Russisk langrennsløper dopingtatt

Lilija Stepanova, som vant to gull i det russiske langrennsmesterskapet, er utestengt i to år for forsøk på manipulasjon av dopingprøver.

Det opplyste det russiske skiforbundet tirsdag.

25-årige Stepanova ba en annen utøver levere prøve for henne etter at hun vant to distanser i det russiske mesterskapet i Syktyvkar forrige uke.

- Ble overrasket

- Vi ble alle overrasket da Stepanova vant to gull, sa landslagstrener Jurij Tsjarkovskij. Vi ble mistenksomme, og vi fant ut at en annen utøver hadde møtt til dopingkontroll og latt som hun var Stepanova.

Stepanovas trener bidro også til forsøket på å jukse. Utøveren ble diskvalifisert, og hun er utestengt i to år.

Flere tatt i det siste

- Neste måned skal vi avgjøre trenerens skjebne, sa Tsjarkovskij.

Flere russiske langrennsløpere er dopingtatt den siste tiden, blant dem så profilerte utøvere som Julia Tsjepalova og Jevgenij Dementjev.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal