NRK Meny
Normal

Russere utestengt fra Tour de Ski

De to russerne Ivan Alypov og Alexander Kuznetsov får ikke starte i dagens fellesstart under Tour de Ski. Begge løperne har for høye hemoglobinverdier i blodet.

Ivan Alypov

Ivan Alypov er en av russerne som er utestengt.

Foto: Scanpix

De er imidlertid ikke dopingtatt. Testen av hemoglobinverdier i blodet er en helsetest, og ingen dopingtest, som er innført for å ivareta løpernes helse.

Om man overskrider det internasjonale skiforbundets (FISs) grense for hemoglobin i blodet er det farlig å konkurrere og følgelig blir man nektet start, som med russerne i dette tilfellet.

Ivan Alypov er en sterk løper som har vært med i sirkuset i mange år, han hevder seg både på sprint og distanserenn, spesielt i klassisk.

Alexander Kuznetsov er et mer ubeskrevet blad, som kom med i verdenscupsirkuset først i fjor, da han også ble russisk mester i sprint.

Ingen av de to hadde noen sjanser i sammendraget i Tour de Ski foran dagens etappe.

Siste nytt

 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-kjører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart