Hopp til innhold

Rune møter Rubljov i Monte-Carlo Masters-finalen

Russiske Andrej Rubljov og danske Holger Rune er klare for finalen i tennisturneringen Monte-Carlo Masters.

Begge semifinalene ble avbrutt av regn underveis. Rubljov tok seg videre med settsifrene 5-7, 6–1 og 6–3 over amerikanske Taylor Fritz, mens Rune slo italienske Jannik Sinner med 1-6, 7–5 og 7–5.

Dansken slo Sinner etter en tøff og jevn kamp.

Italieneren vant første sett overlegent, men den 19 år gamle danske kometen klarte å dra i land 7–5 i andre sett og tvang fram et tredje sett, som han vant.

Rubljov havnet bakpå etter et merkelig første sett, der begge spillere brøt motstanderens serve hele tre ganger. Deretter utlignet Rubljov kampen med et sterkt annet sett, og tok seieren med et solid tredjesett.

Rubljov spilte også finale i Monte-Carlo Masters i 2021 og tapte da for Stefanos Tsitsipas.

rubljov og rune
Foto: MARTIN KEEP / AFP

Siste nytt

  • Fortsatt vekst i norsk idrett – 24.500 flere medlemmer i 2023

    Også i fjor økte medlemstallene i norske idrettslag. Oppgangen var på 1,3 prosent fra året før.

    Det viser foreløpige tall fra Norges idrettsforbund. Ved utgangen av 2023 var det registrert 1,856 millioner medlemmer, som er en økning på rundt 24.500.

    Idretten har fortsatt ikke kommet helt opp på 2019-nivået. Koronapandemien førte til et dramatisk frafall det første året, men trenden har siden vist en årlig moderat økning.

    Det var også flere aktive utøvere, trenere og ledere i idrettslagene i 2023. Veksten var på 3,7 prosent, som i rene tall ga en oppgang på 59.000.

    – Dette er svært gledelige tall og viser at norsk idrett har jobbet svært godt og målrettet både med rekruttering og aktivitetstilbudet til våre medlemmer det siste året, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en uttalelse.

    Kvinneandelen økte igjen og endte i fjor på 40,71 prosent.

    – Det er gledelig å se at kvinneandelen har økt jevnt og trutt de to siste årene etter en nedgang siden toppåret 2018. Dette har vært et viktig satsingsområde både for idrettsstyret og for hele norsk idrett, sier Dalhaug.

    Dette var de tre største særforbundene i 2023:

    * Norges Fotballforbund (397.000 medlemmer)

    * Norges Håndballforbund (142.000)

    * Norges Golfforbund (134.000)

    (NTB)

    Arne Bård Dalhaug
    Foto: Stian Lysberg / NTB
  • McCregor comeback avlyst igjen

    Conor McCregor (35) som ikke har gått i ringen siden han brakk foten mot Dustin Poirier i juli 2021 skulle etter planen gjøre comeback i UFC 29.juni mot Michael Chandler.

    Nå er kampen avlyst.

    – McGregor er ute av kampen mot Michael Chandler grunnet en skade, sa UFC-president Dana White i en video publisert på X i natt, norsk tid.

    07WbblCmPiY
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal