Hopp til innhold

Thorisdottir kan gjøre comeback mot Hegerbergs Lyon: – Det er de som har presset på seg

I julen fryktet hun at hun aldri ville bli frisk av hjernerystelsen, men i dag kan Maria Thorisdottir endelig gjøre comeback for Chelsea - akkurat i tide til semifinale i mesterligaen.

maria

PÅ VEI TILBAKE: I oktober pådro Maria Thorisdottir seg en hjernerystelse. Den satt i så lenge at hun fryktet hun aldri ville bli frisk. Men i dag er hun med i troppen når Chelsea møter Lyon.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Søndagens semifinale i mesterligaen blir ingen enkel kamp for Maria Thorisdottirs og Maren Mjeldes Chelsea. De møter deres tidligere landslagsvenninne Ada Hegerberg og Lyon.

– Det er klart at det er stort å være i en semifinale i mesterligaen. Vi fikk oppleve det i fjor, med en historisk semifinale mot Wolfsburg. Da gikk det ikke helt som vi hadde håpet, men der fikk vi kjenne litt på hvor nivået ligger, sier Thorisdottir.

– Har tro på at vi kan klare det

Lyon har vært det klart beste laget de siste årene, og har vunnet mesterligaen fire år på rad. Chelsea er en av klubbene som satser mer og mer, med mål om å utfordre det franske laget.

Thorisdottir og Mjelde har blitt viktige spillere etter at de kom til Chelsea for to år siden.

Mjelde Thorisdottir

Landslagskaptein Maren Mjelde og Thorisdottir har spilt for Chelsea de siste sesongene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lyon har jo vært veldig gode de siste årene, hvordan blir det å møte dem?

– Jeg gleder meg veldig. Det er de som har presset på seg. Vi må bare gå ut og gjøre som vi pleier, så har jeg faktisk veldig tro på at vi kan klare det, sier Thorisdottir.

– Var redd det aldri skulle bli bra igjen

For forsvarsspilleren har veien mot denne semifinalen vært ekstra spesiell. Det er bare noen uker siden hun ble klarert for spill etter et halvt år på sidelinjen. I oktober fikk hun en smell i hodet under en duell.

Thorisdottir pådro seg en hjernerystelse. Det har hun hatt flere ganger tidligere, men denne var verre.

– Det har vært tøft og frustrerende. Jeg trodde aldri det skulle ta så lang tid. Når du ikke vet når du er tilbake, er det veldig frustrerende, samtidig som man bare må ta en dag av gangen, sier hun.

d

Thorisdottir er en fryktløs duellspiller, men det har også gitt henne noen smeller og hjernerystelser. Her må hun gå av banen etter å ha fått seg en smell i hodet under en landskamp i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

25-åringen innrømmer at hun begynte å frykte for karrieren da hun etter nesten tre måneder med hvile ikke viste tegn til bedring.

– Jeg var litt redd for at det aldri skulle bli bra igjen, i og med at jeg har hatt hjernerystelser før. Det var rundt juletider. Jeg hadde gått to-tre måneder, og var fortsatt ikke bra. Når det har tatt så lang tid, og det fortsatt ikke er tegn til bedring, begynner man å tvile, forteller hun.

– Men min erfaring med dette er at det kommer en dag hvor det bare slipper. Man må bare være tålmodig til den dagen kommer.

Norsk duell

AFP_1F53C1

Ada Hegerberg og Lyon har vunnet mesterligaen de tre siste årene.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

For Thorisdottir kom den dagen en gang denne våren. For noen uker siden gjorde hun comeback da landslaget møtte New Zealand.

I forrige Chelsea-kamp var hun tilbake på benken, uten å få spilletid. Hun er med i troppen til dagens semifinale også, men det er ikke ventet at hun går rett inn i startoppstillingen helt ennå.

Det gjør derimot med all sannsynlighet den norske landslagskapteinen Maren Mjelde, som scoret det avgjørende målet da Chelsea gikk til semifinalen.

Dermed blir det med all sannsynlighet minst én norsk duell - Mjelde mot storscoreren Hegerberg.

– Det er jo det absolutt største man kan gjøre som klubbspiller, så dette betyr utrolig mye, sier Mjelde om dagens kamp.

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste