Hopp til innhold

Saudi-Arabia bekrefter: Vil arrangere fotball-VM i 2034

Saudi-Arabia har i et offisielt brev til Fifa bekreftet at de ønsker å arrangere fotball-VM i 2034.

Det er det andre skrittet landet har tatt på veien mot mesterskapet om elleve år.

– Sist uke kunngjorde vi våre ambisjoner om å være vertskap for 2034-VM, og denne offisielle innsendelsen fortsetter vår reise for å gjøre folkets drømmer til virkelighet, sier den saudiarabiske fotballpresidenten Yasser Al-Misehal.

– Vi føler oss forpliktet til å presentere et mest mulig konkurransedyktig bud, som også vil bidra til å forene verden gjennom fotball, legger Al-Misehal til.

Ifølge fotballforbundet i Saudi-Arabia har over 70 medlemsland i Fifa lovet sin offentlige støtte til den saudiarabiske VM-søknaden.

Australia uttalte i forrige uke at de også ser på muligheten for å arrangere mesterskapet i 2034.

Fifa har satt 31. oktober som frist med å sende inn søknaden for å arrangere mesterskapet. Det er kun medlemsnasjoner som tilhører det asiatiske og oseaniske fotballforbundet som kan arrangere VM i 2034.

I forrige uke ble det også kjent at VM i 2030 åpnes med tre kamper i Uruguay, Paraguay og Argentina, før resten av mesterskapet skal spilles i Marokko, Portugal og Spania. (NRK/NTB)

al-misehal
Foto: FAYEZ NURELDINE / AFP

Siste nytt

 • Deila og Vetlesen tapte norsk duell i cupen

  Ronny Deilas Club Brugge, med Hugo Vetlesen på benken fra start, møtte Union St. Gilloise i den belgiske cupen.

  Tidligere Brann-spiller Mathias Rasmussen fikk gode 70 minutter for Union St. Gilloise hjemme mot Brugge.

  Vertene vant til slutt 2–0. Hugo Vetlesen ble byttet inn seint i andre omgang, mens Antonio Nusa ikke var i troppen til Deilas lag.

  KiEIss5r4kI
  Foto: AFP
 • Klopps unggutter seiret igjen – nå venter rivalen

  Liverpool stilte med nok et ungt lag hjemme mot Southampton i kvartfinalen i FA-cupen.

  Og ungguttene leverte til gagns. 18 år gamle Lewis Koumas sendte Anfield til himmels da han scoret sitt første mål for klubben, i debuten hans for klubben. Akademispilleren sendte Liverpool i ledelsen.

  I andre omgang ble en annen 18-åring, Jayden Danns, byttet inn på topp. Spissen la først på til 2–0 og senere 3–0. Det var ungguttens første mål for klubben.

  Sluttresultatet ble 3-0 og Liverpool er videre til kvartfinale i FA-cupen. Der møter Jürgen Klopps menn Manchester United på Old Trafford.

  boWD1fyC7YM
  Foto: AP
 • Chelsea videre i FA-cupen

  Ett minutt før kamslutt sendte Chelseas midtbanespiller Conor Gallagher de blåkledde fra London videre til kvartifinale hjemme mot Leeds.

  Gjestene scoret kampens første mål, men etter to raske mål fra Chelsea var de i ledelsen. Leeds utlignet midtveis i andre omgang. Fram til Gallaghers sene scoring luktet det av ekstraomganger på Stamford Bridge.

  I kvartfinalen skal Chelsea møte Leicester.

  4OlEMnEturc
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal