Rusmistanke førte til ransakelse av Northugs bolig

Politiet bekrefter at det ble gjennomført ransakelse av boligen til den tidligere langrennsstjerna etter at de mistenkte ham for ruskjøring i 168 kilometer i timen på E6.

Petter Northug på egen pressekonferanse

SIKTET: Politiet har siktet Petter Northug for fartsovertredelser og mistenker ham for å ha kjørt i ruset tilstand torsdag kveld.

Foto: Mette Vollan

Fredag kveld bekreftet Northug (34) selv at han hadde blitt stoppet av politiet etter råkjøring på E6 i Ullensaker, og at det senere ble funnet narkotika i boligen hans i Oslo.

Politiet bekrefter at grunnen til at boligen ble gjennomsøkt, var fordi det tidlig ble fattet mistanke om rus.

– I forbindelse med at han ble stanset i en fartskontroll, gjorde politiets patrulje observasjoner og undersøkelser som førte til at mistanken oppsto, sier politiadvokat Silje Haugerstuen Bergsholm fra Øst politidistrikt.

Etter å ha tatt blodprøve gjennomsøkte politiet boligen hans, hvor ble det gjort funn av det narkotiske stoffet kokain.

– Det er ikke uvanlig at man ransaker bopel etter mistanke om ruspåvirket kjøring, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker ikke å si hvor mye kokain som ble funnet, eller om det ble gjort andre beslag i boligen.

Kan få skjerpet straff

Petter Northug har tidligere kjørt i ruset tilstand. I 2014 ble han dømt til fengsel etter å ha promillekjørt og krasjet. Politiadvokaten vil ikke kommentere om dette vil påvirke saken.

– Jeg kan generelt si at dersom man kjører ruspåvirket flere ganger, vil det være skjerpende på straffen, sier hun.

Hun vil heller ikke si hvor alvorlig denne spesifikke saken er, men at fartsovertredelser generelt er svært alvorlig.

– Man setter seg selv og andre i fare. Alvorlighetsgraden forsterkes hvis fører er ruspåvirket, sier hun.

Fartsgrensa på strekningen var 110 km/t, og Northug ble målt til 168.

Resultatet av blodprøven er ennå ikke kjent, og førerkortet ble rutinemessig beslaglagt.

Var på barneskiskole

Det var like etter klokken 20 den 13. august at en politipatrulje fra Øst politidistrikt oppdaget Northug på E6. Tidligere på dagen hadde den tidligere verdensmesteren vært i Trysil for å undervise på Trysil Sommerskiskole.

Ifølge arrangementsansvarlig Svein Skarpmo var det syvende gangen deltok på skiskolen.

– Petter var instruktør hele dagen på torsdag den 13. frem til middag og gjorde en utmerket jobb. Det som skjedde etterpå har jeg ikke noe med, og vil jeg ikke kommentere ytterligere, sier han til NRK.

Northug var alene i bilen da han ble stoppet. Bilen har blitt gjennomsøkt av politiet og er levert tilbake til 34-åringen.

Politiet sier at Northug har vært samarbeidsvillig og at etterforskningen vil fortsette de nærmeste dagene. De forventer å avhøre ham i løpet av de neste dagene.

Northugs advokat Halvard Helle har ikke besvart NRKs henvendelser lørdag formiddag.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal