Hopp til innhold

Schmid gikk seg opp fire plasser

Jan Schmid gikk seg opp fra en niendeplass til femteplass under dagens kombinertrenn i Pyeongchang. Ingen kunne tukte vinneren Johannes Rydzek, som vant sin syvende verdenscupseier for sesongen.

Jan Schmid
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Spansk tennisspiller tatt i doping – suspendert i to måneder

  Den spanske tennisspilleren Fernando Verdasco har testet positivt for det forbudte stoffet metylfenidat og er utestengt i to måneder.

  Det skriver Den internasjonale etiske komité i tennis (ITIA) på sitt nettsted.

  Verdasco testet positivt for stoffet i en dopingkontroll under ATP Challenger-turneringen i Rio de Janeiro, som fant sted i februar.

  Virkestoffer brukes blant annet til å behandle ADHD. Verdasco sier han brukte stoffet nettopp til å behandle ADHD, men at han glemte å søke om fritak.

  – Spilleren godtok en foreløpig suspensjon etter å ha blitt varslet om anklagene. Den to måneder lange suspensjonen begynte fra datoen for spillerens frivillige midlertidige suspensjon og vil utløpe søndag 8. januar 2023, skriver ITIA.

  Spanjolen er rangert som nummer 125 i verden. Verdasco nådde sin toppnotering i 2009 da han lå på 7.-plass på ATP-rankingen.

  Verdasco har vunnet sju ATP-titler i karrieren.

  (NTB)

  Doping Verdasco Ban Tennis
  Foto: Darko Vojinovic / AP
 • Lundby tar konkurransepause etter Lillehammer

  Maren Lundby hopper i Lysgårdsbakken på Lillehammer denne helgen, men så tar hun en konkurransepause.

  – Det er for å få jobben gjort inn mot de viktigste tingene i år, sier Lundby til NRK.

  – Jeg føler for å prioritere i år. Det har vært en annerledes oppkjøring, og jeg har hoppa lite. Det er rett og slett for å maksimere inn mot VM, Raw Air og Vikersund. Det viktigste er i februar og mars, sier hun videre.

  Etter planen skal Lundby være tilbake i konkurranse i slutten av januar. Frem til da skal hun trene og forberede seg hjemme på Lillehammer.

  – Jeg har god erfaring med å få arbeide i fred og ro, og droppe å reise rundt i verden, sier hun.

  Lundby har vunnet så å si alt som er og står med ett OL-gull fra 2018 og to VM-gull fra 2019 og 2021. I tillegg har hun tre VM-sølv og tre VM-bronse.

  Hopplandslaget 2022/23
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • TV 2: NFF og LSK mot samarbeid om utbedret treningsanlegg

  Norges Fotballforbund (NFF) og Lillestrøm Sportsklubb (LSK) går sammen om å forbedre treningshverdagen til landslagsstjernene, melder TV 2.

  – Dialogen er svært god, og vi forventer en relativt snarlig avklaring, sier direktør for kommunikasjon i NFF Gro Tvedt Anderssen til kanalen.

  Fotballforbundet har i lang tid ønsket seg et eget treningsanlegg til landslagene. Den drømmen er ikke knust, men enn så lenge ser det ut til å de må klare seg med et samarbeid med LSK.

  Ifølge TV 2 er NFF og eliteserieklubben i disse dager i dialog om å bli enige om et spleiselag som skal utbedre treningsfeltet ved Åråsen.

  Dersom Norden blir tildelt EM for kvinner i 2025, vil banen bli sentral i den forbindelse, opplyser NFF. De har ikke ønsket å kommentere kostnaden for et slikt anlegg.

  Lillestrøm har i dag to treningsbaner noen hundre meter unna Åråsen stadion. NFF opplyser at det i første omgang handler om å installere undervarme på en bane, legge nytt gress og få på plass garderobefasiliteter.

  Fotballforbundet vil få en eksklusiv rett til banene på internasjonale datoer. I utgangspunktet skal banene brukes av A-landslagene på herre- og kvinnesiden.

  (©NTB)

  Solbakken
  Foto: Hanna Johre / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste