángel López
  Foto: Lalo R. Villar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal