Hopp til innhold

Her sjekker ordføreren den frosne banen

Sandnes Ulf skal få besøk av Aalesund 1. april. I dag bestemte klubben og kommunen for at de vil bruke 200.000 kroner på å tine det frosne gresset på elleve dager.

Fra venstre Ole Jørgen Alstadsæter, Gisle Oseberg og Stanley Wirak

Fra venstre kommunikasjonsrådgiver i Sandnes kommune, Ole Jørgen Alstadsæter, driftssjef i Viking FK, Gisle Oseberg og Stanley Wirak, ordfører i Sandnes tar en kikk på banen før møtet.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Tidligere denne uken ba Sandnes kommune Sandnes Ulf om å utsette den første hjemmekampen, mot Aalesund 1. april, på grunn av frost i bakken. Torsdag hadde kommunen ombestemt seg, ba om et møte med klubben og meddelte følgende til journalistene etter møtet:

Sandnes stadion

Frost har gjort gressmatta langt hardere å trå på enn det røde dekket rundt fotballbanen.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK
Sandnes stadion

Gresset på Sandnes stadion er langt fra grønt elleve dager før Aalesund kommer på besøk. Nå skal klubben og kommunen tine gresset.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

– Vi legger over duk, og kjører inn varmluft. Siktemålet er å få banen klar til den første kampen, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

– Vi krysser fingrene for at dette er nok, og at vi får kamp 1. april, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal.

Kommer til å koste 200.000

– Hvis vi ikke får det til, vet vi i alle fall at vi har gjort det vi kan, legger han til, og presiserer at om det ikke går til Aalesund 1. april, vil de i alle fall forsøke å tine gresset til 7. april og hjemmekampen mot FK Haugesund.

Arbeidet starter allerede torsdag kveld. Da skal banen dekkes med presenning, og varm luft skal blåses inn under den. Metoden er ikke ulik den Viking FK brukte for å få banen klar til sin hjemmekamp mot Molde 15. mars.

Arbeidet kommer til å koste 200.000 kroner.

– Vi har lukket øynene litt for det

– Vi har lukket øynene litt for det, sier Wirak, men presiserer at klubben og kommunen skal spleise.

Beslutningen ble tatt torsdag. Til stede på møtet mellom Sandnes Ulf og kommunen var også driftssjef i Viking, Gisle Oseberg.

Tom Rune Espedal (t.v.) og Stanley Wirak

Stanley Wirak (helt til høyre) og Tom Rune Espedal forteller journalistene om beslutningen.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

– Banemesteren hos Viking har fortalt hva de har gjort, og vi har gått gjennom erfaringene andre klubber har andre steder, sier Sandnes-ordføreren

Forskjellen på Viking stadion og Sandnes stadion er imidlertid viktig: Mens Viking har undervarme på stadion i Jåttåvågen, har ikke Sandnes Ulf det.

Hårføner-bilde fra Sandnes Ulfs Facebook-side

På sine Facebook-sider har klubben delt denne «reklamen». De frivillige kommer til å trengs i arbeidet med å tine banen, ifølge klubben, men trolig ikke med hårfønere.

Foto: Facebook

Trenger frivillige

Viking begynte sin varmluftsbehandling for over to uker siden. Naboklubben Sandnes Ulf – og Stavangers nabokommune Sandnes – sier dette til eventuelle kritikere som mener de var for trege på labben.

– Vi har innhentet ekspertråd. Vi har også fått tilbakemelding på at det er stor risiko for at dette ikke går, men nå gjør vi det, sier Wirak, og får støtte av Espedal.

– Vi har rykket opp i eliteserien, og lærer mye rundt sporten av det. Også lærer vi som drifter anlegget også noe, sier den daglige lederen, som har stor tro på at både ansatte og frivillige skal få gresset tint.

– Alle som er hjemme i påsken, må stille opp. Men det vet vi at de gjør, sier han.

Fotball

  • Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

    Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

    Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

    Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

    – Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

    (NTB)

  • KFUMs nødløsning ble cuphelt i straffedrama

    Idar Nordby Lysgård (29) ble avgjørende da KFUM Oslo slo Sogndal ut av cupen. Keeperen ble hentet til klubben dagen før.

    I straffesparkkonkurransen reddet han et svakt spark fra Martin Høyland. Det ble den eneste bommen på KFUMs vei til 5-4-seier.

    Selve kampen endte 1-1 på Fosshaugane Campus.

    Lysgård var klubbløs før han tirsdag ble en del av keeperteamet til «Kåffa». Dagen etter voktet han Oslo-lagets mål i cupens 3. runde.

    Emil Ødegaard fikk søndag en smell i hodet og måtte sy ti sting etter en duell som endte med rødt kort til Bård Finne.

    (NTB)

    Eliteserien fotball 2021: Odd - Mjøndalen (2-2)
    Foto: Trond R. Teigen / NTB
  • Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

    Malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot Djurgården og kunne juble for cuptittelen. Lasse Berg Johnsen satte det avgjørende straffesparket.

    Malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn AIK og IFK Göteborg. De lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp.

    Tobias Gulliksen og Haris Radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. Malmö-keeper Johan Dahlin reddet. Lasse Berg Johnsen på scoret den avgjørende straffen.

    (NTB)

    Erik Botheim scorer 1-0
    Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB
  • Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse

    Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

    Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren.

    Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus Janssons brystkasse.

    (NTB)

    Tokmac Nguen
    Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB
  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
Erling Braut Haaland