Hopp til innhold

Aukland fortsetter samarbeid: – Petter trenger støtte og hjelp, ikke at folk tar avstand fra ham

Sykkellaget Uno-X bryter avtalen med Petter Northug, men det er helt uaktuelt for langløpsveteranen Anders Aukland (47). – For meg blir det helt feil å ta avstand fra ham nå, sier han til NRK.

Aukland

VIL STØTTE NORTHUG: Langløpsveteranen Anders Aukland sier at det er helt uaktuelt å bryte brilleavtalen han har med Petter Northugs selskap.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Adresseavisen meldte lørdag formiddag at sykkelaget Uno-X bryter avtalen med Petter Northug med umiddelbar effekt etter at det fredag kveld ble kjent at den pensjonerte langrennsstjerna er siktet for råkjøring og kokainfunn.

For Anders Aukland, som også samarbeider med Northug og bruker brillene hans, er det imidlertid helt uaktuelt å bryte avtalen.

– Det som har skjedd er først og fremst veldig trist. Petter er en venn og en samarbeidspartner. I dette tilfellet er det vanskelig å si noe positivt om det han har gjort og identifisere seg med verdiene hans, men for meg blir det helt feil å ta avstand fra ham nå, sier Aukland til NRK.

– Jeg tenkte masse på dette i går kveld da nyheten ble kjent, og jeg bestemte meg ganske raskt for at det er nå jeg vil bruke brillene og støtte ham videre. Det er helt åpenbart for meg. Petter trenger støtte og hjelp, ikke at folk tar avstand fra ham.

Aukland forteller at han sendte en SMS til Northug fredag kveld, og at han fikk «et lite svar».

– Det er klart at han trenger støtte. Jeg håper og tror han bruker dette til noe positivt og han kan snu de problemene han åpenbart har, sier Aukland til NRK.

Sykkellag bryter samarbeidet

Sykkellaget Uno-X avslutter sin utstyrsavtale med Petter Northug som er siktet etter råkjøring og kokainfunn.

– Det er jo en alvorlig hendelse, som personen selv gir uttrykk for i det han skriver på sosiale medier. Den samme refleksjonen gjør jo vi oss. Og så må vi også tenke på hva det betyr for det laget vi driver og vårt samarbeid med merkevaren Northug, sier sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X til NRK.

– Jeg må understreke og er veldig opptatt av at vi skiller mellom person og sak her. I den forstand at jeg håper inderlig at det er en gutt som blir tatt vare på og hjulpet i tiden som kommer. Den er krevende. Vi har 22 syklende ambassadører på veien, hver eneste dag. De skal være forbilder i trafikken og det ble da vårt valg at vi terminerer den avtalen med merkevaren Northug. Som vi mener at vi både har en rett og en plikt til i den settingen her, sier han videre.

Andre velger det motsatte. Gir støtteerklæring. Hvorfor velger dere å avslutte?

– Det får andre svare for. Jeg er for så vidt glad for det, for det betyr at Petter har satt mange gode spor opp igjennom. Han er jo en av våre største idrettshelter noensinne. Det er bra at det er mange som tar vare på han. Vi ser på dette i forhold til at vi har et sykkellag som skal sykle med merkevarer vi kan stå inne for, som er forenelige med våre verdier og holdninger. Så derfor har vi tatt det valget rundt at vi terminerer avtalen.

Uno-X har syklet med Northugs sportsbriller siden i fjor høst.

Arctic Race of Norway 2019: 1.Etappe: Å - Leknes (181 km)

GJORDE AVTALEN KJENT: Det var under Arctic Race i 2019 at avtalen mellom det norske sykkellaget Uno-X og Petter Northug ble kjent. Her intervjues Northug av TV 2 sammen med Aksel Lund Svindal og Uno-X-rytter Markus Hoelgaard.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Red Bull taus inntil videre

Energidrikkprodusenten Red Bull vil ikke uttale seg om hvorvidt avtalen med Petter Northug videreføres.

– Vår kommentar er at Petter Northug er en usedvanlig talentfull idrettsutøver, som har vært en venn av Red Bull i mange år. Han har innrømmet at han har begått alvorlige feil som han vil ta ansvar for, skriver kommunikasjonssjef Thea Moen i Red Bull Norge i en tekstmelding til NTB.

Northug har hatt en avtale med Red Bull siden 2009. De valgte å fortsette samarbeidet med ham til tross for at han ble tatt og senere dømt for ruspåvirket kjøring i 2014.

TV 2-program sendes

Den tidligere langrennsstjernen la opp i 2018, og har blant annet jobbet som ekspert og programleder for TV 2 siden karrieren ble lagt på hylla. Nylig spilte han inn serien «Landskampen» for kanalen.

nWUAweQLhNY

LANDSKAMPEN: Northug spilte nylig inn serien «Landskampen» for TV 2. Programmet skal sendes til tross for hendelsen denne uka. Bildet er fra fjorårets utgave av samme program.

Foto: Espen Solli

– Vi fikk vite dette nå i kveld. Dette er selvfølgelig en alvorlig sak, men vi ber om forståelse for at vi må sette oss grundig inn i dette, og skal selvfølgelig ha dialog med Petter om dette framover, sa kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, til NRK sent fredag kveld.

– Er dette problematisk med tanke på å sende «Landskampen»?

– Nei, programmet kommer til å bli sendt, og så skal vi ha dialog med Petter framover om denne hendelsen. Vi kommer til å ha tett kontakt med Petter i dagene framover.

– Kan TV2 fortsatt ha et ansettelsesforhold til Northug også etter dette?

– Vi skal snakke grundig med Petter først, og ha en god dialog med Petter framover.

Skiforbundet avventer

Også Norges Skiforbund har en utstyrsavtale med Team Northug som gjelder fram til mai 2022. Hva som skjer med avtalen, er foreløpig ikke kjent.

Espen Bjervig

AVVENTER: Langrennssjef i Norges skiforbund, Espen Bjervig.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi tar avstand fra handlingen, men støtter personen som står i dette. Det som lå bak avtalen vår med Northug er at vi får briller og at det var en anledning til å hjelpe Petter fra ski-livet til forretningslivet. Spørsmålet om hva vi gjør med avtalen er at vi føler det er rett og rimelig at vi lar ballen sprette noen ganger internt, med Petter og teamet hans, før vi konkluderer noe videre, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Fant narkotika

Det var sent fredag kveld det ble kjent at Northug hadde blitt pågrepet for å ha kjørt i 168 km/t i 110-sonen og at det hadde blitt funnet narkotika i leiligheten hans.

– Jeg har gjort en stor feil, åpner Petter Northug med på Facebook.

«I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort», skriver han videre.

Siste nytt

 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Bekreftet av Fifa: Qatar får spille først i hjemme-VM

  Det internasjonale fotballforbundet bekrefter at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Dermed får vertslandet Qatar være med i åpningskampen.

  Qatar møter Ecuador 20. november. Kampen var opprinnelig satt opp dagen etter. Fifa informerte om endringen torsdag.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember.

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Viking videre i serieligaen til tross for tap

  Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i serieligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers, men Viking vant 5-2 sammenlagt.

  Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

  Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

  En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

  Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

  Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

  Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere. (NTB)

  David Brekalo with Lewis Banks 11/8/2022
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste