Rykteflom rundt ny dopingskandale

Flere danske medier melder om en ny dopingskandale i Tour de France.

 

Rykter om ny dopingavsløring
Foto: JOEL SAGET / AFP

Ryktene om en ny dopingtatt rytter går. Flere danske nettsaviser siterer Radio France som melder at en markant, men enda ikke kjent rytter i Tour de France, skal ha testet positivt for doping.

Radio France har igjen plukket opp nyheten fra den franske avisen  Sud Ouest ,men NRK har ikke greid å finne nyheten på nettstedet, noe som kan tyde på at nyheten er fjernet.

- Bærer trøye

Meldingen går ut på at rytteren testet positivt etter den 14. etappen opp til Plateau de Beille, hvor Alberto Contador slo Rasmussen, melder Radio France.

Rytteren skal ha blitt avslørt av en urinprøve på Plateau de Beille.

Det skal i følge meldingen være en av de fire trøyebærerne, altså Michael Rasmussen (gul), Alberto Contador (den hvite ungdomstrøya), Tom Boonen (den grønne trøya) eller Juan Mauricio Soler (klatretrøya).

- Skal storme hotel

Journalist i danske B.T, Jonas Nyrup, skriver i sin  blogg at han har fått tips om at fransk politi skal storme Barloworlds hotel - og dermed peker pilen ganske kraftig på Soler.

Basert på denne bloggen reiste NRK-journalist Jann Post til hotellet, der han befant seg like før kl. 20 i kveld.

- Jeg står utenfor hotellet akkurat nå, men her er det veldig fredelig. Det er kun meg og en sveitsisk journalist her, forteller han.

- Den franske avisen L'equipe har svært gode kilder ved de franske antidopinglabaratoriene, og så lenge de ikke skriver noe, kan det tyde på at det ikke er hold i disse ryktene, men man vet jo aldri, sier Post.

Pressekonferanse

Ledelsen av Tour de France har i kveld kalt inn til en pressekonferanse i morgen kl. 11, like før starten på prologen. Det er ikke sagt noe om hva som er tema for pressekonferansen.

- Dette er uvanlig, sier Post.

Bryter med

Men i kveld kom meldingen om at Tour de France-ledelsen har mistet tilliten til Det internasjonale sykkelforbundets antidopingarbeid.

Dermed er det ikke usannsynelig at det er dette som er tema for pressekonferansen.

Bakgrunnen for dette er blant saken med Michael Rasmussen. Rasmussen, som nå har reist hjem til Italia, fikk starte i Tour de France selv om UCI visste han hadde brutt meldeplikten gjentatte ganger.

Forbundet gjorde heller ikke ledelsen av Tour de France oppmerksom på at Rasmussen hadde brutt meldeplikten.

 

 

 

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal