Hareide tok ny mesterligaskalp: – Skulle hatt flere mål

Jo Inge Berget og Malmø sløste med sjansene, men ble reddet av Markus Rosenberg da Sjakhtar Donetsk ble slått i mesterligaen.

Markus Rosenberg har scoret for Malmö

MATCHVINNER: Malmö vant kampen etter at Markus Rosenberg scoret.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg mener Shakthar er nesten like gode PSG og Real Madrid, de har fantastiske spillere, sier den glisende matchvinneren Markus Rosenberg til Viasat 4.

Han og resten av Malmø-laget var i seiersrus etter å ha tatt sin første seier i mesterligaens gruppespill etter tap mot nettopp PSG og Real Madrid i de første kampene.

Men det ble en heseblesende og nervepirrende affære i Malmø.

Mot slutten vandret trener Åge Hareide hvileløst rundt på sidelinjen mens klokket tikket inn på overtid. Vill i blikket og rastløs som få været den norske treneren trusselen.

For selv om Malmö hadde dominert den andre omgangen stort og skapt sjanse på sjanse stod det fortsatt bare 1-0 på resultattavla.

Berget sløste

FBL-EUR-C1-MALMO-SHAKHTAR DONETSK

Åge Hareide har ledet Malmø til nok en stor triumf.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Norske Jo Inge Berget hadde brent tre store muligheter mot Shakthar, og skaffet en straffe som Malmö også brant. Svenskene gjorde det ikke enkelt for seg selv.

Da Shaktar Donetsk presset voldsomt på mot slutten var det lett å forstå at Åge Hareide var redd for at de tre poengene skulle glippe.

Men tre minutter og tre sekunder på overtid kunne svenskene strekke armene i været og juble for sesongens første trepoenger i mesterligaen.

Men etter seieren medgir Hareide at all sjansesløseriet føles litt tungt tross seieren.

– Det hadde vært bra å ha med oss flere mål til Ukrania. Det kan bli avgjørende, sier han til Aftonbladet.

Rosenberg avgjorde igjen

Rosenbergs scoring etter 17 minutter ble avgjørende. Rosenberg fikk stå helt alene ved straffefeltet etter et flott forarbeid av Konate.

Svensken har gjort det til vane å score viktige mål i mesterligaen for Malmö og onsdag kveld var intet unntak.

– Vi var heldige som scoret det første målet. Resten av omgangen var vanskelig for oss. De var tøffe. Andre omgang var mye bedre, da skapte vi mye, sier Rosenberg i et intervju vist på Viasat 4.

Siste nytt

 • Verdensmesteren operert

  Den franske sykkelverdensmesteren Julian Alaphilippe ble mandag operert for bruddene han pådro seg i søndagens velt under Flandern rundt.

  Alaphilippe satt i det avgjørende bruddet sammen med nederlandske Mathieu van der Poel og belgieren Wout Van Aert da han krasjet med en dommermotorsykkel og gikk hardt i asfalten.

  Alaphilippe ble fraktet til sykehus, der han fikk påvist to brudd i håndleddet. Mandag ble han operert, opplyser Quick-Step-laget i en pressemelding.

  Inngrepet beskrives som vellykket. Nå venter tre uker i gips for en av sykkelsirkusets aller største stjerner. (NTB)

  ja
  Foto: Dirk Waem / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Negative tester før Vueltaen

  Samtlige ryttere har testet negativt for koronaviruset foran starten av Vuelta a Espana. Derimot har to medarbeidere på Bahrain-McLaren og Sunweb testet positivt.

  I alt 498 personer ble testet foran rittet søndag. Ingen nordmenn står på startstreken i Spania.

  Giro d'Italia, som skal avsluttes kommende helg, har vært hardt rammet av koronasmitte. Favoritter som Steven Kruijswijk og Simon Yates testet positivt, og lagene Jumbo Visma og Mitchelton-Scott valgte å trekke seg.

  Giroen avsluttes søndag, mens Vueltaen kjøres fra 20. oktober til 8. november. (NTB)

  Spain Cycling Spanish Vuelta Preview
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal