Hopp til innhold

Romøren falt etter kjempehopp

Bjørn Einar Romøren kunne vært med i kampen om en pallplassering, men skoen røk i hoppet.

Bjørn Einar Romøren
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se fallet til Romøren her!

Bjørn Einar Romøren strakk seg til hele 133 meter i 1. omgang, noe som var like langt som Thomas Morgensterns hopp, som da lå på 2. plass.

Romøren greide imidlertid ikke å holde seg på beina etter at han landet, og mistet balansen et par meter etter at han landet på 133-metersmerket.

Video nsps_upload_2010_1_6_19_42_22_75.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Romøren snakker om fallet. - Latterlig kjedelig!

- Skoen røk

Dermed var konkurransen ødelagt for en tydelig oppgitt Bjørn Einar Romøren, som kunne ha hoppet seg inn på pallen med fortsatt god hopping i 2. omgang.

- Det var hælkappen som røk, og dermed greide jeg ikke å holde meg på beina, sa Romøren til NRK.

- Var alt i orden på forhånd?

- Den revnet litt i går, og så sendte vi den til en skomaker i går for å få det fikset. Men det fungerte særs dårlig. Det revna nedover hele siden, og jeg falt ut av hælkappen.

- Det er latterlig kjedelig når du henger med, og så tryner fra en grei plassering.

- Vil ta lang tid før det skjer igjen

Hoppsjef Clas brede Bråthen var svært misfornøyd etter fallet.

- Dette får du spørre skoprodusenten om. Det var et kjempegodt hopp, og han satte et skikkelig bra nedslag, men skoen røk, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Dette skjer sjeldent, og det vil ta lang tid før det skjer igjen, avsluttet han.

Video nsps_upload_2010_1_6_17_8_17_25.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se Ammans hopp her!

Amman ledet

Simon Ammann ledet etter 1. omgang. Sveitseren Ammann startet tidlig i rennet, strakte seg til 136 meter og fikk 134,3 poeng.

Den finske hoppveteranen Janne Ahonen landet på 134 meter og holdt annenplassen med 132,2 poeng.

Anders Jacobsen var best av de norske på en 10. plass. Den plasseringen holdt han også etter finaleomgangen.

Det var imidlertid Andreas Kofler som vant Hoppuka sammenlagt. Østerrikeren kom til slutt på 5. plass i avslutningsrennet, og det holdt til seier totalt.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal