NRK Meny
Normal

"Kyllingen" krever 45 millioner

Den danske syklisten Michael "kyllingen" Rasmussen krever sitt tidigere klubblag Rabobank for 45 mill kr for at han ble sparket ut av Tour de France i fjor.

Michael Rasmussen
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Rasmussen ledet rittet og lå an til å vinne. Men hans handlemåte foran touren og ryktene om doping fikk Rabobank til å sparke dansken.

Se Rasmussens regning i Ekstra Bladet

Les også: Rasmussen ble utestengt fra Touren

Innrømmet løgn

Han har innrømmet at han løy til offentligheten om hvor han befandt seg foran touren i fjor sommer.

Til antidopingmyndighetene sa at han var i Mexico, i realiteten var han i Italia.

- Det var for å få ro, forklarte han seg med.

Men han hevder at Rabobank visste sannheten, og han avviser bestemt at han har vært dopet.

Retten skal først og fremst avgjøre om Rabobank hadde saklig grunn til å ta Rasmussen ut av touren på det tidspunktet, noen dager før rittet var over. Det var på et tidspunkt da Rasmussen etter sin klare klatreseier på Col d'Aubisque i realiteten hadde vunnet touren sammenlagt.

Rasmussen selv mener at klubben ikke hadde noen grunn for sin handlemåte, og det er grunnlaget for det omfattende kravet.

Størrelsen på kravet - 5.669.443 euro, eller 45.402.656 kroner etter dagens kurs - skal gjenspeile det han mener er tapt arbeidsfortjeneste i forrige og inneværende sesong, melder Ekstra Bladet.

Han krever bl.a. 24 mill kroner i rent lønnstap og 8 mill for "tort og svie".

Rabobank har nektet å akseptere noe forlik, derfor møtes partene i retten.

Rettssaken i nederlandske Utrecht mellom Rasmussen og Rabobank tok bare to timer torsdag. Dommen faller ikke før 2. juli.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale