Runar-klare Løke taus om julebordbråket

SANDEFJORD/OSLO (NRK): Frank Løke (35) er klar for Runar Sandefjord, og vil fortsatt ikke snakke om julebordbråket som fikk ham sparket i Drammen.

Frank Løke

NY KLUBB: Frank Løke er klar for Runar Sandefjord, etter at han fikk sparken i Drammen etter julebordsbråk like før jul.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I går ble det kjent at håndballspiller Frank Løke er klar for gamleklubben Runar Sandefjord. I dag stilte han på sin første trening - og samtidig møtte han pressen for første gang etter at han fikk sparken i Drammen lille julaften. Det skjedde etter bråk på spillernes julebord.

– Jeg ønsker ikke å si så veldig mye om det, sier Løke til NRK.

– De kan kjenne seg trygge

Han har tidligere nektet for at det oppsto kontroverser, mens klubben hevdet han ble hentet av politiet. Det er ikke første gang Løke havner i utenomsportslige problemer. Han mener likevel Runar Sandefjord ikke trenger å bekymre seg.

– Jeg er Runar-gutt, og de kjenner meg og vet hvordan jeg er. Så de kan kjenne seg trygge, sier Løke, som i første omgang har signert kontrakt ut sesongen.

Frank Løke

PÅ LANDSLAGET: Frank Løke var en av herrelandslagets største stjerner, men ble kastet ut under VM i 2011.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Nå er jeg tilbake, 13 år etter at jeg forlot Runar. Det er her jeg vokste opp og føler meg hjemme. Det var ikke den beste julegaven å få (sparken red. anm.), men jeg velger å se fremover, forklarer han.

Runar Sandefjord møter nettopp Drammen i serien på hjemmebane 7. februar.

– Jeg er revansjesugen. Jeg vil ikke utdype det ved å si noe, jeg vil heller vise det på parketten.

Vurderer rettslige skritt

35-åringen sier han har vært i forhandlingsmøte med Drammen, men viser til advokaten sin for ytterlige kommentarer.

– Vi fremmet et forslag til løsning, som de ikke aksepterte. Hva det var, vil jeg ikke kommentere. Vi må se litt an hvordan veien videre blir, om det er grunnlag for å gå rettens vei, sier advokat Eirik Monsen.

Jørn Magne Johannessen i klubbens sportslige utvalg innrømmer at ansettelsen av Løke ble diskutert internt.

– Vi kjenner ikke detaljene i Drammen, og vi hadde noen diskusjoner, men landet på at vi ønsker å gi ham en sjanse. Vi har ingen garanti for noe, men vi tror Frank har lyst til å vise seg fra sin beste side, sier han.

Savner ikke landslaget

Løke har 167 landskamper for Norge. I 2011 ble han kastet ut fra landslaget. Nå følger han EM på TV.

– Jeg er ikke bitter. Det er såpass lenge siden, at man ikke kan dvele ved det. Håndball er en hobby, ikke det viktigste i livet, mener Løke.

– Skulle du ønske du var i EM selv?

– Nei, egentlig ikke. Jeg er ferdig med den perioden. Jeg er såpass gammel, har begynt å jobbe, har to barn og bygger hus - så jeg hadde ikke hatt tid, sier Løke med et smil.

Siste nytt

 • Boasson Hagen står over klassiker

  Edvald Boasson Hagen stiller ikke til start i Milano-Sanremo på lørdag. Han vil prioritere trening foran brosteinsklassikerne i Belgia senere i vår. Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen og Sondre Holst Enger stiller til start.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Engelsk kvinnefotball får millioner

  Den engelske banken Barclays spytter inn 110 millioner kroner over tre år og blir navnesponsor for den engelske toppserien i fotball for kvinner. Dermed får ligaen, der Maren Mjelde og Maria Thorisdottir spiller for Chelsea, et solid økonomisk løft.

  Mjelde Thorisdottir
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal