Hopp til innhold

Politiet etter narkotikabeslag og råkjøring: – Northug har vært samarbeidsvillig

Politiet meldte lørdag formiddag at Petter Northug (34) har vært samarbeidsvillig etter at han torsdag kveld ble stoppet for råkjøring og det senere ble funnet narkotika i leiligheten hans.

6bFd2FzGnGg

I TRØBBEL: Petter Northug. Her fra rettssaken med Aylar Lie tidligere i år.

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

– Jeg har gjort en stor feil, åpnet Petter Northug med på Facebook fredag kveld.

«I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort», skriver han videre.

Politiet la ut tweet

VG har fått video av en bil med Northug-logo, som stoppes av politiet i Romerike torsdag kveld. Politiet i Øst la også en ut en Twitter-melding natt til fredag om en hendelse i Ullensaker.

Laster Twitter-innhold

– En mann i 30-årene ble stoppet i fartskontroll. Han ble tatt med til legevakten for blodprøve og førerkortet beslaglagt. I tillegg ble det ransaking på bopæl, der ble det funnet en mindre mengde narkotika, sier politiadvokat Mona Byrkjedal til NRK.

Politiadvokaten understreker at hun kun uttaler seg om hendelsen, og ønsker ikke å kommentere hvem som er siktet.

– Vi har taushetsplikt i straffesaker, sier Byrkjedal.

– Samarbeidsvillig

Lørdag formiddag sendte Øst politidistrikt ut en pressemelding om saken. Der bekrefter de at tweeten sendt ut natt til fredag dreier seg om Petter Northug.

De skriver videre at farten ble målt til 168 km/t, at det foreligger en mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand og at Northugs bopel er undersøkt og at det ble funnet narkotika på stedet.

De melder samtidig at Northugs førerkort er beslaglagt og at det er tatt blodprøve. Svaret ventes om noen dager. Avslutningsvis understreker de at «Northug har vært samarbeidsvillig og vi fortsetter etterforskning gjennom helgen og de nærmeste dagene. Ut over dette har vi ingen ytterligere kommentarer til saken».

– Bare trist

Det er ikke første gang Northug er politiets søkelys. I 2014 innrømmet han fyllekjøring, og ble dømt til 50 dager fengsel og bot etter at han krasjet sin Audien sin i et autovern i Trondheim.

– Dette er først og fremst trist når en tidligere idrettsutøver av det formatet, som er forbilde for så mange, blir tatt for noe sånn, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

– Det er bare trist. Han er en god gutt. Jeg håper han får all hjelp han trenger. Han har fått store smeller før og reist seg igjen. Det vil han gjøre denne gangen også, mener ekspert Torgeir Bjørn.

– Det er lett å fordømme handlingen. Dette er noe han aldri burde gjort, særlig ikke med en promilledom fra før. Men det er også viktig å huske på mennesket Petter Northug oppe i dette. Jeg håper han får den hjelpen og støtten han trenger i tiden fremover, sier Post.

– TV 2-serie blir sendt

Den tidligere langrennsstjernen la opp i 2018, og har blant annet jobbet som ekspert og programleder for TV 2 siden karrieren ble lagt på hylla. Nylig spilte han inn serien «Landskampen» for kanalen.

– Vi fikk vite dette nå i kveld. Dette er selvfølgelig en alvorlig sak, men vi ber om forståelse for at vi må sette oss grundig inn i dette, og skal selvfølgelig ha dialog med Petter om dette framover, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl.

– Er dette problematisk med tanke påå sende «Landskampen»?

– Nei, programmet kommer til å bli sendt, og så skal vi ha dialog med Petter framover om denne hendelsen. Vi kommer til å ha tett kontakt med Petter i dagene framover.

– Kan TV2 fortsatt ha et ansettelsesforhold til Northug også etter dette?

– Vi skal snakke grundig med Petter først, og ha en god dialog med Petter framover.

– En tankevekker for oss i toppidretten

Northug

FERDIG: Petter Northug tok til tårene da han annonserte at han la opp i desember 2018.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

Morten Aa Djupvik var landslagstrener i Northugs glansdager, fra 2007 til 2011.

– Først og fremst tar jeg stor avstand fra det han har gjort, hvis det er slik han selv fremstiller det. Samtidig må jeg si det er veldig synd og trist. Nå håper jeg virkelig han får den hjelpen han trenger. Hvis han trenger noen å snakke med, kan han ringe meg. Jeg tar telefonen. Nå må alle vi som anser oss som hans venner stille opp og støtte ham, sier Djupvik, som har snakket med Northug flere ganger i løpet av sommeren.

– Du har vært tett på Northug da han var på høyden og så hvor stor stjerne han var, har han fått god nok hjelp til å håndtere det?

– Han må ta ansvar for dette selv. Men jeg tror det er vanskelig, for ikke å si umulig, å sette seg inn i hvordan det er å oppleve en sånn popularitet, for snakk om rockestjerne. Jeg spurte ham faktisk den gangen om han fikk nok oppfølging, og det sa han at han gjorde. Men samtidig er dette en tankevekker for oss som jobber som ledere i toppidretten. Vi må spørre oss om folk får god nok oppfølging når de skal fylle tomrommet som oppstår etter en karriere.

Petter Northug

BUSINESSMANN: Petter Northug stilte på NM-stafetten i februar 2020. Da ikledd klær og solbriller fra eget merke.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Vil ikke kommentere

NRK har foreløpig ikke fått kontakt med Northug. Hans advokat Halvard Helle skriver følgende i en tekstmelding til NRK.

– Jeg viser til Petters innlegg på Instagram og har ikke ytterligere kommentar til saken. Det kommer ingen kommentarer utover det som er publisert.

Helle var Northugs prosessfullmektig i saken da Aylar Lie krevde 100.000 kroner av den tidligere skiprofilen, på grunn av innhold i hans bok «Min historie». En erstatningssak som Northug vant.

Siste nytt

 • Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

  Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC.

  De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia.

  Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF. Usyk overtok de tre sistnevnte fra briten Anthony Joshua i 2021, mens Fury har hatt WBC-beltet siden han slo amerikanske Deontay Wilder for fire år siden.

  Forrige gang en tungvektsbokser ble kåret til ubestridt mester var da Lennox Lewis beseiret Evander Holyfield i 1999.

  Opprinnelig skulle Usyk og Fury gjøre opp om tittelen allerede i februar, men kampen ble utstt da Fury pådro seg et kutt under trening, skriver NTB.

  Saudi Arabia Boxing Fury Usyk
  Foto: Nick Potts / AP
 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal