Ronaldo i Oslo: – Vi er her for å hjelpe nordmenn til å bli bedre i fotball

Ronaldo klarte ikke slå Norge i 1998. Denne helga er han tilbake for å prøve én gang til, og samtidig vil han vise nordmenn hvordan fotball faktisk skal spilles.

Ronaldo Lima 2

KLAR: Ronaldo er klar for å revansjere tapet mot Norge fra 1998.

Foto: Mattis Holt / NRK

I et intervju med NRK avslører Ronaldo at kampen mot Norge for 20 år siden sitter friskt i minnet.

– Det var et uforglemmelig tap. Vi husker det godt, selv om vi allerede var videre fra gruppa. Det var en veldig vanskelig kamp med mange dueller, og Norge fortjente å vinne, sier han.

VM-kamp, Norge-Brasil

SPARKET: Kjetil Rekdal sto trolig for det viktigste sparket i norsk fotballhistorie, og fingertuppene til Claudio Taffarel ble noen millimeter for korte. I omkampen er det Dida og Julio Cesar som skal prøve å gjenopprette den brasilianske æren i buret.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Vil lære nordmenn fotball

Det er ikke å stikke under stol at det norske landslaget har tapt seg etter den utrolige triumfen mot Brasil i 1998.

 • Se Omkampen, Norge - Brasil lørdag fra kl. 16.00 på NRK1 og nrk.no.
Ronaldo

REVANSJELYSTEN: Brasil-legenden Ronaldo klarte ikke finne nettmaskene mot Norge i 1998. Det vil han gjøre noe med lørdag.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Det er jo faktisk sist gang Norge vant en VM-kamp, og det har Ronaldo merket seg.

– Vi er her for at nordmenn skal bli oppmerksomme på brasiliansk fotball og spillemåte, og for å hjelpe nordmenn til å bli bedre, så dere kanskje kan produsere spillere som dere hadde på den tiden vi spilte, sier Ronaldo til NRK.

På pressekonferansen fredag var han i det spøkefulle hjørnet, og sier det var taktisk av arrangøren å legge kampen til lørdag.

– Det var nok smart å la oss få oppleve utelivet her i Oslo på en fredag kveld, med dette fine været, før vi skal spille kamp, gliste han.

– Det er hvert fall fantastisk å få muligheten til å revansjere tapet. Vi har samlet en gjeng store spillere, bokstavelig talt, og skal gi alt.

Flo Roberto Carlos

HELTEN: Tore André Flo ble den norske helten i 1998. Lørdag er den tidligere Chelsea-spilleren tilbake med det norske flagget på brystet for å rundlure Roberto Carlos og gjengen på nytt.

Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Nostalgisk gjenforening

I en gruppesamtale som NRK har fått tilgang til, kommer det klart frem at Brasil-legendene gleder seg til å få revansj.

Brasil chat

GLEDER SEG: Brasil-legendene har en gruppechat gående.

Foto: Skjermdump

Lørdagens kamp er også en etterlengtet gjenforening for Brasil-spillerne. Et par bilder fra Emerson får nostalgitoget til å gå i gruppesamtalen.

– Dette blir bra venner, det var gode tider. Det blir gøy å gjenoppleve dette, skriver den tidligere midtbanegeneralen Cesar Sampaio til lagkameratene.

På pressekonferansen fredag fikk de brasilianske spillerne Emerson, Sampaio og Ronaldo i oppgave å spå resultatet.

De to første gikk for 3-1, mens Ronaldo meldte 4–2. Tore André Flo (4–3) og Frode Grodås (4–0) måtte selvsagt tippe Norge-seier, mens Drillo hadde følgende å si:

– Jeg er en fotballtrener, og ikke noen j**** spåmann.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP
 • Manchester City lekte seg til seier

  Liverpool la lørdag press på utfordrer Manchester City, men i dag svarte de lyseblå med å valse over Huddersfield 3–0 på bortebane. Mål av Danilo, Raheem Sterling og Leroy Sané var nok til å sikre tre poeng for Pep Guardiolas menn.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Sollied fikk sparken i Lokeren

  Trond Sollieds tid som trener i belgiske Lokeren er over, det melder TV 2. Han fikk bare ti kamper før det var slutt: To seire, én uavgjort og sju tap. Klubben ligger sist i den belgiske serien. Dette var Sollieds første trenerjobb på fem år.

  Trond Sollied
  Foto: VIRGINIE LEFOUR / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Menn
Vinterstudio
V-cup hopp: 2. omgang, menn
Sport i dag
Sportsrevyen
VM håndball menn: Norge - Egypt