Thorisdottir kan gjøre comeback mot Hegerbergs Lyon: – Det er de som har presset på seg

I julen fryktet hun at hun aldri ville bli frisk av hjernerystelsen, men i dag kan Maria Thorisdottir endelig gjøre comeback for Chelsea - akkurat i tide til semifinale i mesterligaen.

maria

PÅ VEI TILBAKE: I oktober pådro Maria Thorisdottir seg en hjernerystelse. Den satt i så lenge at hun fryktet hun aldri ville bli frisk. Men i dag er hun med i troppen når Chelsea møter Lyon.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Søndagens semifinale i mesterligaen blir ingen enkel kamp for Maria Thorisdottirs og Maren Mjeldes Chelsea. De møter deres tidligere landslagsvenninne Ada Hegerberg og Lyon.

– Det er klart at det er stort å være i en semifinale i mesterligaen. Vi fikk oppleve det i fjor, med en historisk semifinale mot Wolfsburg. Da gikk det ikke helt som vi hadde håpet, men der fikk vi kjenne litt på hvor nivået ligger, sier Thorisdottir.

– Har tro på at vi kan klare det

Lyon har vært det klart beste laget de siste årene, og har vunnet mesterligaen fire år på rad. Chelsea er en av klubbene som satser mer og mer, med mål om å utfordre det franske laget.

Thorisdottir og Mjelde har blitt viktige spillere etter at de kom til Chelsea for to år siden.

Mjelde Thorisdottir

Landslagskaptein Maren Mjelde og Thorisdottir har spilt for Chelsea de siste sesongene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lyon har jo vært veldig gode de siste årene, hvordan blir det å møte dem?

– Jeg gleder meg veldig. Det er de som har presset på seg. Vi må bare gå ut og gjøre som vi pleier, så har jeg faktisk veldig tro på at vi kan klare det, sier Thorisdottir.

– Var redd det aldri skulle bli bra igjen

For forsvarsspilleren har veien mot denne semifinalen vært ekstra spesiell. Det er bare noen uker siden hun ble klarert for spill etter et halvt år på sidelinjen. I oktober fikk hun en smell i hodet under en duell.

Thorisdottir pådro seg en hjernerystelse. Det har hun hatt flere ganger tidligere, men denne var verre.

– Det har vært tøft og frustrerende. Jeg trodde aldri det skulle ta så lang tid. Når du ikke vet når du er tilbake, er det veldig frustrerende, samtidig som man bare må ta en dag av gangen, sier hun.

d

Thorisdottir er en fryktløs duellspiller, men det har også gitt henne noen smeller og hjernerystelser. Her må hun gå av banen etter å ha fått seg en smell i hodet under en landskamp i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

25-åringen innrømmer at hun begynte å frykte for karrieren da hun etter nesten tre måneder med hvile ikke viste tegn til bedring.

– Jeg var litt redd for at det aldri skulle bli bra igjen, i og med at jeg har hatt hjernerystelser før. Det var rundt juletider. Jeg hadde gått to-tre måneder, og var fortsatt ikke bra. Når det har tatt så lang tid, og det fortsatt ikke er tegn til bedring, begynner man å tvile, forteller hun.

– Men min erfaring med dette er at det kommer en dag hvor det bare slipper. Man må bare være tålmodig til den dagen kommer.

Norsk duell

AFP_1F53C1

Ada Hegerberg og Lyon har vunnet mesterligaen de tre siste årene.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

For Thorisdottir kom den dagen en gang denne våren. For noen uker siden gjorde hun comeback da landslaget møtte New Zealand.

I forrige Chelsea-kamp var hun tilbake på benken, uten å få spilletid. Hun er med i troppen til dagens semifinale også, men det er ikke ventet at hun går rett inn i startoppstillingen helt ennå.

Det gjør derimot med all sannsynlighet den norske landslagskapteinen Maren Mjelde, som scoret det avgjørende målet da Chelsea gikk til semifinalen.

Dermed blir det med all sannsynlighet minst én norsk duell - Mjelde mot storscoreren Hegerberg.

– Det er jo det absolutt største man kan gjøre som klubbspiller, så dette betyr utrolig mye, sier Mjelde om dagens kamp.

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal