Hopp til innhold

Ruud åpner Roland-Garros mot tsjekkisk stortalent

Casper Ruud skal opp mot tsjekkiske Jakub Mensik i første kamp av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

18 år gamle Mensik er nummer 76 på verdensranking, og med det den høyest rangerte spilleren under 19 år. Han har aldri møtt Ruud tidligere.

Ruud er 7.-seedet i Roland-Garros.

Alejandro Davidovich-Fokina blir trolig motstander i 2. runde om det blir seier for Ruud over Mensik. Han møter en kvalifiseringsspiller i 1. runde.

Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De to siste årene har han tatt seg til finalen.

Rafael Nadal har vunnet Roland-Garros rekordmange 14 ganger. Årets utgave blir 37-åringens siste, og han får en knalltøff kamp i 1. runde mot fjerdeseedede Alexander Zverev.

1. runde vil også inneholde en kamp mellom veteranene Andy Murray (37) og Stan Wawrinka (39).

Kampene i den 1. runden spilles fra søndag 26. mai til tirsdag 28. mai. (NTB)

Jakub Mensik
Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

  • Aregawi med sensasjonelt comeback åtte år etter dopingsaken

    Mellomdistanseløperen Abeba Aregawi (33) var lørdag tilbake med 31.05 på 10 kilometer. Det er bestenotering i svensk friidrett, men ikke offisiell rekord.

    Aregawi avsluttet satsingen etter en omfattende dopingsak i 2016. 33-åringen ble til slutt frikjent for bruk av det forbudte stoffet meldonium, men den Etiopia-fødte svensken bestemte seg for ikke å fortsette. Hun deltok i sitt siste løp i 2015.

    Men i helgen var hun tilbake på friidrettsbanen, og det med et smell. På en 10 kilometer i Frankrike lørdag fikk hun opp tiden 31.05 minutter, noe som er 17 sekunder raskere enn Meraf Bahtas svenske rekord. Den blir fortsatt stående.

    Aregawi er ikke registrert i det svenske friidrettsforbundet og kan dermed ikke sette nasjonale rekorder.

    – Vi ble gjort oppmerksomme på at hun skulle delta for en uke siden. Vi hadde ingen indikasjoner på det og det kom virkelig som en overraskelse. Jeg har hatt lite kontakt med henne. Det er en sterk prestasjon, sier forbundets generalsekretær Stefan Olsson i en uttalelse.

    Han vet ikke hva Aregawi tenker om fremtiden.

    – Vi får følge henne opp og høre hva hun har av planer, sier Olsson.

    Aregawi har en rekke medaljer på 1500 meter. Det ble OL-bronse i 2012 og VM-gull både utendørs og innendørs i årene etterpå. OL-bronsen tok hun mens hun representerte Etiopia. Hun ble svensk statsborger i 2013. (NTB)

    Abeba Aregawi
    Foto: BILDBYRÅN
  • Helseth og Kavlie vant verdenscupen i dobbeltsculler sammenlagt

    Roerne Thea Helseth og Inger Kavlie viser kjempeform før OL i Paris om en drøy måned. Søndag sikret de verdenscuptrofeet, selv om de ble slått på målstreken under verdenscupen i Polen.

    Under dobbelttscullerfinalen hadde de fattige 29 hundredeler opp til vinnerlaget Australia. Tross annenplassen sikret Norge verdenscuptrofeet denne sesongen. Frankrike tok tredjeplassen 1,87 sekunder bak Australia.

    Romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. I spurten viste den australske duoen Amanda Bateman og Harriet Hudson seg sterke og vant.

    Helseth og Kavlie skal representere Norge i OL i Paris neste måned. Duoen sørget for Norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant EM i slutten av april.

    OL-roingen starter 27. juli. Da skal Helseth og Kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler. (NTB)

    Thea Helseth og Inger Kavlie under verdenscupen i Sveits
    Foto: Philipp Schmidli / AP
  • NTNUI nummer sju i Jukola-stafetten: – Irritert

    NTNUIs Eirik Langedal Breivik var irritert etter Jukola-stafetten i Finland lørdag. Han fant ikke siste gir i orienteringsløpet.

    Han løp studentlaget fra Trondheim inn til 7.-plass på siste etappe. Mats Eidsmo vant første etappe av løpet som gikk natt til søndag utenfor byen Vasa i Finland.

    Deretter gikk det tyngre for laget som ble slått med 23 minutter av det svenske vinnerlaget Stora Tuna. I vår ble NTNUI nummer fire på 10mila.

    – Det er helt greit, men jeg er litt irritert over at jeg ikke klarer å gire opp slik som jeg gjorde på 10mila, sa Langedal Brevik.

    – I dag hadde jeg bare ikke helt kroppen, fastslo han.

    I tillegg til Eidsmo og Breivik løp Kristian Forsbacka, Oskar Edvardsson, Nils Tveite, Isak Jonsson og Sigurd Paulsen Vie for det beste norske laget.

    Nest best av de norske ble Tyrving på 17.-plass. Mer enn 1600 lag stilte til start. (NTB)

    Eirik Langedal Breivik
    Foto: Alf Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal