Hopp til innhold

Rosenborg hockey mister lisensen

Norges Ishockeyforbund har avgjort at Rosenborg ishockeyklubb ikke får ny lisens. Dermed blir trolig klubben nedlagt.

Rosenborg Hockey

Rosenborgs ishockeyspillere har lite å juble for etter at klubben har mistet lisensen for å spille i eliteserien.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Organisasjonssjef Ottar Eide i ishockeyforbundet

Ottar Eide er generalsekretær i Norges Ishockeyforbund.

Foto: NRK

Rosenborg har i flere år slitt med vanskelig økonomi. Nå er budsjettet kuttet ned til mellom fem og seks millioner kroner. Situasjonen har vært anstrengt og vanskelig.

– Ikke godkjent regnskap

– Vi kunne ikke godkjenne lisenssøknaden. Når ikke engang revisoren kunne uttale seg om klubbens regnskap for 2013 foran det kommende årsmøtet, sier det seg selv, forteller forbundssekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til NRK.

Et regnskap godkjent av revisor og årsmøte er et minimumskrav fra Norges Ishockeyforbunds side for å få fornyet lisens for elitespill.

– Et revidert og godkjent regnskap er naturligvis noe vi krever. Når ikke det foreligger er det ikke mulig å gi ny lisens. I tillegg vet vi jo at klubben har slitt med økonomien over lang tid, understreker Eide.

– For høye kostnader

– Vi har drevet med for høye kostnader i forhold til inntektene våre. Nå har vi kuttet i den sportslige satsingen med 30 prosent, og vi har ikke mer å gå på, sier styreleder Thomas Wiggen i Rosenborg ishockeyklubb.

Norges Ishockeyforbund er lei av at mange norske klubber ikke klarer å få orden på økonomien. Et problem de har slitt med i mange år. Flere klubber har fått kniven på strupen.

Nå har ishockeyforbundet nektet laget å spille både i eliteserien og i 1. divisjon kommende sesong. I praksis forsvinner da det meste av inntektene, og klubben ser ingen mulighet til å fortsette i 2. divisjonen med den store gjelden Rosenborg har. Dermed ender det trolig med nedleggelse.

Fikk avslag

Tidligere i år fikk Rosenborg avslag på søknaden om lisens. Nå søkte klubben om en ny sjanse.

– Jeg kan ikke se for meg videre drift i Rosenborg ishockeyklubb uten lisens til å spille i toppserien. Da vil jeg trolig innstille på nedleggelse av klubben under årsmøtet mandag i neste uke, sier Thomas Wiggen til NRK.

Rosenborg ishockeyklubb er mye mer enn bare A-laget. De har flere lag i yngre årsklasser, og flere spillere på aldersbestemte landslag. Klubben samarbeider også med Olympiatoppen om både trener- og spillerutvikling.

– Jeg tror fortsatt på Trondheim som ishockeyby. Vi har hatt 1600 tilskuere i snitt på kampene i Leangen ishall, og interessen er der. Men vi har hatt for lite fokus på økonomien, mener Wiggen.

– Mye støy

Han mener det har vært for mye støy og personkonflikter i klubben.

– Det har ført til at næringslivet ikke har ønsket å bli forbundet med oss. Nå håper vi å gjøre noe med det. Vi har blant annet fått med oss Trondheim kommune til å bygge ut et skikkelig VIP-anlegg i Leangen ishall med plass til mellom 130 og 140 gjester. Her skal det bli like bra standard som på Lerkendal, og jeg føler at vi endelig kan tilby næringslivet noe skikkelig, sier Thomas Wiggen.

Skal det bli ny satsing på ishockey i Trondheim må det økonomiske stå i fokus.

– Vi må bygge opp tillit til sponsorer og publikum igjen. Derfor er vi avhengig av å få opp egne spillere for å få et godt lag. Det er ikke bare å hente inn spillere til klubben, mener Thomas Wiggen.

– Vanskelig om sommeren

Han sier også at tiden mellom sesongene er vanskelig å komme gjennom.

– Mye av inntektene kommer fra publikum. Om sommeren har vi nesten ikke inntekter, men det er likevel regninger som skal betales. Vi har heller ikke gammel kapital å tære på. Nei, det er vanskelig å drive med overskudd, innrømmer styrelederen.

Uten Rosenborg blir eliteserien neste sesong spilt med ni klubber.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal