NRK Meny
Normal

Runar-klare Løke taus om julebordbråket

SANDEFJORD/OSLO (NRK): Frank Løke (35) er klar for Runar Sandefjord, og vil fortsatt ikke snakke om julebordbråket som fikk ham sparket i Drammen.

Frank Løke

NY KLUBB: Frank Løke er klar for Runar Sandefjord, etter at han fikk sparken i Drammen etter julebordsbråk like før jul.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I går ble det kjent at håndballspiller Frank Løke er klar for gamleklubben Runar Sandefjord. I dag stilte han på sin første trening - og samtidig møtte han pressen for første gang etter at han fikk sparken i Drammen lille julaften. Det skjedde etter bråk på spillernes julebord.

– Jeg ønsker ikke å si så veldig mye om det, sier Løke til NRK.

– De kan kjenne seg trygge

Han har tidligere nektet for at det oppsto kontroverser, mens klubben hevdet han ble hentet av politiet. Det er ikke første gang Løke havner i utenomsportslige problemer. Han mener likevel Runar Sandefjord ikke trenger å bekymre seg.

– Jeg er Runar-gutt, og de kjenner meg og vet hvordan jeg er. Så de kan kjenne seg trygge, sier Løke, som i første omgang har signert kontrakt ut sesongen.

Frank Løke

PÅ LANDSLAGET: Frank Løke var en av herrelandslagets største stjerner, men ble kastet ut under VM i 2011.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Nå er jeg tilbake, 13 år etter at jeg forlot Runar. Det er her jeg vokste opp og føler meg hjemme. Det var ikke den beste julegaven å få (sparken red. anm.), men jeg velger å se fremover, forklarer han.

Runar Sandefjord møter nettopp Drammen i serien på hjemmebane 7. februar.

– Jeg er revansjesugen. Jeg vil ikke utdype det ved å si noe, jeg vil heller vise det på parketten.

Vurderer rettslige skritt

35-åringen sier han har vært i forhandlingsmøte med Drammen, men viser til advokaten sin for ytterlige kommentarer.

– Vi fremmet et forslag til løsning, som de ikke aksepterte. Hva det var, vil jeg ikke kommentere. Vi må se litt an hvordan veien videre blir, om det er grunnlag for å gå rettens vei, sier advokat Eirik Monsen.

Jørn Magne Johannessen i klubbens sportslige utvalg innrømmer at ansettelsen av Løke ble diskutert internt.

– Vi kjenner ikke detaljene i Drammen, og vi hadde noen diskusjoner, men landet på at vi ønsker å gi ham en sjanse. Vi har ingen garanti for noe, men vi tror Frank har lyst til å vise seg fra sin beste side, sier han.

Savner ikke landslaget

Løke har 167 landskamper for Norge. I 2011 ble han kastet ut fra landslaget. Nå følger han EM på TV.

– Jeg er ikke bitter. Det er såpass lenge siden, at man ikke kan dvele ved det. Håndball er en hobby, ikke det viktigste i livet, mener Løke.

– Skulle du ønske du var i EM selv?

– Nei, egentlig ikke. Jeg er ferdig med den perioden. Jeg er såpass gammel, har begynt å jobbe, har to barn og bygger hus - så jeg hadde ikke hatt tid, sier Løke med et smil.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia