Hopp til innhold

Rørt Solbakken tok til tårene - varsler Glimt-exit

Glimts angrepsspiller, Ola Solbakken, måtte felle noen tårer etter det som trolig var hans siste kamp på Aspmyra. Det meldte han selv etter kampslutt.

Se intervjuet her.

Kantspilleren kom gråtende til pressesonen etter den elleville snuoperasjonen mot Viking. Han slet med å finne ord i det som mest sannsynlig var hans siste kamp på Aspmyra stadion.

– Det blir nok siste kampen min her. Hundre prosent sikkert er det ikke, men ganske sikkert. Det er trist. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Solbakken til NRK.

Ola Solbakken

I TÅRER: Ola Solbakken.

Foto: Andreas Trygstad / NRK

– Du har mye følelser i kroppen. Det må ha betydd mye å være her?

– Ja, hundre prosent. Jeg er takknemlig for jobben de har gjort for meg, og fornøyd over jobben jeg har gjort her. Jeg kunne ikke kommet til noe bedre plass, fortsatte han.

– Hvor hadde du vært uten Glimt?

– Det er umulig å si. Det var jo andre klubber som var interessert, selvfølgelig. Jeg er takknemlig for Glimt og de kommer alltid til å ha en egen plass i hjertet mitt, forteller han.

– Hvor går ferden videre?

– Vet ikke. Vi har ... Det står ... Eller, vi vet ikke ennå, sier han.

Og det var litt av en avslutning han fikk på Aspmyra.

Misfornøyd Knutsen

Etter å ha ligget under 2-4 på hjemmebane mot Viking, måtte det noe spesielt til for å ende opp med tre poeng.

Glimt trengte bare 14 minutter på å fullføre snuoperasjonen. Hugo Vetlesen kronet det hele med en ellevill scoring - og sikret tre poeng for hjemmelaget.

Hugo Vetlesen

DRØMMESTREFF: Hugo Vetlesen jublet for 5-4-scoringen foran et lykkelig publikum etter ellevill opphenting.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimts trener var alt annet enn fornøyd etter kampslutt, men roser lagmoralen for å ha ordnet en kamp for historiebøkene.

– Å komme under 2-4 og klare å snu denne kampen, er en enorm moral og sterk prestasjon. Men defensivt, både kollektivt og individuelt, ser vi ikke ut for øyeblikket og det er ikke bra, sier Kjetil Knutsen til NRK etter kampslutt.

– Det er sykt. Det er jo en fotballkamp for minnebøkene, og det blir en kamp vi ikke helt hadde planlagt.

Videre roser han mentaliten til laget hans og retter fokuset mot sølvmedalje.

– Det viser moralen i laget, og hva vi står for. Vi står i alle fall for offensiv og underholdende fotball, men det får være måte på, sier Knutsen til NRK etter kampslutt.

– Nå går vi for sølvet og ikke minst det at vi sikrer oss Europa, attraktivitet og noe å se frem mot for spillerne, avslutter han.

Ola Solbakken var aldri bekymret over at det kom til å ende med tap for hans Glimt.

– Helt ærlig, sånn kampbildet var følte jeg meg veldig trygg på at vi skulle spise oss inn i kampen. Og selvfølgelig med det året Hugo har, så sitter det på det siste, sier han til NRK.

– Vi var uten tvil det beste laget i dag. 5-4 er et veldig snilt resultat for Viking, som scorer fire mål, men vi var mye bedre enn 5-4. Det var en artig kamp og et artig resultat, konkluderer han.

Hugo Vetlesen fikk føle på opp og nedturer i løpet av kampen og hyller atmosfæren på Aspmyra stadion.

– Vi fikk testet følelsesregisteret hele kampen, og så klarer vi å bikke det i vår favør. Det var euforisk stemning. Vanskelig å sette ord på det.

– Det er dritgøy å spille for glimt, og det koser jeg meg med, sier Vetlesen til NRK.

Jerv rykket ned

Etter en tidlig ledelse for Rosenborg, og 2-0-resultat til pause, ble en vanskelig jobb, nærmest umulig for Arne Sandstøs mannskap.

Bursdagsbarnet, Kjetil Rekdal, kunne juble for en komfortabel 4-2-seier takket være Casper Tengstedt, som var sentral for de hvitkledde.

Dansken står nå med 15. mål denne sesongen på 13 seriekamper.

Sportsnyheter

Bislett Games 2024

Jakob Ingebrigtsen stupte over målstreken – Nordås avsluttet med én sko

Jakob Ingebrigtsen ofret alt på seieren på Bislett i duell mot Timothy Cheruiyot. Narve Gilje Nordås fullførte løpet med én sko og bar fot.

Karsten Warholm hektet og tapte mot rivalen: – Litt mixed feelings

Karsten Warholm så lenge ut til å få en pangstart på sesongen, men på siste hekk røk seieren og han ble slått av rivalen Alison dos Santos.

Bislett Games 2024

Grøvdal smadret den norske rekorden på 3000 meter: – Jeg var nok litt ute med en albue

Karoline Bjerkeli Grøvdal smadret den 45 år gamle norgesrekorden til Grete Waitz med et superløp på Bislett. Den kom etter en tøff kamp om posisjonene.

Siste nytt

 • Rune videre etter drama i Paris – vant femsetter mot Cobolli

  Danske Holger Rune var suveren i to sett, men måtte slite for å ta hjem det femte og avgjørende sett mot italienske Flavio Cobolli i Roland-Garros-turneringen.

  2.-rundekampen endte 6-4, 6-3, 3-6, 3-6 og 7-6 (10-7) i danskens favør etter nesten fire timer.

  k5LioBx2AWU
  Foto: AP
 • Keeper Sean McDermott klar for Molde

  Sean McDermott (31) har skrevet under på en kontrakt ut sesongen. Keeperen har vært klubbløs siden årsskiftet.

  Molde står i en keeperkrise om dagen. Jacob Karlstrøm og Oliver Petersen er begge skadet, mens Albert Posiadala er usikker etter ansiktssmellen han pådro seg sist helg.

  Løsningen blir å hente tidligere Kristiansund-spiller McDermott.

  – Det føles bra. Både keepergruppa og spillergruppa er veldig fin. Det er en jordnær og profesjonell gjeng, så det har vært lett å skli inn her så langt, sier målvakten til Moldes nettsider.

  1DVFT6hefZg
  Foto: NTB
 • Nordås til behandling etter 1500 meter

  Narve Gilje Nordås mistet skoen sin under torsdagens 1500 meter på Bislett – og fullførte løpet med én sko og bar fot.

  Etter løpet ble han fraktet bort fra intervjusonen av landslagslege Ove Talsnes, og fikk behandling bak et teppe inne på stadion.

  Ifølge hovedpersonen selv, skal det ikke være alvorlig. Nordås – og Talsnes – presiserer til NRK at de ikke tror det vil få noen langsiktige konsekvenser.

  – Vi har gardin når horden kommer, sier Talsnes med et smil.

  – Det er ikke noe dramatikk i det, dette er noe som skjer hele tiden. Det er tett i feltet, og det kommer noen pigger. Noen ganger er det større skader, men dette har gått bra, presiserer han til NRK.

  Likevel var Nordås svært skuffet over å ha mistet skoen i et løp der han hadde store ambisjoner.

  – Jeg er skuffet og resignert, det er så typisk, men jeg får bare leve med det, sa Nordås til NRK om hendelsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal