Russisk langrennsløper dopingtatt

Lilija Stepanova, som vant to gull i det russiske langrennsmesterskapet, er utestengt i to år for forsøk på manipulasjon av dopingprøver.

Det opplyste det russiske skiforbundet tirsdag.

25-årige Stepanova ba en annen utøver levere prøve for henne etter at hun vant to distanser i det russiske mesterskapet i Syktyvkar forrige uke.

- Ble overrasket

- Vi ble alle overrasket da Stepanova vant to gull, sa landslagstrener Jurij Tsjarkovskij. Vi ble mistenksomme, og vi fant ut at en annen utøver hadde møtt til dopingkontroll og latt som hun var Stepanova.

Stepanovas trener bidro også til forsøket på å jukse. Utøveren ble diskvalifisert, og hun er utestengt i to år.

Flere tatt i det siste

- Neste måned skal vi avgjøre trenerens skjebne, sa Tsjarkovskij.

Flere russiske langrennsløpere er dopingtatt den siste tiden, blant dem så profilerte utøvere som Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev.

Siste nytt

 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters
 • Ajer byttet ut med skade

  Kristoffer Ajer måtte av banen for Celtic i europaligakampen mot Lille torsdag. Det kan være snakk om en lyskeskade. Nordmannen har hatt et brutalt kampprogram den siste måneden. Han startet torsdag sin niende kamp for klubb- og landslag siden 1. oktober. (NTB)

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal