Hopp til innhold

Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

– Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

Casper Ruud mot Sebastian Baez
Foto: AP

Siste nytt

 • Wimbledon i fare for den regjerende mesteren

  Under kampen mot Anna Kalinskaja skled tennisstjernen Marketa Vondrousova stygt og måtte trekke seg fra en turnering i Berlin torsdag. Om kort tid skal hun forsvare fjorårets Wimbledon-seier.

  På stillingen 5–3 i første sett skled den tsjekkiske stjernespilleren brått. Hun viste raskt tegn til å ha skadet seg. Etter en akutt medisinsk timeout kom hun tilbake på banen med en stor bandasje på det ene låret.

  Vondrousova klarte å gjennomføre ytterligere to game, men tapte begge og signaliserte med all tydelighet at hun hadde vondt. Deretter takket hun for kampen og trakk seg fra videre spill.

  Som regjerende mester skal Vondrousova spille sin førsterundekamp i Wimbledon 2. juli. En skade nå kommer dermed uhyre ubeleilig. Den hefter i det minste et spørsmålstegn ved den tsjekkiske jentas deltakelse.

  Vondrousova overrasket stort ved å vinne fjorårets Wimbledon-turnering i London.

  Marketa Vondrousova
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Katrine Aalerud tok sitt tredje NM-gull

  Vestby-rytter Katrine Aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om NM-gullet i temporitt torsdag.

  Aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål), mens Rennebu-rytter Sigrid Ytterhus Haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren.

  Torsdagens ritt ved Saltstraumen gikk over 27 kilometer, og Aaleruds vinnertid ble 39.30.

  Uno-X-rytter Aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje NM-gull. Hun ble også tempomester i 2020 og 2021. (NTB)

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Jonas Vingegaard er friskmeldt til Tour de France

  Jonas Vingegaard er en del av Tour de France-troppen til Visma Lease a Bike. 27-åringen har kjempet en kamp mot klokka siden han skadet seg stygt i april.

  Visma-laget opplyser i egne mediekanaler at Vingegaard er en del av lagets åttemannstropp til det prestisjetunge rittet.

  Den danske TdF-vinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt i april.

  7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. I etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en Tour de France-tittel i sommer.

  De siste ukene har Vingegaard fortsatt å ta steg i rehabiliteringen, og i slutten av mai ble dansken avbildet på trening i Alpene. (NTB)

  Fjorårets Tour de France-vinner Jonas Vingegaard fra Danmark etter lagpresentasjon før Tour de France 2023.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal