Hopp til innhold

Vraket Romøren drømmer fortsatt om OL-medalje

– Noen vil nok si at det er et hårete mål, sier Bjørn Einar Romøren (32) som nå må klare seg selv på veien mot OL i Sotsji.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren er ikke funnet god nok av landslagsledelsen til å være en del av verdenscuplaget kommende sesong. Bildet er fra januar 2012.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fredag kom nyheten om at en av Norges mest profilerte hoppere, Bjørn Einar Romøren, er vraket fra landslaget. Årsaken er svake resultater og skade.

32-åringen beskriver vrakingen som «lite gøy», men hevder han er mer motivert enn noen gang.

– Som en stor mann en gang sa: Det går ikke an å bli mer motivert enn maks motivert. Det er jeg nå, sier Romøren til NRK.no.

Han er ikke redd for å si at satser for fullt mot OL i Sotsji og VM i skiflyging i Harrachov til vinteren.

– Noen vil nok si at mesterskapsmedalje er et stort og håret mål for en som ikke hoppet forrige sesong, men som utøver må du tenke at det er mulig. Jeg vet jeg har potensiale til det, sier Romøren som mistet forrige sesong på grunn av en ryggskade.

Kollenhopp

For første gang på lang tid får han ikke være med på sesongoppkjøringen til landslaget. I stedet skal hopperen med verdens nest lengste hopp trene sammen med Kollenhopp frem mot OL-sesongen.

  • Se verdenscuplaget for 2013/14-sesongen i faktaboksen til høyre
Anders Jacobsen og Kim Sorsell

Anders Jacobsen (t.v.) og Kim René Elverum Sorsell er begge på landslaget neste sesong.

Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Romøren må nå vise seg frem i hopprenn utenfor verdenscupen i håp om å imponere landslagsledelsen. Ledelsen står fritt til å ta han med på verdenscuprenn selv om han ikke er med på verdenscuplaget - hvis de finnner han god nok.

– Jeg tror Bjørn Einar har alle muligheter til å komme tilbake på toppnivå, men han har en tøff jobb foran seg med på komme tilbake fra skade, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

– Dere har ikke sett det siste til Bjørn Einar Romøren, lover hopperen selv.

Åtte verdenscupseire

Romøren har lenge vært en av Norges mest profilerte skihoppere, men i 2011 begynte han å få alvorlige problemer med ryggen. Skaden førte til at han mistet hele forrige sesong.

I oktober ble han operert.

Romøren har åtte verdenscupseire, men ingen etter 2009. Romørens siste sesong på landslaget (2011/12-sesongen) var svak.

– Det er vel ganske fair at han ikke ble tatt ut, sier Anders Jacobsen.

– Dette er ikke breddeidrett

– Hadde vi drevet med breddeidrett hadde det vært greit, men vi driver med toppidrett og da må man ta med de som er best der og da, og legge til rette for dem,, sier Jacobsen før han legger til:

– Bjørn er sta og han kan komme tilbake

Selv innrømmer Romøren at han ikke er overrasket over å bli vraket.

– Det kom ikke som lyn fra klar himmel, men jeg hadde et håp.

Forrige sesong ble Norge verdens beste hoppnasjon for første gang siden 2003/04-sesongen.

Video: Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005

Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005.

SE VIDEO: Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal