Hopp til innhold

Sigurd Rushfeldt blir spisstrener for landslaget

Den tidligere TIL-spissen og tidenes toppscorer i norsk fotball, har takket ja til å være med i teamet rundt Per-Mathias Høgmo på landslaget.

Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt blir trener for landslaget og skal følge opp Norges beste spisser.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Rushfeldt, som sluttet i TIL etter 2013-sesongen, skal defineres som egen spisstrener, med ansvar å følge opp Norges beste avsluttere i forbindelse med A-landslagssamlingene.

– Det er spennende å få jobbe med de beste i landet, det var en lett avgjørelse, sier Rushfeldt til NRK.

Avisa Nordlys omtalte saken først.

Ønsker fler nordlendinger velkommen

Det er flere tildigere spillere fra Tromsø IL som nå jobber i landslagsledelsen. Det syns Rushfeldt er veldig stas.

– Og det er plass til enda fler. Det viser at det er blitt jobbet veldig bra i Nord-Norge de siste årene.

Og Sigurd Rushfeldt har stor tro på at de skal gjøre spissene på landslaget bedre med tida.

– Norge er et lite land, og det var en periode på 90-2000 tallet hvor det var veldig mange gode spisser. Det har vært litt nedgang de siste årene, men akkurat nå er det mange gode og unge spisser på vei fremover.

Vil øke effektiviteten

Forbundet har hatt et lignende opplegg med keepere med gode resultater, så det nytter å jobbe for å bli bedre, sier Rushfeldt.

– I Sigurd Rushfeldt får vi en trener som har stor kompetanse på det som skjer innenfor 16-meteren. Han skal være med for å utvikle våre spisser og vi håper han kan bidra til å øke effektiviteten, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Fotball.no

Rushfeldt vil jobbe mot internasjonale krav

Rushfeldt skal være med på alle landslagstreninger i tiden fremover. Mannen med 172 scoringer i Tippeligaen ser frem til å bidra.

– Det blir en fin faglig utfordring med mange unge og talentfulle angripere. Det var et ønske om mer fokus på spissrollen, sier Rushfeldt.

Han håper å bidra med sin erfaring og være oppdatert på det som kreves internasjonalt.

– Samtidig som jeg skal stille opp for dem og være tilstede når de trenger det. Vi har veldig mange gode spisser rundt 20 år, så skal jeg og resten av støtteapparatet jobbe best mulig for å utvikle disse videre. Dette ser jeg frem til, avslutter han.

Ikke første gang Rushfeldt hjelper til

Det er ikke første gang Rushfeldt hjelper Norges landslag med å terpe avslutningene til de norske spissene.

Se reportasjen her:

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hentet inn den tidligere storscoreren Sigurd Rushfeldt for å terpe avslutninger med de norske spissene. Målet er flere scoringer når EM-kvalifiseringen begynner.

Første jobb siden TILs nedrykk

Vadsøværingen med 172 toppseriemål i Norge og en suksessrik karriere både i utlandet og hjemme, har ikke hatt jobb siden han sluttet i TIL etter nedrykket i fjor.

Men han Gjorde comeback som spiller for Lyngen/Karnes i 4. divisjon i mai i år.

Rushfeldt er også med i Norges Fotballforbunds spissprosjekt, som blant annet TILs Runar Espejord er en del av, der Rushfeldt, Tore Andre Flo og andre bidrar til å heve nivået på de mest lovende spissene fra G15 til G19-landslaget.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal