NRK Meny
Normal

Hareide tok ny mesterligaskalp: – Skulle hatt flere mål

Jo Inge Berget og Malmø sløste med sjansene, men ble reddet av Markus Rosenberg da Sjakhtar Donetsk ble slått i mesterligaen.

Markus Rosenberg har scoret for Malmö

MATCHVINNER: Malmö vant kampen etter at Markus Rosenberg scoret.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg mener Shakthar er nesten like gode PSG og Real Madrid, de har fantastiske spillere, sier den glisende matchvinneren Markus Rosenberg til Viasat 4.

Han og resten av Malmø-laget var i seiersrus etter å ha tatt sin første seier i mesterligaens gruppespill etter tap mot nettopp PSG og Real Madrid i de første kampene.

Men det ble en heseblesende og nervepirrende affære i Malmø.

Mot slutten vandret trener Åge Hareide hvileløst rundt på sidelinjen mens klokket tikket inn på overtid. Vill i blikket og rastløs som få været den norske treneren trusselen.

For selv om Malmö hadde dominert den andre omgangen stort og skapt sjanse på sjanse stod det fortsatt bare 1-0 på resultattavla.

Berget sløste

FBL-EUR-C1-MALMO-SHAKHTAR DONETSK

Åge Hareide har ledet Malmø til nok en stor triumf.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Norske Jo Inge Berget hadde brent tre store muligheter mot Shakthar, og skaffet en straffe som Malmö også brant. Svenskene gjorde det ikke enkelt for seg selv.

Da Shaktar Donetsk presset voldsomt på mot slutten var det lett å forstå at Åge Hareide var redd for at de tre poengene skulle glippe.

Men tre minutter og tre sekunder på overtid kunne svenskene strekke armene i været og juble for sesongens første trepoenger i mesterligaen.

Men etter seieren medgir Hareide at all sjansesløseriet føles litt tungt tross seieren.

– Det hadde vært bra å ha med oss flere mål til Ukrania. Det kan bli avgjørende, sier han til Aftonbladet.

Rosenberg avgjorde igjen

Rosenbergs scoring etter 17 minutter ble avgjørende. Rosenberg fikk stå helt alene ved straffefeltet etter et flott forarbeid av Konate.

Svensken har gjort det til vane å score viktige mål i mesterligaen for Malmö og onsdag kveld var intet unntak.

– Vi var heldige som scoret det første målet. Resten av omgangen var vanskelig for oss. De var tøffe. Andre omgang var mye bedre, da skapte vi mye, sier Rosenberg i et intervju vist på Viasat 4.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal