Selvmål ble avgjørende da Hegerberg slo tidligere landslagsvenninner i mesterligaen

Ada Hegerberg og et stjernespekket Lyon dominerte store deler av mesterligaens første semifinale. Men med et sent bortemål lever håpet om mesterligafinalen for Chelsea fremdeles.

AFP_1FT8HH

TOK FØRSTE STIKK: Ada Hegerberg og Lyon vant første semifinale i mesterligaen.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Regjerende mester Lyon fikk det nok ikke like enkelt som de hadde håpet da Maren Mjeldes og Maria Thorisdottirs Chelsea stod på motsatt banehalvdel søndag. Særlig i andre halvdel av kampen levde Lyon farlig, og Maren Mjeldes kjempesjanse like etter sidebytte kunne blitt avgjørende.

I stedet sørget en volleyscoring av Erin Cuthbert for at Chelsea får med seg et viktig bortemål til London.

Med 2-1 til de franske forhåndsfavorittene i den første semifinalen, er det ikke en umulig oppgave som venter landslagskaptein Mjelde og co i London.

Svenske scoret selvmål

Lyon styrte store deler av kampen og det tok ikke mange minuttene før Ada Hegerberg sørget for vertenes første store sjanse etter strålende samspill med Lucy Bronze. Den norske spissen fikk vendt opp med spiller i rygg, og skuddet var hardt og godt plassert nede i høyre hjørne.

Dessverre for Hegerberg gjorde Chelsea-målvakt Ann-Katrin Berger en kjemperedning og hindret den norske spissens 42. mål i mesterligaen.

Men kort tid etterpå var Berger sjanseløs da svenske Magdalena Ericsson på klønete vis forlenget skuddet til Delphine Cascarino. Ericssons selvmål sørget for en fortjent Lyon-ledelse, og ti minutter senere ble ledelsen doblet.

Hjørnesparket fra Dzsenifer Marozsan skrudde innover og gikk så vidt via Amandine Henry og i mål.

Billig straffe og straffebom

Like før pause fikk Chelsea en meget billig straffe etter at Ramona Bachmann falt svært lett inne i boksen. Francesca Kirby gikk fram til straffesparket, men var åpenbart preget av alvoret og sendte av gårde en elendig straffe i keeperhøyde. Keepermat for en så god sisteskanse som Sarah Bouhaddi.

Maren Mjelde fikk en sjanse hun sent vil glemme like etter pausen. Den norske landslagskapteinen, som for anledningen spilte høyreback og ikke midtstopper som hun pleier, kom seg forbi Lyons Wendie Renard og var alene med keeper. Mjelde klarte ikke å holde hodet kaldt, og avslutningen gikk via keeper og ut.

Cuthbert scoret på halvvolley

Reduseringen kom i stedet fra lagvenninne Cuthbert. Innbytter Bethany England headet tilbake til Cuthbert som klinet til med venstrebeinet. Ballen var godt plassert mot høyre og Lyon-målvakt Sarah Bouhaddi klarte ikke å strekke seg langt nok til å hindre reduseringen.

Maren Mjelde og Ada Hegerberg spilte hele kampen for sine lag, mens Maria Thorisdottir var ubenyttet reserve for Chelsea og venter fortsatt på sitt comeback etter hodeskaden.

Se alle målene her:

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal