NRK Meny
Normal

Skuffet Sejersted kjempet mot tårene

Lotte Smiseth Sejersted slet med å holde tårene tilbake etter en skuffende storslalåmomgang i alpin-VM torsdag.

En lite fornøyd Lotte Smiseth Sejerstedt hadde dette å si til NRK etter 1. omgang av storslalåmen i Schlademing.

Lotte Smiseth Sejersted får kjøre andre omgang selv om det ikke ble topp 30-plassering etter den første, men det var en liten trøst for den norske jenta.

– Det var veldig dårlig, rett og slett. Jeg får ikke trykk i ytterski, og får ikke spent skiene til å lage buer. Da går det sakte, sa en skuffet Lotte Smiseth Sejersted til NRK etter første omgang av kvinnenes storslalåmrenn.

Sejersted kjørte i mål 4.76 sekunder bak franske Tessa Worley som ledet etter første omgang. Den franske løperen tok VM-gullet i øvelsen foran favoritten Tina Maze og østerrikske Anna Fenninger.

– Underpresterte

Sejersted fikk tross 36. plassen lov å kjøre andre omgang siden det var et VM-renn, men det var en liten trøst for den norske jenta.

– Jeg får bare prøve mitt beste, sa Sejersted, mens hun tydelig slet med å holde tårene tilbake.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Tessa Worley vant storlslalåm for kvinner under VM i Schladming. Hun vant foran Tina Maze (SLO) og Anna Fenninger (AUT). Kommentatorer er Adreas Toft, Marius Arnesen og Kjetil Andre Aamodt.

Franske Tessa Worley vant kvinnenes storlslalåm i alpin-VM. 23-åringen imponerte stort med bestetid i begge omganger i den tøffe, isete løypa.

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt forstod skuffelsen hos den norske løperen.

– Hun har vært god i storslalåm i hele år, hevet seg og hatt topp 15-plasseringer. Da er det ikke gøy å komme så langt bak og underprestere i VM. M sånn er det, det svinger i alpint. Hun kommer helt sikkert sterkere tilbake, kommenterte Aamodt.

Sejersted kjørte seg opp til 30. plass i finaleomgangen.

Hoppende glad Mowinckel

Mens Sejersted hadde det tungt etter sin prestasjon i den isete VM-løypa, var Ragnhild Mowinckel helt i den andre enden av følelsesskalaen. 20-åringen klarte nesten ikke å stå i ro da hun fortalte om innsatsen i Schladming.

– Nå var det kjempeartig. Det er krevende, men jeg prøvde bare å slippe taket og gi jernet i dag. Det var skikkelig deilig, sa hun til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Ragnhild Mowinckel kjørte ned til 19. plass etter første omgang i Schladming.

Ragnhild Mowinckel var svært fornøyd med innsatsen i første omgang.

Mowinckel falt to plasser fra på lista i finaleomgangen og ble nummer 21, men det la ingen demper på humøret.

– Jeg er fortsatt veldig glad. Jeg er utrolig fornøyd med dagen. Det er det beste jeg har prestert i storslalåm. Det er artig, sier hun.

Skuffet Løseth

Søstrene Nina og Mona Løseth var på henholdsvis 28. og 29. plass etter første omgang.

Nina Løseth falt mange plasser i finaleomgangen, og var ikke fornøyd med innsatsen.

– Det var en skikkelig tung dag på jobben. Det var absolutt ingenting som stemte. Nå må jeg se fremover og glede meg til slalåmen. Akkurat nå gleder jeg meg ikke til den en gang, sa hun, men ombestemte seg i sekundet etter:

– Joda, joda, jeg gjør det, sa hun smilende.

Søsteren Mona var greit fornøyd med innsatsen. Hun tror flere vil få det tøft i storslalåmløypa fredag.

– Til og med guttene synes det er vanskelig her, da er det vanskelig for oss jentene. Det blir vanskelig for gutta i morgen også. Det er bare å kjempe seg ned, sier hun.

Siste nytt

 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal