Hopp til innhold

Sarabia sikret Wolverhampton-revansj mot tabelljumboen

Wolverhampton vant 1-0 over Sheffield United i Premier League søndag. Tabelljumboen får stadig en vanskeligere jobb med å holde plassen i det gjeve selskap.

Nyopprykkede Sheffield United ligger helt i bunn av Premier League med 13 poeng, like mange som Burnley på plassen over.

Everton innehar den siste plassen på trygg grunn med åtte poeng ned til tabelljumboen. Sheffield United måtte se tre nye poeng ryke da Pablo Sarabia headet inn 1-0-målet til Wolves etter en halvtime søndag.

Wolverhampton er ett av bare tre lag som har tapt for Sheffield United i Premier League tidligere i sesongen. Forrige oppgjør mellom lagene endte 2-1 til «The Blades».

De oransjekledde ligger for øyeblikket på 8.-plass med 38 poeng.

Wolverhamptons neste kamp er mot Brighton i FA-cupen, mens Sheffield United møter Arsenal til ligakamp. (NTB)

Sarabia
Foto: AP

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland City

«Pissnervøs» Haaland ble City-helt: – Det er derfor han er eksepsjonell

Erling Braut Haaland taklet presset på mesterlig vis og ble tomålsscorer for Manchester City. Nå har de alt i egne hender før siste runde i Premier League.

Siste nytt

  • Mol tilbake i trening etter operasjon: – Det så ikke veldig bra ut

    Christian Sørums sandvolleyballmakker Anders Mol har omsider kommet seg tilbake i sanden etter operasjon. Tiden fram mot OL inneholder mange spørsmålstegn.

    Landslagstrener og pappa Kåre Mol opplyser til NTB at Anders Mol hadde sin første trening med sand under beina tirsdag.

    – Han hoppet litt rolig og var en halvtime i sanden. Det så ikke veldig bra ut, men det var i hvert fall en start. Progresjonen går som vi hadde håpet, sier Mol til NTB.

    – Han er litt hoven og betent. Vi får se hvordan det arter seg, legger han til.

    Anders Mol pådro seg et brudd i foten på treningsleir i Tenerife i mars og måtte gjennom en operasjon.

    26-åringen har fått operert inn en skinne og har flere skruer i foten. Det er ikke planen å fjerne disse før sommerlekene i Paris.

    (NTB)

    Anders Mol
    Foto: NTB
  • Fifa med milepæl for kvinnene – starter klubb-VM i 2026

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har bestemt at det første klubb-VM for kvinner skal arrangeres i 2026.

    Avgjørelsen ble fattet under Fifas styremøte i Bangkok onsdag.

    Det er ventet at det kommende klubb-VM skal bestå av 16 lag og at selve opplegget blir banket igjennom i løpet av januar/februar i 2025. Det er ikke kjent hvordan fordelingen av klubber blir gjort mellom kontinentene.

    Turneringen skal arrangeres hvert fjerde år, og øvrige detaljer om oppsett og gjennomføring blir offentliggjort så fort det er klart.

    På det samme styremøtet ble det også vedtatt at antallet internasjonale vinduer med landslagsfotball skal reduseres fra seks til fem.

    – Dette er skritt vi gjennomfører for å føre kvinnefotballen opp til et nytt nivå. Vi ønsker å gjøre den enda mer konkurransedyktig, sier Fifa-president Gianni Infantino.

    Klubb-VM for menn skal også utvides betraktelig fra og med 2025. Der skal antall lag økes fra sju til 35. Også der er planen at turneringen skal arrangeres hvert fjerde år.

    (NTB)

    K6wXML10lz0
    Foto: AP
  • Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake

    Over halvparten av neste sesongs Champions League-felt er fylt opp. Flere overraskelser er med fra de største ligaene.

    Tirsdag løste Aston Villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket.

    – Dette var drømmen vår da sesongen startet. Jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa Villa-manager Unai Emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i Premier League.

    Det ble klart da tabellfemmer Tottenham avga poeng i 0-2-tapet for Manchester City. Til høsten blir Aston Villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden Birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983.

    I Champions League-æraen stiller Villa som debutant. Det samme gjør italienske Bologna og Girona fra Spania. Før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds.

    England får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk Bundesliga og italiensk Serie A er garantert fem deltakere. Antallet kan øke til seks for begge om dette slår til:

    * Borussia Dortmund slår Real Madrid i CL-finalen 1. juni. Da slippes Eintracht Frankfurt til som Bundesligas sjette beste lag.

    * Atalanta ender som nummer fem i Serie A og slår Leverkusen i europaligafinalen 22. mai. Da økes Italias kvote til seks plasser.

    Bundesliga og Serie A får begge en ekstra CL-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. Premier League lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase.

    Bonusplassene blir lagt på til slutt. Det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. Dortmund og Atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga.

    Ved seier til Real Madrid i CL-finalen går tittelholderens plass til ukrainske Sjakhtar Donetsk. Real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i Spania.

    (NTB)

    aRYGZJHR7xg
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal