Thorisdottir kan gjøre comeback mot Hegerbergs Lyon: – Det er de som har presset på seg

I julen fryktet hun at hun aldri ville bli frisk av hjernerystelsen, men i dag kan Maria Thorisdottir endelig gjøre comeback for Chelsea - akkurat i tide til semifinale i mesterligaen.

maria

PÅ VEI TILBAKE: I oktober pådro Maria Thorisdottir seg en hjernerystelse. Den satt i så lenge at hun fryktet hun aldri ville bli frisk. Men i dag er hun med i troppen når Chelsea møter Lyon.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Søndagens semifinale i mesterligaen blir ingen enkel kamp for Maria Thorisdottirs og Maren Mjeldes Chelsea. De møter deres tidligere landslagsvenninne Ada Hegerberg og Lyon.

– Det er klart at det er stort å være i en semifinale i mesterligaen. Vi fikk oppleve det i fjor, med en historisk semifinale mot Wolfsburg. Da gikk det ikke helt som vi hadde håpet, men der fikk vi kjenne litt på hvor nivået ligger, sier Thorisdottir.

– Har tro på at vi kan klare det

Lyon har vært det klart beste laget de siste årene, og har vunnet mesterligaen fire år på rad. Chelsea er en av klubbene som satser mer og mer, med mål om å utfordre det franske laget.

Thorisdottir og Mjelde har blitt viktige spillere etter at de kom til Chelsea for to år siden.

Mjelde Thorisdottir

Landslagskaptein Maren Mjelde og Thorisdottir har spilt for Chelsea de siste sesongene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lyon har jo vært veldig gode de siste årene, hvordan blir det å møte dem?

– Jeg gleder meg veldig. Det er de som har presset på seg. Vi må bare gå ut og gjøre som vi pleier, så har jeg faktisk veldig tro på at vi kan klare det, sier Thorisdottir.

– Var redd det aldri skulle bli bra igjen

For forsvarsspilleren har veien mot denne semifinalen vært ekstra spesiell. Det er bare noen uker siden hun ble klarert for spill etter et halvt år på sidelinjen. I oktober fikk hun en smell i hodet under en duell.

Thorisdottir pådro seg en hjernerystelse. Det har hun hatt flere ganger tidligere, men denne var verre.

– Det har vært tøft og frustrerende. Jeg trodde aldri det skulle ta så lang tid. Når du ikke vet når du er tilbake, er det veldig frustrerende, samtidig som man bare må ta en dag av gangen, sier hun.

d

Thorisdottir er en fryktløs duellspiller, men det har også gitt henne noen smeller og hjernerystelser. Her må hun gå av banen etter å ha fått seg en smell i hodet under en landskamp i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

25-åringen innrømmer at hun begynte å frykte for karrieren da hun etter nesten tre måneder med hvile ikke viste tegn til bedring.

– Jeg var litt redd for at det aldri skulle bli bra igjen, i og med at jeg har hatt hjernerystelser før. Det var rundt juletider. Jeg hadde gått to-tre måneder, og var fortsatt ikke bra. Når det har tatt så lang tid, og det fortsatt ikke er tegn til bedring, begynner man å tvile, forteller hun.

– Men min erfaring med dette er at det kommer en dag hvor det bare slipper. Man må bare være tålmodig til den dagen kommer.

Norsk duell

AFP_1F53C1

Ada Hegerberg og Lyon har vunnet mesterligaen de tre siste årene.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

For Thorisdottir kom den dagen en gang denne våren. For noen uker siden gjorde hun comeback da landslaget møtte New Zealand.

I forrige Chelsea-kamp var hun tilbake på benken, uten å få spilletid. Hun er med i troppen til dagens semifinale også, men det er ikke ventet at hun går rett inn i startoppstillingen helt ennå.

Det gjør derimot med all sannsynlighet den norske landslagskapteinen Maren Mjelde, som scoret det avgjørende målet da Chelsea gikk til semifinalen.

Dermed blir det med all sannsynlighet minst én norsk duell - Mjelde mot storscoreren Hegerberg.

– Det er jo det absolutt største man kan gjøre som klubbspiller, så dette betyr utrolig mye, sier Mjelde om dagens kamp.

Siste nytt

 • Utelatt fra Sveriges Davos-tropp

  Charlotte Kalla blir ikke å se under verdenscuprennene i langrenn i sveitsiske Davos kommende helg.

  Det er klart etter at Det svenske Skiforbundet offentliggjorde troppen mandag.

  – Vi har i fellesskap lagt en plan som innebærer trening på hjemmebane de neste ti dagene, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson i en pressemelding.

  Kalla ble nummer 39 på ti kilometer fri teknikk på Lillehammer lørdag.

  – Jeg vet jeg har mer å by på, og med en kortere treningsperiode håper jeg at kroppen responderer godt i framtidige konkurranser. Det er bare å like situasjonen, lade opp og komme tilbake, sier Kalla selv.

  Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Moa Hansson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Moa Olsson og Emma Ribom skal representere Sverige på kvinnesiden i Sveits.

  I Davos er det sprint fri teknikk, samt 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet

  Charlotte Kalla
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Utestenger supporter for rasisme

  Brann-supporter er midlertidig utestengt fra klubbens kamper. Vedkommende er anmeldt for å ha kommet med rasistiske tilrop under kampen mot Bodø/Glimt.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider mandag.

  Brann-ledelsen opplyser at den ble gjort kjent med hendelsen underveis i kampen mot Glimt søndag. I etterkant skal det ha vært i dialog med politiet for å få bedre oversikt over hendelsesforløpet.

  «Som de andre klubbene i fotballen tar Brann sterk avstand fra rasisme og diskriminering, noe som markeres før avspark på alle eliteseriekampene. Hendelsen viser nok en gang at kampen mot rasisme og diskriminering fortsatt må stå høyt på agendaen», heter det i pressemeldingen.

  Supporteren er utestengt inntil videre.

  Brann opplyser at klubben vurderer å gå til anmeldelse av supporteren. Vedkommende skal ha kommet med trusler i sosiale medier rettet mot navngitte personer i Brann.

  Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Europacuptrekninger korona-stengt

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder trekningene til mesterligaen, Europaligaen, conferenceligaen og nasjonsligaen bak lukkede dører.

  Det gjelder trekningen av europacupene i sveitsiske Nyon 13. desember, og det gjelder trekningen av gruppene i nasjonsligaen for 2022/23-sesongen i Montreux i Sveits tre dager senere.

  Ingen av trekningene skjer med andre enn Uefas representanter til stede. Det Uefa bestemt, melder nyhetsbyrået DPA mandag.

  Grunnen skal være de strenge reiserestriksjonene sveitsiske myndigheter har satt i gang, etter at omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg som ild i tørt gress i Europa den siste tiden.

  I mesterligaen skal åttedelsfinalene bli trukket, mens i Europaligaen og conferenceligaen trekkes innledende runde inn til sluttspillet.

  Bodø/Glimt er ett av lagene som kan være en del av trekningen. Det skjer hvis Glimt ender på 2.-plass i sin gruppe i conferenceligaen. Da vil de trekkes mot lag som ender på 3.-plass i Europaligaen og kjempe om en plass i åttedelsfinalen av conferenceligaen.

  Dersom Glimt vinner sin gruppe, er de direkte kvalifiserte til åttedelsfinalen.

  Bodø/Glimt i i conferenceligaen
  Foto: Photo/Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal