"Kyllingen" krever 45 millioner

Den danske syklisten Michael "kyllingen" Rasmussen krever sitt tidigere klubblag Rabobank for 45 mill kr for at han ble sparket ut av Tour de France i fjor.

Michael Rasmussen
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Rasmussen ledet rittet og lå an til å vinne. Men hans handlemåte foran touren og ryktene om doping fikk Rabobank til å sparke dansken.

Se Rasmussens regning i Ekstra Bladet

Les også: Rasmussen ble utestengt fra Touren

Innrømmet løgn

Han har innrømmet at han løy til offentligheten om hvor han befandt seg foran touren i fjor sommer.

Til antidopingmyndighetene sa at han var i Mexico, i realiteten var han i Italia.

- Det var for å få ro, forklarte han seg med.

Men han hevder at Rabobank visste sannheten, og han avviser bestemt at han har vært dopet.

Retten skal først og fremst avgjøre om Rabobank hadde saklig grunn til å ta Rasmussen ut av touren på det tidspunktet, noen dager før rittet var over. Det var på et tidspunkt da Rasmussen etter sin klare klatreseier på Col d'Aubisque i realiteten hadde vunnet touren sammenlagt.

Rasmussen selv mener at klubben ikke hadde noen grunn for sin handlemåte, og det er grunnlaget for det omfattende kravet.

Størrelsen på kravet - 5.669.443 euro, eller 45.402.656 kroner etter dagens kurs - skal gjenspeile det han mener er tapt arbeidsfortjeneste i forrige og inneværende sesong, melder Ekstra Bladet.

Han krever bl.a. 24 mill kroner i rent lønnstap og 8 mill for "tort og svie".

Rabobank har nektet å akseptere noe forlik, derfor møtes partene i retten.

Rettssaken i nederlandske Utrecht mellom Rasmussen og Rabobank tok bare to timer torsdag. Dommen faller ikke før 2. juli.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal