Hopp til innhold

Ruud åpner Roland-Garros mot tsjekkisk stortalent

Casper Ruud skal opp mot tsjekkiske Jakub Mensik i første kamp av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

18 år gamle Mensik er nummer 76 på verdensranking, og med det den høyest rangerte spilleren under 19 år. Han har aldri møtt Ruud tidligere.

Ruud er 7.-seedet i Roland-Garros.

Alejandro Davidovich-Fokina blir trolig motstander i 2. runde om det blir seier for Ruud over Mensik. Han møter en kvalifiseringsspiller i 1. runde.

Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De to siste årene har han tatt seg til finalen.

Rafael Nadal har vunnet Roland-Garros rekordmange 14 ganger. Årets utgave blir 37-åringens siste, og han får en knalltøff kamp i 1. runde mot fjerdeseedede Alexander Zverev.

1. runde vil også inneholde en kamp mellom veteranene Andy Murray (37) og Stan Wawrinka (39).

Kampene i den 1. runden spilles fra søndag 26. mai til tirsdag 28. mai. (NTB)

Jakub Mensik
Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Siste nytt

 • Christian Michelsen blir ny trener i Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 bekrefter at Christian Michelsen er deres nye hovedtrener. Det skjer kort tid etter at svenske Stefan Billborn ble meldt ferdig i klubben.

  48-åringen er blitt enig med klubben om en avtale som gjelder ut 2026-sesongen.

  Michelsen har stått uten jobb siden han fikk sparken som Kristiansund-sjef i august i fjor, halvannet år etter at han hadde signert en ny fireårskontrakt.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal