Rosenborg hockey mister lisensen

Norges Ishockeyforbund har avgjort at Rosenborg ishockeyklubb ikke får ny lisens. Dermed blir trolig klubben nedlagt.

Rosenborg Hockey

Rosenborgs ishockeyspillere har lite å juble for etter at klubben har mistet lisensen for å spille i eliteserien.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Organisasjonssjef Ottar Eide i ishockeyforbundet

Ottar Eide er generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Foto: NRK

Rosenborg har i flere år slitt med vanskelig økonomi. Nå er budsjettet kuttet ned til mellom fem og seks millioner kroner. Situasjonen har vært anstrengt og vanskelig.

– Ikke godkjent regnskap

– Vi kunne ikke godkjenne lisenssøknaden. Når ikke engang revisoren kunne uttale seg om klubbens regnskap for 2013 foran det kommende årsmøtet, sier det seg selv, forteller forbundssekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til NRK.

Et regnskap godkjent av revisor og årsmøte er et minimumskrav fra Norges Ishockeyforbunds side for å få fornyet lisens for elitespill.

– Et revidert og godkjent regnskap er naturligvis noe vi krever. Når ikke det foreligger er det ikke mulig å gi ny lisens. I tillegg vet vi jo at klubben har slitt med økonomien over lang tid, understreker Eide.

– For høye kostnader

– Vi har drevet med for høye kostnader i forhold til inntektene våre. Nå har vi kuttet i den sportslige satsingen med 30 prosent, og vi har ikke mer å gå på, sier styreleder Thomas Wiggen i Rosenborg ishockeyklubb.

Norges Ishockeyforbund er lei av at mange norske klubber ikke klarer å få orden på økonomien. Et problem de har slitt med i mange år. Flere klubber har fått kniven på strupen.

Nå har ishockeyforbundet nektet laget å spille både i eliteserien og i 1. divisjon kommende sesong. I praksis forsvinner da det meste av inntektene, og klubben ser ingen mulighet til å fortsette i 2. divisjonen med den store gjelden Rosenborg har. Dermed ender det trolig med nedleggelse.

Fikk avslag

Tidligere i år fikk Rosenborg avslag på søknaden om lisens. Nå søkte klubben om en ny sjanse.

– Jeg kan ikke se for meg videre drift i Rosenborg ishockeyklubb uten lisens til å spille i toppserien. Da vil jeg trolig innstille på nedleggelse av klubben under årsmøtet mandag i neste uke, sier Thomas Wiggen til NRK.

Rosenborg ishockeyklubb er mye mer enn bare A-laget. De har flere lag i yngre årsklasser, og flere spillere på aldersbestemte landslag. Klubben samarbeider også med Olympiatoppen om både trener- og spillerutvikling.

– Jeg tror fortsatt på Trondheim som ishockeyby. Vi har hatt 1600 tilskuere i snitt på kampene i Leangen ishall, og interessen er der. Men vi har hatt for lite fokus på økonomien, mener Wiggen.

– Mye støy

Han mener det har vært for mye støy og personkonflikter i klubben.

– Det har ført til at næringslivet ikke har ønsket å bli forbundet med oss. Nå håper vi å gjøre noe med det. Vi har blant annet fått med oss Trondheim kommune til å bygge ut et skikkelig VIP-anlegg i Leangen ishall med plass til mellom 130 og 140 gjester. Her skal det bli like bra standard som på Lerkendal, og jeg føler at vi endelig kan tilby næringslivet noe skikkelig, sier Thomas Wiggen.

Skal det bli ny satsing på ishockey i Trondheim må det økonomiske stå i fokus.

– Vi må bygge opp tillit til sponsorer og publikum igjen. Derfor er vi avhengig av å få opp egne spillere for å få et godt lag. Det er ikke bare å hente inn spillere til klubben, mener Thomas Wiggen.

– Vanskelig om sommeren

Han sier også at tiden mellom sesongene er vanskelig å komme gjennom.

– Mye av inntektene kommer fra publikum. Om sommeren har vi nesten ikke inntekter, men det er likevel regninger som skal betales. Vi har heller ikke gammel kapital å tære på. Nei, det er vanskelig å drive med overskudd, innrømmer styrelederen.

Uten Rosenborg blir eliteserien neste sesong spilt med ni klubber.

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag