NRK Meny
Normal

«22 mann sparker ball i 92 minutter, og til slutt ...»

I to ganger 45 minutter handlet alt om to keepere i verdensklasse. Men ekstraomgangene var så vidt i gang før Gary Lineker kunne sitere seg selv.

Tyskland i ledelsen

André Schürrle kom inn som innbytter og reddet Tyskland i ekstraomgangene med en frekk hælflikk.

Laster innhold, vennligst vent..

De klarte det til slutt tyskerne, som de alltid gjør, men det måtte ekstraomganger til.

Gary Lineker er kjent for sitatet som sier at «fotball er et enkelt spill. 22 menn jager en ball i 90 minutter og til slutt vinner tyskerne».

Mandag kveld kunne han selv trekke frem sitatet igjen:

Laster Twitter-innhold

Tyskland har gått til kvartfinale i hvert VM siden 1938, og i mandagens åttedelsfinale mot Algerie var det forventet at de skulle gjøre det samme.

Og ett minutt inn i første ekstraomgang flikket André Schürrle ballen lekkert med hælen i lengste hjørne, bak en utspilt Rais M'Bolhi i Algerie-buret. 18 minutter senere doblet Mesut Özil ledelsen, og satt spikeren i kisten.

Özil øker til 2-0

Mesut Özil dobler Tysklands ledelse til 2-0.

At Tyskland fikk det ekstra målet etter 119 minutter skal de være ekstremt lettet over. For bare minuttet etter fikk Algerie det målet de hadde jaget hele kampen. Abdelmoumene Djabous mål etter 120 minutter ble imidlertid bare et trøstemål.

Algerie ga altså storfavoritt Tyskland kamp til siste slutt. Midtstopper Per Mertesacker var lettere irritert i intervjusonen etter kamp da han ble konfrontert med at laget trengte så lang tid på å slå afrikanerne.

– Det viktigste er at vi vant og er videre. Hva vil du høre fra meg egentlig? Tror du at vi er sirkusartister? Vi kjempet til siste slutt, sa han til journalisten etter kampslutt.

Se Algeries redusering her:

Algerie reduserer

Algerie fikk en scoring på slutten av andre ekstraomgang, men er likevel ute av fotball-VM.

Da Algeries keeper, Rais M'Bolhi til slutt måtte kapitulere, var det etter å ha stått glimrende i ordinær tid. Han avverget en rekke gode forsøk fra Tyskland gjennom kampen.

I andre enden av banen fungerte Manuel Neuer som en femte forsvarsspiller og var ofte utenfor egen sekstenmeter og klarerte foran balljagende Algerie-angripere.

Algerie fikk mål annullert

Det var Algerie og Islam Slimani som fikk kampens første store mulighet. Slimani ble spilt gjennom alene med Manuel Neuer. Neuer hadde rykket ut, og var i ferd med å bli passert av Algerie-spissen, men fikk taklet vekk ballen i siste liten. Lignende situasjoner skulle bli en gjenganger gjennom kampen.

I andre enden av banen var det Rais M'Bolhi som holdt Algeries håp om kvartfinale levende. Keeperen reddet mesterlig ved flere anledninger, og ville ikke være dårligere enn kollegaen i Tyskland-målet.

Algerie viste frem mye god fotball og mange trodde afrikanerne hadde tatt ledelsen etter 17 minutter. Slimani nikket et innlegg i mål, men det ble korrekt annullert for offside.

Se annulleringen her:

Algerie mål annullert for offside

Islam Slimani får sin scoring korrekt avblåst for offside.

Like før pause fikk Tyskland første omgangs største mulighet. Algeries keeper ga retur etter et langskudd, og plutselig kom Mario Götze alene mot han. Men M’Bolhi reddet tyskerens forsøk fra kloss hold.

Stor mulighet for Götze

Her burde kanskje Mario Götze gitt Tyskland ledelsen. Første omgangs største mulighet.

M'Bolhi fortsatte storspillet

Etter pause var det Tyskland som startet best. Bastian Schweinsteiger spilte ballen til Philipp Lahm, som fyrte av fra 20 meter. Skuddet gikk i retning vinkelen, men også Rais M'Bolhi kunne veien dit. Med en fantastisk enhåndsredning forhindret keeperen 1-0 til Tyskland.

Godt skudd av Lahm

Rais M'Bolhi redder Philipp Lahms forsøk mesterlig.

Tyskland fortsatte presset, men M'Bolhi nektet å gi tapt. Han reddet laget flere ganger i andre omgang og både Thomas Müller og André Schürrle måtte se sine forsøk ende i keeperens klyper.

Tyskland sterkest i ekstraomgangene

Algerie kjempet hederlig til siste slutt, men det var Tyskland som var sterkest i de siste minuttene av kampen. Algerie sprang uttrettelig gjennom kampen og både de og Tyskland var slitne etter 120 minutter i Brasil-varmen.

To slitne forsvar resulterte i tre scoringer. Ett minutt inn i første ekstraomgang hælflikket André Schürrle Tyskland i ledelsen. Etter 119 minutter doblet Mesut Özil Tysklands ledelse, og den scoringen reddet Tyskland fra å måtte skyte straffekonkurranse.

For minuttet etter scoret Abdelmoumene Djabou for Algerie. Det var imidlertid Tyskland som kunne juble til slutt. De er klar for kvartfinale mot Frankrike.

Brukte laserpenn igjen

Tidligere i dag fikk Algeries fotballforbund en bot på 318 000 kroner etter at en supporter blendet Russlands keeper Igor Akinfeev i forrige kamp. Mandag kveld ble det nok en gang brukt en grønn laserpenn. Denne gangen mot Manuel Neuer i Tyskland-buret. Dermed er det ikke utenkelig at Algerie kan vente seg en ny bot.

Se laserpennen lyse på Neuer her:

Laserpennen er tilbake

Her lyser de på Neuer.

Siste nytt

 • Stabæk lanserer regnbuekortet

  Foran kampen mellom Stabæk og Haugesund har Stabæk trykket opp flere tusen «regnbuekort» i forbindelse med Oslo Pride.

  – Dette kan du bruke neste gang noen går over grensen på tribunen eller andre steder, sier Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

  Inge Andre Olsen og regnbuekortet
  Foto: Kristian Bjerke / Stabæk Media
 • Berget scoret to – ble matchvinner

  Jo Inge Berget scoret begge målene for New York City FC da de snudde 0–1 til 2–1 mot Toronto FC søndag.

  Først scoret han med hælen etter 51 minutter, og gjorde 1–1. Etter 68 minutter satte han sitt andre. Nordmannen ble kåret til banens beste.

  MLS: Toronto FC at New York City FC
  Foto: Vincent Carchietta / Reuters
 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Russland og Saudi-Arabia - Egypt
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang