NRK Meny
Normal

Ronaldo i Oslo: – Vi er her for å hjelpe nordmenn til å bli bedre i fotball

Ronaldo klarte ikke slå Norge i 1998. Denne helga er han tilbake for å prøve én gang til, og samtidig vil han vise nordmenn hvordan fotball faktisk skal spilles.

Ronaldo Lima 2

KLAR: Ronaldo er klar for å revansjere tapet mot Norge fra 1998.

Foto: Mattis Holt / NRK

I et intervju med NRK avslører Ronaldo at kampen mot Norge for 20 år siden sitter friskt i minnet.

– Det var et uforglemmelig tap. Vi husker det godt, selv om vi allerede var videre fra gruppa. Det var en veldig vanskelig kamp med mange dueller, og Norge fortjente å vinne, sier han.

VM-kamp, Norge-Brasil

SPARKET: Kjetil Rekdal sto trolig for det viktigste sparket i norsk fotballhistorie, og fingertuppene til Claudio Taffarel ble noen millimeter for korte. I omkampen er det Dida og Julio Cesar som skal prøve å gjenopprette den brasilianske æren i buret.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Vil lære nordmenn fotball

Det er ikke å stikke under stol at det norske landslaget har tapt seg etter den utrolige triumfen mot Brasil i 1998.

 • Se Omkampen, Norge - Brasil lørdag fra kl. 16.00 på NRK1 og nrk.no.
Ronaldo

REVANSJELYSTEN: Brasil-legenden Ronaldo klarte ikke finne nettmaskene mot Norge i 1998. Det vil han gjøre noe med lørdag.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Det er jo faktisk sist gang Norge vant en VM-kamp, og det har Ronaldo merket seg.

– Vi er her for at nordmenn skal bli oppmerksomme på brasiliansk fotball og spillemåte, og for å hjelpe nordmenn til å bli bedre, så dere kanskje kan produsere spillere som dere hadde på den tiden vi spilte, sier Ronaldo til NRK.

På pressekonferansen fredag var han i det spøkefulle hjørnet, og sier det var taktisk av arrangøren å legge kampen til lørdag.

– Det var nok smart å la oss få oppleve utelivet her i Oslo på en fredag kveld, med dette fine været, før vi skal spille kamp, gliste han.

– Det er hvert fall fantastisk å få muligheten til å revansjere tapet. Vi har samlet en gjeng store spillere, bokstavelig talt, og skal gi alt.

Flo Roberto Carlos

HELTEN: Tore André Flo ble den norske helten i 1998. Lørdag er den tidligere Chelsea-spilleren tilbake med det norske flagget på brystet for å rundlure Roberto Carlos og gjengen på nytt.

Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Nostalgisk gjenforening

I en gruppesamtale som NRK har fått tilgang til, kommer det klart frem at Brasil-legendene gleder seg til å få revansj.

Brasil chat

GLEDER SEG: Brasil-legendene har en gruppechat gående.

Foto: Skjermdump

Lørdagens kamp er også en etterlengtet gjenforening for Brasil-spillerne. Et par bilder fra Emerson får nostalgitoget til å gå i gruppesamtalen.

– Dette blir bra venner, det var gode tider. Det blir gøy å gjenoppleve dette, skriver den tidligere midtbanegeneralen Cesar Sampaio til lagkameratene.

På pressekonferansen fredag fikk de brasilianske spillerne Emerson, Sampaio og Ronaldo i oppgave å spå resultatet.

De to første gikk for 3-1, mens Ronaldo meldte 4–2. Tore André Flo (4–3) og Frode Grodås (4–0) måtte selvsagt tippe Norge-seier, mens Drillo hadde følgende å si:

– Jeg er en fotballtrener, og ikke noen j**** spåmann.

Siste nytt

 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP
 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Neymar
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM