– Vi er en sliten gjeng, både mentalt og fysisk

TROMSØ/OSLO (NRK) Alexander Søderlund handset med seg ett Rosenborg-poeng fra Tromsø.

Søderlund

KRIGER: Alexander Søderlund kjempet inn 1-1-scoringen for Rosenborg.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke noe tvil om at vi er en sliten gjeng, både mentalt og fysisk. Men vi tok mer kontroll på kampen i andre omgang. Vi fikk styrt det mer og var mye mer fornuftige med ballen. Det ble veldig mye hawaii i den første omgangen, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

Det var Tromsø som startet best hjemme mot Rosenborg. Bare 2 minutter og 21 sekunder var spilt da Magnus Andersen steg høyest på en corner og stanget hjemmelaget i ledelsen.

På overtid i den andre omgangen skjedde hendelsen som vil bli snakket om i morgen. Alexander Søderlund presset keeper Pål Vestly Heigre, som i utgangspunktet hadde svært god tid.

Hands på Søderlund

Bildet viser klart at ballen treffer hånda til Alexander Søderlund, men mål ble det uansett.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2

Han skjøt imidlertid ballen rett i armen på Søderlund og den spratt tilbake og rett i mål. En heldig scoring av Rosenborg-spissen og svært uheldig og dårlig av Tromsø som hadde vært det beste laget i den første omgangen.

– Jeg plasserer den fint på siden av hodet hans, men så kommer han opp med en arm, så jeg kan ikke gjøre noe med det, sa Heigre til NRK etter kampen.

Tromsø-keeperen mente dommeren burde annullert målet, men det gjorde han ikke, og dermed stod det 1-1.

–​ Kaster vekk to poeng

Like før full tid fikk Pål Andre Helland muligheten til å gi Rosenborg seieren da bortelaget fikk straffespark. Straffen var imidlertid for løs og dårlig plassert og Heigre gjorde opp for missen tidligere i kampen.

– Det er en «sjitkamp» som toppes med at jeg kaster to poeng ut over kaikanten. Jeg bommer på straffe, det er for dårlig, så enkelt er det, oppsummerte Pål André Helland selv til NRK.

Både Adama Diomande og Joshua King har meldt forfall til landskampen mot Bulgaria på torsdag, og da gleder det nok landslagssjef Per-Mathias Høgmo at Alexander Søderlund kan score mål ut av ingenting.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO
 • Stiller i VM i terrengløp

  Jakob Ingebrigtsen deltar i VM i terrengløp i Aarhus neste helg. 18-åringen stiller til start i U20-klassen.

  2000-modellen står på startstreken om seks dager, der han skal være med og kjempe om VM-gull. Det ble klart på søndag.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Erik Simander/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal