NRK Meny
Normal

Russere utestengt fra Tour de Ski

De to russerne Ivan Alypov og Alexander Kuznetsov får ikke starte i dagens fellesstart under Tour de Ski. Begge løperne har for høye hemoglobinverdier i blodet.

Ivan Alypov

Ivan Alypov er en av russerne som er utestengt.

Foto: Scanpix

De er imidlertid ikke dopingtatt. Testen av hemoglobinverdier i blodet er en helsetest, og ingen dopingtest, som er innført for å ivareta løpernes helse.

Om man overskrider det internasjonale skiforbundets (FISs) grense for hemoglobin i blodet er det farlig å konkurrere og følgelig blir man nektet start, som med russerne i dette tilfellet.

Ivan Alypov er en sterk løper som har vært med i sirkuset i mange år, han hevder seg både på sprint og distanserenn, spesielt i klassisk.

Alexander Kuznetsov er et mer ubeskrevet blad, som kom med i verdenscupsirkuset først i fjor, da han også ble russisk mester i sprint.

Ingen av de to hadde noen sjanser i sammendraget i Tour de Ski foran dagens etappe.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge