Hopp til innhold

Seks strake for Klæbo – Halfvarsson tar selvkritikk

Johannes Høsflot Klæbo tok sin sjette strake etappeseier i Tour de Ski da han vant lørdagens klassiske fellesstart i Val di Fiemme. Han var suveren på oppløpet og vant foran Pål Golberg og italienske Francesco de Fabiani.

– Jeg hadde kanskje forventet litt mer fart her i dag, men vi så at det ble mange samlet, og da var det bare å være i riktig posisjon i siste halvdel, sier Klæbo til NRK etterpå.

Overfor TV 3 påpeker han at han kanskje hadde ventet mer av særlig én konkurrent:

– Jeg er overrasket over at ikke Calle Halfvarsson prøvde mer. Han så sterk ut og hadde spikerfeste opp bakkene.

En selvkritisk svenske innrømmer at han burde valgt en annen taktikk i den siste motbakken.

– Det er litt synd at jeg ikke fortsetter å kjøre der, jeg går og tenker at jeg skal ligge i rygg ned siste bakken og ikke gå først, men sett i ettertid, skulle jeg nok ha gått da, sier han til NRK.

På selve oppløpet gjorde Halfvarsson så et sporvalg som NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn karakteriserer som en bom. Også det er Halfvarsson enig i.

– Min plan var at jeg skulle gå i rygg på Klæbo og at jeg skulle få et nytt spurtoppgjør, men så tar Golberg ryggen på Klæbo, og det tvinger meg til å ta en egen vei, og da får jeg dessverre ikke med meg samme fart inn på oppløpet, erkjenner svensken som måtte ta til takke med en femteplass.

Med én etappe igjen, leder Klæbo Tour de Ski 1.02 foran Calle Halfvarsson og 1.14 foran Pål Golberg.

Siste nytt

 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter som nummer én i sprintløpet lørdag, hvor rekkefølgen blant de ti beste blir snudd.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste