Hopp til innhold

Ruuds finaledrøm knust i showturneringen i Oslo – Rublev gikk til topps

Casper Ruud slet ordentlig mot australske Alex de Minaur i semifinalen i UTS-turneringen i Telenor Arena. Andrej Rubljov vant finalen.

Snarøya-mannen fikk ikke spillet til å stemme og hadde dårlig uttelling. De Minaur var skarpere og vant komfortabelt de to første omgangene.

Ruud begeistret det norske publikumet med stødigere spill i den tredje omgangen. Likevel måtte han tåle nederlag mot australieren.

Rubljov slo Alexander Bublik i den andre semifinalen. Russeren var også sterkest i finalen mot De Minaur og vant 3-1 totalt i finalen.

Formatet i UTS er slik at det spilles fire omganger på åtte minutter hver. Den første til å vinne tre omganger går seirende ut av duellen.

Det er også bare tillat med én serve, og dessuten kan spillerne bruke hvert sitt «kort» som gjør at det neste poenget gir tre poeng.

Ruud reiser videre til en ATP250-turnering i Los Cabos i Mexico etter UTS-turneringen. Deretter kommer større turneringer i både Mexico og USA. (NTB)

Casper Ruud

Siste nytt

 • Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

  – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

  – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

  OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

  (NRK/©NTB)

  Ole Martin Halvorsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

  Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

  Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

  Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

  – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

  Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

  Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

  Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

  Haaland
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Anna Svendsen legger opp

  Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

  Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

  – En tid for alt, skriver veteranen.

  – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

  Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

  Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

  – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

  Anna Svendsen i Drammen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal