Hopp til innhold

Her blir det seriekamp om en uke

Sandnes Ulf slipper å avlyse sesongpremieren på hjemmebane andre påskedag.

Sandnes Ulf slipper å avlyse sesongpremieren på hjemmebane andre påskedag.

VIDEO: Mandag om en uke skal Sandnes Ulf spille hjemmekamp mot Ålesund i eliteserien. Da skal Sandnes stadion være klar. Foto: Kirsti Wilhelmsen/NRK.

– Det har skjedd utrolig mye. Vi har hatt mannskaper fra kommunen som har gjort en vanvittig god jobb. Allerede nå ser vi resultater, sier Tom Rune Espedal, daglig leder i Sandnes Ulf til NRK mandag formiddag.

Om en uke, andre påskedag, skal Sandnes Ulf spille hjemmekamp mot Ålesund i eliteserien. Da skal Sandnes stadion være klar.

– Det viser at alt er mulig

Det så lenge ut til at kampen måtte avlyses på grunn av den langvarige strenge kulden. Det ble fortalt om en meter tele i gressbanen i Sandnes. I forrige uke ble det imidlertid klart at et spleiselag mellom kommunen og klubben kunne redde Ålesund-kampen.

Tom Rune Espedal

Tom Rune Espedal, daglig leder i Sandnes Ulf, sier det betyr mye å slippe å avlyse kampen mot Ålesund.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Det ble kjøpt inn en duk som dekker hele banen. Under duken blåses det inn varm luft. Teknikken er den samme som reddet Vikings serieåpning på hjemmebane forrige helg.

– Dette viser at ting er mulig. Det ser veldig positivt ut mot kampen mandag 1. april, sier Espedal.

Snart begynner gresset å spire

Sveinung Sviland i Sandnes kommune forteller at det er mer krevende å varme opp banen til Sandnes Ulf, enn for eksempel Viking stadion.

– Vi kan ikke gjøre det helt på samme måten her som på stadioner som er innebygde. Her er vi veldig utsatt for vind. Vi måtte feste duken veldig godt rundt kanten, sier Sviland.

Sandnes stadion

Under duken som dekker banen i Sandnes begynner gresset snart å spire.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Sviland forteller at etter tining i to dager kan de stikke en spade godt ned i gressmatten. Temperaturen er nå seks grader i jorden, med et par grader til begynner gresset å vokse.

– Betyr mye å slippe å avlyse

Sandnes Ulf har fått full støtte fra Norges Fotballforbund i at kampen skal spilles på mandag.

– Det er vi veldig fornøyd med. Det viser at når vi jobber sammen og står på, så er alt mulig. Vi er veldig fornøyde med den innsatsen som er gjort og at vi kan spille mot Ålesund 2. påskedag, sier Espedal.

For Sandnes-klubben betyr det mye å slippe å avlyse.

– Det har jo vært mye snakk om flytting og utsettelse. Det er bare en ting vi vil og det er spille på Sandnes Idrettspark, sier den daglige lederen i Sandnes Ulf.

Siste nytt

 • Luka Modric forlenget Real Madrid-kontrakten

  Midtbaneeleganten Luka Modric tar én sesong til i den spanske storklubben Real Madrid. Kroaten vant i juni sin sjette Champions League-tittel med hvittrøyene.

  Real Madrid bekrefter kontraktsforlengelsen i egne mediekanaler. Modric har spilt for fotballstormakten siden overgangen fra Tottenham i 2012.

  I løpet av tolv år i den spanske hovedstaden har 38-åringen vært delaktig i fire ligatitler, seks mesterligatitler og én cuptittel. Med det kroatiske landslaget ble det VM-sølv i 2018.

  To uker før mesterligafinalen mot Borussia Dortmund, som Real Madrid vant 2-0, høstet Modric lovord fra manager Carlo Ancelotti.

  Modric var som ventet en del av den kroatiske troppen til fotball-EM i Tyskland, men mannskapet til Zlatko Dalic røk ut allerede i gruppespillet.

  (NTB)

  WCnK8stWOKA
  Foto: AP
 • Amnesty kritisk til IOC-svar om hijabforbud: – Strider mot egne forpliktelser og verdier

  Amnesty International går hardt ut mot IOC etter at de i et brev sa at de ikke vil oppfordre franske myndigheter til å oppheve hijabforbudet før OL i Paris.

  I en artikkel skriver Amnesty at forbudet har skapt en «uholdbar situasjon» der OL-vert Frankrike bryter flere menneskerettighetsforpliktelser. Det inkluderer ifølge organisasjonen verdier og forpliktelser som er fastsatt av Den internasjonale olympiske komité (IOC) selv.

  Amnesty hevder i en rapport at forbudet «avslører franske myndigheters diskriminerende hykleri og IOCs svakheter».

  – Å forby franske idrettsutøvere med sportshijaber å konkurrere i de olympiske og paralympiske leker gjør narr av påstandene om at Paris-OL er det første likestillings-OL, og det avslører den rasistiske kjønnsdiskrimineringen som underbygger tilgangen til idrett i landet, tordner Anna Blus.

  Blus tror forbudet kan få store konsekvenser.

  NTB har kontaktet IOC angående kritikken fra Amnesty. I en epost svarer de blant annet følgende:

  «I OL er det IOC og de internasjonale forbundenes regler som er gjeldende. Utøvere står fritt til å bruke hijab, slør og hodeskjerf i de olympiske landsbyene og på olympiske arenaer. I konkurranser bestemmes reglene av de relevante forbundene. I noen idretter er det restriksjoner knyttet til klær, inkludert men ikke begrenset til hijab, for å ivareta sikkerheten til utøverne».

  Videre i artikkelen skriver Amnesty at IOC, til tross for gjentatte krav, har valgt å ikke oppfordre franske myndigheter til å oppheve forbudet.

  Organisasjonen påpeker at det franske hijabforbudet strider mot klesreglene til blant andre Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Det internasjonale basketballforbundet (Fiba) og Det internasjonale volleyballforbundet (Fivb). Amnesty har undersøkt regelverket i 38 europeiske land, og de konkluderer med at Frankrike er det eneste landet med et slikt forbud.

  «Det olympiske charteret er ganske tydelig: Rettighetene skal sikres uten diskriminering av noe slag. (...). Likevel handler idrettsutøvere i samsvar med nasjonal kontekst. Religionsfrihet tolkes ulikt, og dette gjenspeiler seg også i nasjonale tilnærminger til idretten. Bruk av hijab, slør eller hodeskjerf er svært omdiskutert i mange land, både der det er obligatorisk, valgfritt og forbudt», skriver IOC til NTB.

  (NTB)

  t_I8mpz0UsU
  Foto: AP
 • Casper Ruud røk rett ut i Båstad

  Casper Ruud gjorde uvanlig mange feil i åttendelsfinalen i ATP250-turneringen i Båstad i Sverige. Det var hans første singelkamp i årets turnering.

  Ruud tapte 3-6 i første sett mot brasilianske Thiago Monteiro, rangert som nummer 85 i verden.

  Monteiro fortsatte storspillet også i andre sett og vant også da 6-3 i sett. Dermed er Ruud ute av singelturneringen allerede i runde to, mens 30 år gamle Monteiro er klar for kvartfinalen.

  I dobbeltturnering har han fortsatt sjanser til suksess, med lagkamerat Rafael Nadal. Etter å ha vunnet første kamp er det kvartfinalen som står for tur for double-makkerparet klokken 14.05 onsdag.

  Dette er i utgangspunktet Ruuds siste turnering før OL i Paris om knappe ti dager. Det kan likevel hende Ruud deltar i Austrian Open i Kitzbühel neste uke, men det er ennå ikke bekreftet.

  D5rxkbGWCdQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal