NRK Meny
Normal

Vraket Romøren drømmer fortsatt om OL-medalje

– Noen vil nok si at det er et hårete mål, sier Bjørn Einar Romøren (32) som nå må klare seg selv på veien mot OL i Sotsji.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren er ikke funnet god nok av landslagsledelsen til å være en del av verdenscuplaget kommende sesong. Bildet er fra januar 2012.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fredag kom nyheten om at en av Norges mest profilerte hoppere, Bjørn Einar Romøren, er vraket fra landslaget. Årsaken er svake resultater og skade.

32-åringen beskriver vrakingen som «lite gøy», men hevder han er mer motivert enn noen gang.

– Som en stor mann en gang sa: Det går ikke an å bli mer motivert enn maks motivert. Det er jeg nå, sier Romøren til NRK.no.

Han er ikke redd for å si at satser for fullt mot OL i Sotsji og VM i skiflyging i Harrachov til vinteren.

– Noen vil nok si at mesterskapsmedalje er et stort og håret mål for en som ikke hoppet forrige sesong, men som utøver må du tenke at det er mulig. Jeg vet jeg har potensiale til det, sier Romøren som mistet forrige sesong på grunn av en ryggskade.

Kollenhopp

For første gang på lang tid får han ikke være med på sesongoppkjøringen til landslaget. I stedet skal hopperen med verdens nest lengste hopp trene sammen med Kollenhopp frem mot OL-sesongen.

 • Se verdenscuplaget for 2013/14-sesongen i faktaboksen til høyre
Anders Jacobsen og Kim Sorsell

Anders Jacobsen (t.v.) og Kim René Elverum Sorsell er begge på landslaget neste sesong.

Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Romøren må nå vise seg frem i hopprenn utenfor verdenscupen i håp om å imponere landslagsledelsen. Ledelsen står fritt til å ta han med på verdenscuprenn selv om han ikke er med på verdenscuplaget - hvis de finnner han god nok.

– Jeg tror Bjørn Einar har alle muligheter til å komme tilbake på toppnivå, men han har en tøff jobb foran seg med på komme tilbake fra skade, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

– Dere har ikke sett det siste til Bjørn Einar Romøren, lover hopperen selv.

Åtte verdenscupseire

Romøren har lenge vært en av Norges mest profilerte skihoppere, men i 2011 begynte han å få alvorlige problemer med ryggen. Skaden førte til at han mistet hele forrige sesong.

I oktober ble han operert.

Romøren har åtte verdenscupseire, men ingen etter 2009. Romørens siste sesong på landslaget (2011/12-sesongen) var svak.

– Det er vel ganske fair at han ikke ble tatt ut, sier Anders Jacobsen.

– Dette er ikke breddeidrett

– Hadde vi drevet med breddeidrett hadde det vært greit, men vi driver med toppidrett og da må man ta med de som er best der og da, og legge til rette for dem,, sier Jacobsen før han legger til:

– Bjørn er sta og han kan komme tilbake

Selv innrømmer Romøren at han ikke er overrasket over å bli vraket.

– Det kom ikke som lyn fra klar himmel, men jeg hadde et håp.

Forrige sesong ble Norge verdens beste hoppnasjon for første gang siden 2003/04-sesongen.

Video: Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005

Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005.

SE VIDEO: Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag